Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

"Ανοιχτός δίαυλος" Ταλιμπάν - ΟΗΕ


"Ανοιχτό δίαυλο" με τους Ταλιμπάν είχε ο επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν, Κάι Έιντε, ο οποίος συναντήθηκε εντός του Ιανουαρίου με μέλη τους ενόψει των ειρηνευτικών συνομιλιών, σύμφωνα με όσα ανέφερε από το Λονδίνο αξιωματούχος του Οργανισμού που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.


"Οι Ταλιμπάν έκαναν μια προσφορά στον ειδικό απεσταλμένο για να συζητήσουν γύρω από τις ειρηνευτικές συνομιλίες", είπε ο αξιωματούχος αυτός. "Η πληροφορία αυτή μεταφέρθηκε στην αφγανική κυβέρνηση και ο ΟΗΕ ελπίζει ότι η κυβέρνηση του Αφγανιστάν θα επωφεληθεί από αυτήν την ευκαιρία", πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος δεν ήταν σε θέση να πει ποια μέλη των Ταλιμπάν συμμετείχαν στη συνάντηση, που έγινε στο Ντουμπάι κατόπιν αιτήματός τους. Ερωτώμενος για τα αποτελέσματά της, υποστήριξε ότι "δεν επρόκειτο για μια συνάντηση για λήψη αποφάσεων" αλλά για μια "προσέγγιση" των Ταλιμπάν στον ΟΗΕ για την πιθανότητα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την αφγανική κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος του Έιντε, Αλεέμ Σιντίκε, δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. "Οι ειρηνευτικές συνομιλίες πρέπει να διεξαχθούν από την αφγανική κυβέρνηση", είπε.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.