Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

"Μαύρο" το μέλλον των ΕΑΣ




ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ


Με μελανά χρώματα περιέγραψε το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος μάλιστα άφησε να εννοηθεί πώς η χρηματοδότηση της εταιρείας δεν μπορεί να εξασφαλίζεται με την εγγύηση του Δημοσίου για πολύ ακόμη.Η χρηματοδότηση των ΕΑΣ δεν μπορεί να εξασφαλίζεται με την εγγύηση του Δημοσίου για πολύ ακόμητόνισε ο κ. Μπεγλίτης

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 9.89» ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε πώς η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε στη συγχώνευση της «ημιθανούς» ΠΥΡΚΑΛ και της «πεθαμένης» ΕΒΟ με τα προβλήματα να παρουσιάζονται ουσιαστικά σήμερα.
Παραδέχθηκε δηλαδή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι, για την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στη συγχώνευση των δύο εταιρειών και μάλιστα χωρίς να υπάρχει σχέδιο βιωσιμότητας της νέας εταιρείας.

«Έχουμε μία εταιρεία η οποία ουσιαστικά επιβιώνει, για να μην πω φυτοζωεί, μέσα από τις εγγυήσεις του υπουργείου Οικονομικών», επισήμανε ο κ. Μπεγλίτης προκαλώντας αίσθηση με την τοποθέτηση του αυτή, αλλά και ανησυχία για το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων.

«Υπήρξε πράγματι μια καθυστέρηση στην υλοποίηση του δανεισμού από τις τράπεζες του ευρύτερου δημοσίου τομέα λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο τραπεζικός τομέας αυτή την περίοδο. Είμαι σε καθημερινή επαφή με τις τράπεζες, προκειμένου να κάνουν χρήση της εγγύησης του Δημοσίου ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι», είπε ο κ. Μπεγλίτης και αναρωτήθηκε αν εταιρείες μπορούν να έχουν αναπτυξιακό μέλλον μέσα από τη συνεχή υποστήριξη των εγγυήσεων του Δημοσίου και του υπουργείου Οικονομικών.

«Μην έχετε καμία ψευδαίσθηση ότι το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίζεται κάθε μήνα», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.