Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Γκέι σκάνδαλο με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας



«Δεν έχω σχετιστεί ερωτικά με άνδρα». Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Γουίλιαμ Χέιγκ, θέλησε να βάλει τέλος στο όργιο φημών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και θέλουν τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Βρετανίας να είναι ομοφυλόφιλος και να έχει σχέση με τον στενό του συνεργάτη Κρίστοφερ Μάγιερς.

Ο Χέιγκ, ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους στην κυβέρνηση συνασπισμού Συντηρητικών-Φιλελεύθερων, αποφάσισε να βγει μπροστά και να είναι δώσει εξηγήσεις για την προσωπική του ζωή αλλά και να ανακοινώσει ότι ο συνεργάτης του παραιτήθηκε. Η φημολογία περί των σεξουαλικών προτιμήσεων του Χέιγκ ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες όταν οι εφημερίδες δημοσίευσαν φωτογραφίες του υπουργού με τον 25χρονο βοηθό του, Κρίστοφερ Μάγιερς και αποκάλυψαν ότι οι δυο τους έμεναν στο ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τον Μάιο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός το βράδυ της Τετάρτης, προσπάθησε επίσης να διαψεύσει τις αιτιάσεις ότι ο νεαρός Μάγιερς δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να κατέχει τη θέση του ειδικού συμβούλου και ότι τον διορισμό του υπαγόρευσαν άλλοι λόγοι.

«Διαθέτει τα προσόντα για τη θέση που κατέχει. Ο όποιος υπαινιγμός ότι ο διορισμός του οφείλεται σε ανάρμοστη σχέση μεταξύ μας είναι απολύτως ψευδής, όπως ψευδής είναι και ο ισχυρισμός ότι έχω σχετιστεί ερωτικά με κάποιον άνδρα», αναφέρει ο 49χρονος Χέιγκ.

«Η φήμη φαίνεται ότι προέκυψε από το γεγονός ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, συχνά μοιραζόμασταν το δωμάτιο ξενοδοχείου με δύο κρεβάτια. Κανένας από τους δυο μας δεν θα το είχε επιλέξει αν θεωρούσαμε ότι θα σήμαινε ή θα άφηνε να εννοηθεί κάτι άλλο».

Ο σάλος πάντως στη Βρετανία έχει ξεσπάσει όχι τόσο με το ενδεχόμενο να είναι ομοφυλόφιλος ο Χέιγκ, όσο με το αν ευνόησε με διορισμό τον εραστή του. Και δεν είναι το μόνο σκάνδαλο που ταλανίζει τον τελευταίο καιρό τη Γηραιά Αλβιόνα.

Τον Μάιο, ο υφυπουργός Δημοσιονομικών Ντέιβιντ Λος παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι χρέωνε στα βουλευτικά έξοδα το ενοίκιο του σπιτιού που διατηρούσε με τον εραστή του.

Ο Λος είχε δηλώσει ότι το κίνητρό του δεν ήταν το κέρδος, αλλά η ανάγκη να κρατήσει μυστική τη σχέση του. Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός αρμόδιος για το σωφρονιστικό σύστημα, Κρίσπιν Μπλαντ, ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος και χωρίζει από τη σύζυγό του. Παραμένει, πάντως, στην κυβέρνηση.


Tμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.