Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Νέες ναυπηγήσεις ξεκινά η Ινδία



Δυναμικά συνεχίζει το Νέο Δελχί τις προσπάθειες δραματικής αναβάθμισης των επιχειρησιακών ικανοτήτων του Ινδικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τηλεγραφήματα διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, η ινδική κυβέρνηση αποφάσισε να δαπανήσει το ποσό των 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη ναυπήγηση τεσσάρων αντιτορπιλικών με χαρακτηριστικά «χαμηλής παρατηρησιμότητας» (stealth).
Το συγκεκριμένο είχε τεθεί προς έγκριση από το υπουργείο Άμυνας της χώρας από τα τέλη του 2009 για να λάβει τώρα το «πράσινο φως» για να κινήσει περαιτέρω τις διαδικασίες.

Τα τέσσερα υπερσύγχρονα αντιτορπιλικά που θα έχουν εκτόπισμα 6.800 τόνων, θα ναυπηγηθούν στα ναυπηγεία «Mazagon Docks», αφού πρώτα ολοκληρωθεί η ναυπήγηση τριών πολεμικών πλοίων, επίσης με χαρακτηριστικά stealth που βρίσκεται εν εξελίξει, που εκτιμάται το αργότερο το 2014.

Στα νέα αντιτορπιλικά θα αξιοποιηθεί πιο εξελιγμένη τεχνολογία stealth, καθώς επίσης και πιο σύγχρονους αισθητήρες, αλλά και οπλικά συστήματα. Θα διαθέτουν και αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς το οποίο αναπτύσσουν από κοινού Ινδία και Ισραήλ.

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιστημονικός – ερευνητικός φορέας της Ινδίας που έχει την ευθύνη συντονισμού και εποπτείας της ανάπτυξης νέων οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, (DRDO: Defence Research and Development Organisation), αναπτύσσει -πάλι σε συνεργασία με το Ισραήλ- ναυτικό πύραυλο τύπου cruise, με εμβέλεια 1.000 χιλιομέτρων (όπως ο γαλλικός Scalp Naval)!



Η Ινδία, παρότι έχει δώσει το πράσινο φως για τη ναυπήγηση 39 (!) πολεμικών πλοίων, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς το Ινδικό Ναυτικό αποσύρει παλαιά σκάφη με ρυθμό γρηγορότερο από αυτόν των νέων ναυπηγήσεων. Η συνολική ισχύς που πρέπει να έχει το Ινδικό Ναυτικό ανέρχεται σε 140 πολεμικά πλοία διαφόρων τύπων.

Οι ναυτικές δυνάμεις της Ινδίας θεωρούνται στη χώρα ως ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία προάσπισης και ανάδειξης της γεωπολιτικής της υπόστασης τον 21ο αιώνα, καθώς ο έλεγχος του Ινδικού Ωκεανού θεωρείται ως στόχος ύψιστης εθνικής προτεραιότητας.


πηγή:defencepoint


Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.