Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Όχι ταμπού στο στρατό


Περίπου δύο στους τρεις Αμερικανούς εκτιμούν ότι οι ομοφυλόφιλοι στρατιωτικοί θα πρέπει να υπηρετούν τη θητεία τους χωρίς να κρύβουν την σεξουαλική τους ιδιαιτερότητα, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιοποιήθηκε μια χρονική περίοδο που ο πρόεδρος Ομπάμα επιχειρεί να θέσει τέλος στις σεξουαλικές διακρίσεις στο στρατό.


Η σφυγμομέτρηση που έγινε από το Πανεπιστήμιο Κουίνινπιακ και διενεργήθηκε σε 2.617 Αμερικανούς δείχνει ότι το 57% εξ αυτών θεωρεί ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να κρύβουν την σεξουαλική τους ταυτότητα, όπως τους υποχρεώνει ο νόμος: "Μη ρωτάς , μη λες".

Επίσης το 66% τάσσεται κατά της αποπομπής από το στρατό ατόμων για τα οποία αποκαλύπτεται ότι έχουν σεξουαλικές ιδιαιτερότητες και μόνο το 31% εγκρίνει αυτό το μέτρο.

Σημειώνεται ότι από την εφαρμογή του νόμου το 1993, πάνω από 13 χιλιάδες στρατιώτες απομακρύνθηκαν από το στράτευμα γιατί δήλωσαν ότι είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά σύμφωνα με στοιχεία του Πενταγώνου που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των στρατιωτών που δεν έγινα δεκτοί στο στράτευμα λόγω της σεξουαλικής τους ιδιαιτερότητας έχει μειωθεί κατά 30% από το 2008.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.