Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

elliniki-stratigiki: Παρουσίαση του Κινέζικου ΤΟΜΑ ZBD-97


Το ZBD-97 είναι ένα πλήρως ερπυστριοφόρο πολεμικό όχημα πεζικού (IFV) που αναπτύχθηκε για τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας(PLA). Επίσης είναι γνωστό ως Type 97.Το ZBD-97 εισήχθη στο επίγειες δυνάμεις ΛΑΣ το 2006. Τα οχήματα αυτά λειτουργούν παράλληλα με τα Type 96 και Type 99 άρματα μάχης.

Το όχημα παρέχει προστασία μεταφοράς για μια διμοιρία πεζικού, υποστήριξη με χρήση φλογοβόλου όπλου για ανάπτυξη στρατιωτών και να επικεντρώσει τις επιθέσεις σε εχθρικά άρματα μάχης και σε τεθωρακισμένα οχήματα. Καταδεικνύει, επίσης, σημαντικές αμφίβιες ικανότητες.

Το ZBD-97 συγκροτεί τις τεθωρακισμένες μονάδες στις στρατιωτικές περιοχές Guangzhou και Nanjing . Ένα θωρακισμένο όχημα αποκατάστασης (ARV) κατασκευάζεται επίσης προς υποστήριξή του. Αυτή η έκδοση ARV είναι εξοπλισμένη με έναν γερανό πάνω από το αμάξωμα.

Σχεδιασμός ZBD-97

Το ZBD-97 διαθέτει πυργίσκο τοποθετημένο στη μέση ενός εγχωριου ανεπτυγμένου οχήματος. Ο πυργίσκος είναι παρόμοιος με τον πυργίσκο του Ρωσικού BMP-3 . Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μία συμβατική διάταξη με συγκολλητούς κύτους χάλυβα. Το όχημα μπορεί να φιλοξενήσει ένα πλήρωμα τριών (διοικητής, ο οδηγός και ο οπλίτης) και έως επτά στρατιωτών.Ο κινητήρας βρίσκεται στην εμπρός δεξιά πλευρά του οχήματος. Ο χώρος των στρατιωτών βρίσκεται στο οπίσθιο τμήμα του οχήματος.

Στον χώρο των στρατιωτών υπάρχουν δύο μεγάλες καταπακτές στην οροφή και μια ενιαία θύρα εξόδου στο πίσω μέρος.Το ΤΟΜΑ διαθέτει τρία σημεία παρατήρησης και προσβολής (δύο για την κάθε πλευρά του οχήματος και ένα στην πόρτα εξόδου)και δίνουν την δυνατότητα προσβολής με φλογοβόλα και ελαφρού τύπου πυροβόλα στο πλήρωμα.Το όχημα είναι εξοπλισμένο με δύο μεγάλους αμφίβιους κινητήρες στο πίσω μέρος του οχήματος για υψηλή ταχύτητας κατά την διέλευση στο νερό.. Μια υδραυλική λειτουργία αντλίας προς τα εμπρός εμποδίζει το εμπρόσθιο τμήμα του οχήματος από την υπερχείλιση κατά τη διάρκεια διέλευσης από το νερό.

Εξοπλισμός

Ο κύριος εξοπλισμός που φέρει ο πυργίσκος είναι ένα ημι-αυτόματο όπλο 100 χιλιοστών/ εκτοξευσης πυραύλων.Το διπλά σταθεροποιημένο οπλικό σύστημα μπορεί να εκτοξεύσει δύο φορές τα HE-frag και 3UBK10 αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα (ATGM).Τα βλήματα HE-frag μπορούν να τροφοδοτούνται με ρυθμό 10 κύκλους ανά λεπτό για ένα αποτελεσματικό φάσμα των 4.000 μ.

