Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Διαλύουν και τον Ειδικό Κλάδο Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων (ΕΚΟΕΜΣ)


Σε απόγνωση οδηγούνται οι στρατιωτικοί. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί το ζήτημα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και πλέον ετοιμάζεται να διαλύσει ουσιαστικά και τον Ειδικό Κλάδο Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων ΜΤΣ (ΕΚΟΕΜΣ). Πρόκειται για ένα ταμείο το οποίο είχαν δημιουργήσει από το 1996 οι αξιωματικοί του Στρατού, βλέποντας το... κακό να έρχεται!

Ο ΕΚΟΕΜΣ είναι ένα υγιές ταμείο στο οποίο οι αξιωματικοί του στρατού δίνουν περίπου 20 ευρώ το μήνα. Ιδρύθηκε με τη λογική να ενισχυθούν οικονομικά οι μερισματούχοι του ΜΤΣ που προέρχονται αποκλειστικά από το Στρατό Ξηράς. Ο ΕΚΟΕΜΣ καταβάλλει κι αυτός βοήθημα κάθε τρίμηνο (Ιανουάριο - Απρίλιο - Οκτώβριο). Το βοήθημα καταβάλλεται ανάλογα με το βαθμό και το χρόνο μετοχικής σχέσης στο ΜΤΣ.

Αυτή τη στιγμή η περιουσία του ΕΚΟΕΜΣ αποτελείται από χρηματικά διαθέσιμα του αποθεματικού που βρίσκονται κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδας και τρέχοντα χρηματικά διαθέσιμα από καταθέσεις μονάδων και τρίτους στην Εθνική Τράπεζα και στη Γενική Τράπεζα. Διαθέτει επίσης 48.180 μετοχές της ΔΕΗ. Όλα αυτά η κυβέρνηση, το Πεντάγωνο και το υπουργείο Οικονομικών, για την ακρίβεια, ετοιμάζονται, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, να τα πάρουν (στην κυριολεξία με το έτσι θέλω) και να τα ρίξουν στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Οι εν ενεργεία αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς είναι στην κυριολεξία στα όρια... του εγκεφαλικού διότι:

1. Το ΜΤΣ αδυνατεί να πληρώσει μέρισμα το προσεχές διάστημα.

2. Η μόνη λύση που έχει προτείνει η ηγεσία του Πενταγώνου είναι να μειωθούν τα μερίσματα από 15 έως 20% και να αυξηθούν οι εισφορές των αξιωματικών κατά 1%. Ένας αξιωματικός στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη καταβάλλει κάθε μήνα 85 ευρώ. Τώρα θα πληρώνει περισσότερα χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι θα πάρει πίσω έστω κι ένα ευρώ.

3. Το ΕΚΟΕΜΣ χάνει ό,τι έχει και δεν έχει και οι αξιωματικοί αισθάνονται το λιγότερο «ριγμένοι», αφού ουσιαστικά όσα χρήματα έδιναν εδώ και 15 χρόνια πάνε χαμένα!

4. Τέλος το ΒΕΑ (το βοήθημα που δίνουν στα παιδιά με τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους από χρήματα που έχουν παρακρατηθεί από τους αξιωματικούς σε μηνιαία βάση) δεν μπορεί πλέον να χορηγηθεί! Για το ΒΕΑ οι αξιωματικοί πληρώνουν κάθε μήνα 110 ευρώ. Πρόσφατα μάλιστα άλλαξαν τα όρια ηλικίας, αλλά τελικά και αυτό δεν φτάνει με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα διακοπής του!

Οι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς μιλούν ανοιχτά τώρα για διάλυση και θέτουν ακόμη και θέμα «λεηλασίας» του Ταμείου, ενώ και στο Ναυτικό και την Αεροπορία επικρατεί έντονη ανησυχία και όλοι ψάχνονται.


Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.