Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Γιος πρώην ανώτατου αξιωματικού της Π.Α. ο-φερόμενος ως τρομοκράτης-Λάμπρος Φούντας


Γιος ανώτατου πρώην αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ο μικροβιολόγος Λάμπρος Φούντας, που έπεσε νεκρός πριν τρεις μέρες στην συμπλοκή με τους αστυνομικούς στην Δάφνη! Εντυπωσιασμένοι οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση από το κοινωνικό status του νεκρού, αφού θεωρείτο από τους κορυφαίους μικροβιολόγους της διαγνωστικής κλινικής στην οποία εργαζόταν. Στην συγκεκριμένη συμπλοκή η ΔΑΕΕΒ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας) θεωρεί ότι η αστυνομία ήρθε σε «θερμή» επαφή με τον σκληρό πυρήνα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

Βάσει τον ερευνών που ακολούθησαν στην οικία, στο πατρικό του, στο χώρο της δουλειάς του και σε μία οικία στην Κόρινθο, εντόπισαν τουλάχιστον δέκα άτομα που θεωρείται ότι σχετίζονται με τον ένα ή το άλλο τρόπο με την «δεύτερη ζωή» του Λάμπρου Φούντα, αυτή των τρομοκρατικών οργανώσεων. Μέχρι στιγμής έχουν ανακριθεί 22 άτομα, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες.

Η ΔΑΕΕΒ θεωρεί ότι ο Λάμπρος Φούντας ήταν ένα από τα πιο σκληρά και ενεργά στελέχη είτε του Επαναστατικού Αγώνα είτε της Σέχτας Επαναστατών. Στην εξέταση του πτώματος βρέθηκε να φοράει διπλά γάντια και λάστιχα στα μανίκια του πουκαμίσου του και τα μπατζάκια του παντελονιού του προκειμένου να μην αφήσει ίχνη όπως τρίχες, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τις αρχές σε μία εξέταση DNA.



Ενδεικτικό των προφυλάξεων και του επαγγελματισμού τους είναι πως ούτε στις σφαίρες, ούτε στους κάλυκες βρέθηκαν αποτυπώματα αφού οι δράστες οι οπλοφόροι τις είχαν τοποθετήσει στα όπλα με γάντια! Από το σημείο και τα ευρήματα που βρήκαν οι αστυνομικοί εικάζουν πως δεν τραυματίστηκε ο συνεργός του Λάμπρου Φούντα.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι σίγουρα υπήρχε και τρίτο άτομο στην επεισόδιο και για τον λόγο αυτό πυροβόλησαν ο Φούντας και ο συνεργός του για να καλύψουν την αποχώρησή του, αλλά δεν διαθέτουν στοιχεία για την ταυτότητά του.



Eπίσης οι αστυνομικοί θεωρούν ότι με την συμπλοκή και τον θάνατο του Φούντα, αποτράπηκε τρομοκρατική ενέργεια που θα γινόταν κάποια στιγμή τις επόμενες ημέρες και για τον λόγο αυτό οι τρομοκράτες επιδίωκαν να "απαλλοτριώσουν" το SEAT, προφανώς για να το χρησιμοποιήσουν είτε ως μεταφορικό μέσο, είτε για να το χρησιμοποιήσουν ως φορέα εκρηκτικών υλών.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Γκρίνιες από ΝΑΤΟ προς Μόσχα για "επιθετικές" κινήσεις


Γκρίνιες από ΝΑΤΟ για τις ασκήσεις της Ρωσίας που προέβλεπαν στο σενάριό τους, επιθετική κίνηση σε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ που απειλεί την ασφάλεια του ρωσικού κράτους. Και μάλιστα το ΝΑΤΟ "φωτογραφίζει" την Γεωργία ως "στόχο" της Μόσχας.
"Η πολιτική της Ρωσίας προς την Γεωργία προκαλεί έντονες ανησυχίες στις χώρες του ΝΑΤΟ", δήλωσε σήμερα από τη Βαρσοβία ο γ.γ. της Ατλαντικής Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.



