Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Eπιτυχής δοκιμή πυραύλου


Η Ινδία προχώρησε την Κυριακή στη δοκιμή του πυραύλου της με το μεγαλύτερο βεληνεκές από μία στρατιωτική βάση στο ανατολικό κρατίδιο Ορίσσα, ανέφεραν πληροφορίες μέσων ενημέρωσης.


πύραυλος Agni III, επιφανείας-επιφανείας, που μπορεί να πλήξει στόχους μέχρι την ανατολική Κίνα, εκτοξεύθηκε από βάση στο νησί Ουίλερ, περί τα 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Μπουμπανεσουάρ του κρατιδίου, μετέδωσε το πρακτορείο IANS επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Αμυνας.

Πρόκειται για ένα βαλλιστικό πύραυλο με ακτίνα δράσης μέχρι και 3.000 χιλιόμετρα, ωφέλιμου φορτίου μέχρι 1,5 τόνο και ικανού να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή.

Είναι η τέταρτη δοκιμή του πυραύλου. Η πρώτη, από την ίδια στρατιωτική βάση, είχε γίνει στις 9 Ιουλίου 2006, αλλά ήταν ανεπιτυχής. Η δεύτερη, στις 12 Απριλίου 2007 υπήρξε επιτυχής, όπως και η τρίτη στις 7 Μαίου 2008.

Ο πύραυλος έχει βάρος 50 τόνους και μήκος 17 μέτρα και είναι κοντύτερος από τους Agni I και Agni II που ήδη είναι στο οπλοστάσιο της Ινδίας με βεληνεκές 800 και 2.000 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

Τόσο η Κίνα όσο και το Πακιστάν έχουν πυραύλους ικανούς να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.