Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Τα τύμπανα πολεμου αρχίζουν να ηχούν


Στο «κόκκινο» είναι οι σχέσεις Βορείου και Νοτίου Κορέας, καθώς η Σεούλ διακόπτει τις εμπορικές συναλλαγές με την Πιονγιάνγκ και την καλεί να απολογηθεί για τη βύθιση του νοτιοκορεατικού πολεμικού σκάφους. «Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν» υποστήριξε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος. Την κίνηση στηρίζουν οι ΗΠΑ.

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, Λι Μιούνγκ Μπακ, δήλωσε πως Βόρειος Κορέα πρέπει να τιμωρηθεί για τη βύθιση ενός νοτιοκορεατικού πολεμικού σκάφους και πως η Σεούλ πρόκειται να προτάξει το δικαίωμά της για αυτοάμυνα σε περίπτωση που η Πιονγκγιάνγκ αποτολμήσει άλλη επιθετική πράξη.


Ο ίδιος ξεκαθάρισε ακόμη πως δεν επιτρέπεται πλέον στα βορειοκορεατικά εμπορικά πλοία να πλέουν στα χωρικά ύδατα της Νοτίου Κορέας και πως παγώνουν όλες οι εμπορικές συναλλαγές με το βορρά.

Ακόμη, διαμήνυσε πως η Νότιος Κορέα θα διαβιβάσει την υπόθεση της βύθισης του σκάφους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Ο απώτερος σκοπός μας δεν είναι η στρατιωτική αντιπαράθεση» τόνισε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος σε τηλεοπτικό του μήνυμα από το Μνημείο Πολέμου της χώρας.

Την απόφαση αυτή της Σεούλ στηρίζουν οι ΗΠΑ

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ζήτησε από τον αμερικανικό στρατό να συνεργαστεί με τη Νότιο Κορέα για να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει «ετοιμότητα» σε περίπτωση μελλοντικής επιθετικής κίνησης από τη Βόρειο Κορέα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, κάλεσε την Πιονγιάνγκ να ζητήσει συγγνώμη για τη βύθιση του πλοίου και να τιμωρήσει αυτούς που ευθύνονται για την επίθεση και να σταματήσει «την εχθρική και απειλητική συμπεριφορά της».

Εν τω μεταξύ, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ζήτησε από την Κίνα, στην οποία βρέθηκε για επίσκεψη, να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για το θέμα της Βορείου Κορέας.

«Ζητάμε από τη Βόρειο Κορέα να σταματήσει την προκλητική συμπεριφορά της και να συμμορφωθεί με τη διεθνή νομοθεσία» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών συνέστησε «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση».

Το ζήτημα της βύθισης του πλοίου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί «με τρόπο δίκαιο και αντικειμενικό», όπως άλλα θέματα της διεθνούς κοινότητας, δήλωσε ο Κινέζος αξιωματούχος.

Αντί άλλης απάντησης, η Βόρειος Κορέα ανακοίνωσε πως διατηρεί το δικαίωμα να επεκτείνει την αποτρεπτική πυρηνική της δύναμη και πως έχει αναπτύξει ατομικά όπλα με διαφανή τρόπο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Το KCNA μετέδωσε, επίσης, πως η Πιονγιάνγκ απείλησε να ανοίξει πυρ εναντίον νοτιοκορεατικού τεχνικού εξοπλισμού, σε περίπτωση που αυτός στηθεί στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, για τη μετάδοση μηνυμάτων κατά της Βορείου Κορέας.

Σε ανακοίνωση στρατιωτικού διοικητή, που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, αναφέρεται ότι η Πιονγιάνγκ θα λάβει αυστηρά μέτρα εάν η Σεούλ κλιμακώσει την ένταση.

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει, ύστερα από διακοπή έξι ετών, τη μετάδοση μηνυμάτων κατά της Βόρειας Κορέας στην περιοχή των συνόρων στο πλαίσιο μέτρων για τη βύθιση νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Σαν να μην περασε μια μερα...


Τέσσερα χρόνια από το θάνατο του Σμηναγού (Ι) Κ. Ηλιάκη... Πολλα? ΣιγουρΑ οχι για να ξεχαστει στην μνημη ολων μας το συμβαν αυτο στις στις 23 Μαΐου 2006... Πανω απο τα νερα του Αιγαιου... Τελεστικε Επιμνημοσυνη δεηση απο την ΠΑ εις μνημη του ΗΡΩΑ αυτου... Καποιοι ακομα ομως τα παιρνουν... Και καποιοι συνεχιζουν να πληρωνουν την αδρανεια και την δειλια καποιων καρεκλοκενταυρων πολιτικων... Ως ποτε? Οι "φιλοι" μας οι Αμερικανοι λενε πως ο εξοπλισμος μας δεν μας χρειαζετε... Δεν εχουμε λενε εχθρο... Σωστα... Συμμαχοι σου λενε... Ειδαμε και τους αλλους τους Εξ αιματος συμμαχους μας, τους Ρωσσους... τελικα, οπου βρισκουν χρημα πανε...

Πρεπει να ξυπνησουμε κυριοι. Η ΕΛΛΑΔΑ εχει Παλικαρια και Πατριωτες. Πρεπει να σπρωξουμε μπροστα τον τοπο τουτο τον Ιερο... Γιατι κυριοι η Ελλαδα μας μενει εξω απο το ενεργειακο παιχνιδι την στιγμη που τεραστιας οικονομικης σημασιας κοιτασματα πετρελαιου, φυσικου αεριου, οσμιου, κοκκινου υδραργυρου, ουρανιου και αλλα πολλα που αν τα αξιοποιουσαμε θα προσδιδανστην οικονομια μας τεραστια ανασα? Γιατι ενω ειχαμε την δυνατοτητα να δανειστουμε 120 δις απο την Τραπεζα της Ελλαδος φωναξαμε το ΔΝΤ? Γιατι να θελουν καποιοι Ανθελληνες να χασουμε την ταυτοτητα μας?

Εγω προσωπικα λυπαμαι... οχι... Δεν λυπαμαι που Γεννηθηκα ΕΛΛΗΝΑΣ και θα παιθανω ΕΛΛΗΝΑΣ... Λυπαμαι που βλεπω καποιους "ελληνες" να βιαζουν και να ασελγουν πανω σε αυτον τον ιερο τοπο... Με ποιο δικαιωμα?

Τελικα, ισως (δν θελω να προσβαλω καποιον) θα επρεπε καποιοι να πατησουν το ποδι τους και να προσφερουν στο τοπο μας αυτο που του αξιζει... Ωστε να παψουμε πια να θρηνουμε τετοια παλικαρια... Δεν χρωστανε τιποτα και σε κανεναν... Αντιθετος... Βρισκονται εκει που αγαπανε... Διοτι δεν ειναι δουλεια... ουτε λειτουργημα... Ειναι κατι που κανενας πολιτικος δεν προκειτε να καταλαβει... Ειναι ΑΓΑΠΗ... ΕΡΩΤΑΣ...

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ Ο ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΑ ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki