Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Έκρηξη βόμβας με νεκρό και δύο τραυματίες πριν λίγο στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης


Έκρηξη βόμβας με έναν νεκρό και δύο τραυματίες - ένα μικρό κοριτσάκι και την μητέρα του - είχαμε πριν λίγα λεπτά στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης στην συμβολή των οδών Ιακωβάτων και Πολίτη Φωτίου 10 στην περιοχή όπου γειτνάζει το Γαλάτσι με τα Κάτω Πατήσια. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή. Φαίνεται ότι έχουμε επανάληψη της περίπτωσης Σάββα Ξηρού, αφού ο άνδρας που έχει διαμελιστεί στα σκαλιά της Σχολής μετέφερε την τσάντα με την βόμβα.

Στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζεται το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί η ταυτότητα των θυμάτων, αλλά η μητέρα και το κοριτσάκι είναι αλλοδαποί πιθανότατα αραβικής καταγωγής και είναι ευτυχώς ελαφρά τραυματισμένοι. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Παίδων και είναι τραυματισμένο στε χέρια του.

Από τις πρώτες ενδείξεις που υπάρχουν δεν αποκλείεται ο νεκρός να μετέφερε την βόμβα και να έσκασε στα χέρια του όπως είχε γίνει στην περίπτωση του Σάββα Ξηρού.

Για κάθε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.



Επί τόπου βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έχει αποκλείσει την περιοχή.





Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Συνθήματα 25ης Μαρτίου: Στα Τίρανα καίνε την ελληνική σημαία και τα Σκόπια επιδίδουν διάβημα...


Όταν δείχνεις αδύναμος, ειδικά στο εσωτερικό σου μέτωπο, οι εχθροί σου καιροφυλακτούν να σε κτυπήσουν και αυτό συμβαίνει με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το σύνθημα της ΜΥΑ/ΛΣ κατά την διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου και της αντίδρασης που ακολούθησε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Tο Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κάλεσε αύριο την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, για να της επιδόσει διάβημα διαμαρτυρίας εκ μέρους των Αλβανών των Σκοπίων!


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ Μάρτιν Μαρτίνοφσκι κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου,ερωτηθείς αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης για τα συνθήματα στη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, δήλωσε ότι «εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας δεν συμβάλλουν στην οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας».

Όλα τα ΜΜΕ των Σκοπίων αναφέρονται εκτενώς στα συνθήματα που ακούστηκαν στην διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα, στις 25 Μαρτίου, καθώς και στην αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και στο γεγονός ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Χθες στα Τίρανα νεαροί έκαψαν την ελληνική σημαία, παρουσία δύο Αλβανών βουλευτών! Από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν υπήρξε καμία αντίδραση για το γεγονός αυτό.

Σημειώνεται ότι ότι σχεδόν σε όλες τις προηγούμενες παρελάσεις είχαν ακουστεί αυτά τα συνθήματα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η διαφορά είναι η στάση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που έδωσε "πάτημα" σε αλβανούς και σκοπιανούς ώστε να δημιουργήσουν θέμα και να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, αυτό κύριε υπουργέ το γνωρίζατε;


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki