Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΗΠΑ:Το Πεντάγωνο προβαίνει σε περικοπές του προϋπολογισμό του και καταργεί ένα από τα βασικά του επιτελεία




Ο αμερικανός υπουργός Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς ανακοίνωσε σήμερα μία σειρά μέτρα για να μειωθεί το κόστος της λειτουργίας του Πενταγώνου, κυρίως με την κατάργηση ενός από τα κυριώτερα επιτελεία του και τη μέιωση κατά 10% του προϋπολογισμού για τους συμβασιούχους.

Ο Γκέιτς σκοπεύει να καταργήσει το Κοινό Επιτελείο Δυνάμεων, με έδρα της Βιρτζίνια, το οποίο έχει αποστολή την οργάνωση της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης οπλιτών από διαφορετικά σώματα και οι οποίοι καλούνται να συμπολεμήσουν.


Ο ετήσιος προϋπολογισμός του επιτελείου ανέρχεται στα 240 εκατ. δολάρια, τόνισε ο Γκέιτς σε συνέντευξη Τύπου.

Το Πεντάγωνο, που εξαιρέθηκε από το πάγωμα των δαπανών στη δημόσια διοίκηση που εφάρμοσε η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, είχε αύξηση του προϋπολογισμού του στα 700 δισ.δολάρια για το 2011, περιλαμβανομένου και του κόστους για τους πολέμους σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Μολαταύτα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε τον Ιούνιο πως σκοπεύει να εξοικονομήσει περί τα 100 δισ. στην επόμενη πενταετία, συμμετέχοντας στην περικοπή των δαπανών λόγω της κρίσης. Ο προϋπολογισμός του Πενταγώνου αντιπροσωπεύει το 40% των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.