Τα 3UBK10 ATGM μπορούν να πλήξουν τεθωρακισμένα οχήματα, οχυρώσεις και χαμηλές πτήσεις των ελικοπτέρων. Έχουν ένα μέγιστο εύρος των 4.000 μ.
Περίπου οκτώ τέτοια βλήματα στεγάζονται στο εσωτερικό του πύργου.

Ένα 30άρι ομοαξονικό αυτομάτο πυροβόλο χρησιμεύει ως δευτερεύον όπλο. Αυτό το όπλο μπορεί να εκτοξεύει διατρητικές (AP) σφαίρες σε ποσοστό 300 γύρους ανά λεπτό για μια σειρά μέχρι και 2.000 μ. Ένα 7,62 χιλιοστών ομοαξονικό πολυβόλο είναι επίσης τοποθετημένο επί του οχήματος.

Το σύστημα προστασίας NBC

Το ZBD-97 είναι εξοπλισμένο με ένα συλλογικό σύστημα προστασίας NBC, με τον αέρα του φίλτρο τοποθετείται στο πίσω μέρος του πύργου προς τα δεξιά. Η δομική πανοπλία χάλυβα παρέχει προστασία κατά των μικρών όπλων και θραύσματων Το όχημα δεν περιλαμβάνει το σύστημα ενεργητικής προστασίας ARENA-Ε που τοποθετείται στη σύγχρονη έκδοση του BMP-3, αλλά πιστεύεται ότι είναι εφοδιασμένο με το δικό του προειδοποιητή-λέιζερ και δικό του σύστημα αντίμετρων. Το type 97 διαθέτει επίσης τρία βαρέλια εκτόξευσης χειροβομβίδων καπνού.




Παρατήρηση και ελέγχος πυρός

Τρία περισκόπια στεγάζονται στο καπό ανάρτησης του οδηγού .Το κεντρικό περισκόπιο μπορεί να αντικατασταθεί με μια εικόνα εντατικοποίησης περισκοπίου για τη νυχτερινή όραση. Δύο προβολείς έχουν τοποθετηθεί στο μπροστινό μέρος του οχήματος

«Ο κύριος εξοπλισμός που φέρει ο πυργίσκος είναι ένα ημι-αυτόματο όπλο 100 χιλιοστών." Μια κυρίως εικόνα θέασης, μια ακόμα εικόνα ένταξης στόχου μέρα ή νύχτα- και μια εφεδρική προβολή προβλέπεται για τον πυροβολητή.

Το σύστημα ελέγχου πυρός ενσωματώνει έναν υπολογιστή βαλλιστικής, ένα ηλεκτρομηχανικό σταθεροποιητή πυροβόλου και μια σειρά λέιζερ.

Προώθηση

Το ZBD-97 τροφοδοτείται από έναν σύγχρονο υγρόψυκτο κινητήρα ντίζελ παροχή ανώτατης ταχύτητας πορείας 65 km/h και ταχύτητα πλεύσης των 20 km / h. Το όχημα έχει μέγιστη εμβέλεια 500 χιλιομέτρων.

Κινητικότητα

Το ZBD-97 διαθέτει έξι τροχούς, με τρεις κυλίνδρους υποστήριξης και η τροχιά προσαρτάται στο εμπρός γρανάζι κίνησης και στις δύο πλευρές του οχήματος. Οι άνισα κατανεμημένοι τροχοί είναι χαρακτηριστικό των ελαστικών επισώτρων. Η πρώτη, δεύτερη και έκτη σειρά τροχών είναι εφοδιασμένες με υδραυλικό αμορτισέρ.

Key Data:Vehicle TypeInfantry fighting
vehicleCountry:
ChinaEntry into Service2006
CrewThree (commander, driver and gunner)
Troops Seven Weight Approximately 20t
Performance:Speed65km/h on road, 20km/h on waterRange500km
Armament:Main Gun1 x 100mm rifled gun / missile launcherSecondary Gun Systems1 x 30mm coaxial automatic cannon, 1 x 7.62mm
coaxial machine gunEngine:TypeLiquid-cooled diesel



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.