Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Το μνημόνιο φέρνει...ανασχηματισμό!!


Το αδιέξοδο -πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό- στο οποίο έχει βρεθεί ο ανθύπατος του ΔΝΤ και της Τρόικας, Γιώργος Παπανδρέου, τον οδηγεί με υψηλότατη ταχύτητα στην λήψη απόφασης για τον πολυδιαφημισμένο ανασχηματισμό εντός της ημέρας.

Οι αρνήσεις κομματικών στελεχών, βουλευτών και υπουργών, να κατέβουν ως υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ήταν ουσιαστικά αρνήσεις προς το πρόσωπο του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου και των πολιτικών του επιλογών. Κάποιοι από αυτούς φοβούνται να εκτεθούν στην λαϊκή ετυμηγορία -και να λήξουν άδοξα την πολιτική τους καριέρα-, ενώ κάποιοι άλλοι προτίμησαν τον υπουργικό θώκο (και μισθό) για όσο διάστημα αντέξει η τραγική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Εξάλλου, τον τόνο για τον επικείμενο ανασχηματισμό έδωσε και η "παρεμβολή" του Νίκου Παπανδρέου, που επέκρινε το έργο του Παπακωνσταντίνου (τον αδελφό του δεν τον βλέπει πουθενά σε αυτό το έργο ή μήπως σε αυτή την κυβέρνηση ο κάθε υπουργός κάνει ό,τι του καπνίσει και δεν δίνει σημασία στον πολιτικό προϊστάμενο και πρωθυπουργό της χώρας;). Έτσι, σήμερα από νωρίς το πρωί, κυκλοφορούν έντονες φήμες για ανακοίνωση του ανασχηματισμού εντός της ημέρας. Ένας ανασχηματισμός που γίνεται, εξάλλου, για να λειτουργήσει και ως επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας αυτής της κυβέρνησης, αλλά κυρίως για να δώσει ένα άλλοθι "νέας προσπάθειας" στην επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη...

Όσο για τους αποχωρούντες από το κυβερνητικό σχήμα, αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια, την πόρτα της εξόδου θα δουν η Κατερίνα Μπατζελή, η οποία αρνήθηκε να είναι υποψήφια για την περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας, αλλά και ο Γιάννης Μαγκριώτης ο οποίος δεν δέχτηκε να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.


Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.