«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή έντονες ανησυχίες σε όλη τη συμμαχία σε σχέση με την πολιτική της Ρωσίας προς την Γεωργία», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


«Πιστεύουμε ότι η Ρωσία έστειλε ένα κακό μήνυμα διοργανώνοντας στρατιωτικές ασκήσεις στο σενάριο των οποίων περιλαμβάνεται η εισβολή σε μία μικρή χώρα μέλος του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Ράσμουσεν, αναφερόμενος στις στρατιωτικές ασκήσεις που έγιναν στο τέλος Σεπτεμβρίου από ρωσικές και λευκορωσικές δυνάμεις.


«Το νέο στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας περιλαμβάνει ξεπερασμένες αντιλήψεις για το ΝΑΤΟ και το ρόλο του», συμπλήρωσε και υπογράμμισε πως το «ΝΑΤΟ δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία».


Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται ποτέ να γίνει εισβολή στη Ρωσία, καθώς η χώρα αυτή δεν θεωρείται απειλή για το ΝΑΤΟ.


«Είμαι πεπεισμένος ότι μία πραγματική βελτίωση των σχέσεων μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας θα είναι η καλύτερη εγγύηση για όλες τις χώρες», συνέχισε ο γενικός γραμματέας και κατέληξε: «Η Ρωσία θα μπορούσε βέβαια κατ΄αρχήν να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ».


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Ταξιδιωτική οδηγία για επιχειρηματίες που θέλουν να ταξιδεύψουν στις ΗΠΑ ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet Daily News το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τους επιχειρηματίες της χώρας, προτείνοντας τους να αναβάλουν τα ταξίδια τους προς τις χώρες που έχουν αποδεχτεί αιτιάσεις για τη Γενοκτονία των Αρμενίων συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.

Η τουρκική Ένωση Επιμελητηρίων και Εμπορευμάτων, το Συμβούλιο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, και ο Σύλλογος Τούρκων Βιομηχάνων (ΣΤΒ) ενημερωθήκαν για το θέμα από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος του ΣΤΒ, καθώς και μέλη του Συμβουλίου είχαν ανακοινώσει την επίσκεψη τους στην Αμερική για την περίοδο 15-18 Μαρτίου. Ανάλογες συναντήσεις μεταξύ στελεχών της τουρκικής επιχειρηματικής κοινότητας και αμερικανών ομολόγων τους είχαν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο στις ΗΠΑ.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Επιστολή διαμαρτυρίας των Πομάκων στον Έλληνα Πρωθυπουργό


Με επιστολή που έστειλαν στο Έλληνα Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τα μέλη του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ αναφέρουν ότι υποχρεώνονται από το επίσημο ελληνικό κράτος να μάθουν τούρκικα, μια γλώσσα που όπως λένε δεν επιθυμούν να μάθουν, μία γλώσσα που δεν θα την χρησιμοποιήσουν ποτέ.


Με επιστολή που έστειλαν στο Έλληνα Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τα μέλη του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ αναφέρουν ότι υποχρεώνονται από το επίσημο ελληνικό κράτος να μάθουν τούρκικα, μια γλώσσα που όπως λένε δεν επιθυμούν να μάθουν, μία γλώσσα που δεν θα την χρησιμοποιήσουν ποτέ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους «Εδώ και πολλές δεκαετίες συντελείται εις βάρος μας μία μορφωτική, γλωσσική και πολιτισμική γενοκτονία. Μία γενοκτονία εις βάρος αυτών των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ανήκουν και τα μέλη του Συλλόγου μας, που έχουμε το θάρρος να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Πομάκοι της Ελλάδας».

Και συνεχίζουν λέγοντας ότι «Το Ελληνικό Κράτος, παραβιάζοντας θεμελιώδη δικαιώματα που παρέχει το Σύνταγμά του και οι ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά και τα άρθρα 40 και 45 της συνθήκης της Λωζάνης, τα οποία παρέχουν στις μουσουλμανικές μειονότητες της Ελλάδας το δικαίωμα «να ποιώνται ελευθέρως εν αυτοίς χρήσιν της γλώσσης των», στερεί από μας και τα παιδιά μας όχι μόνο το δικαίωμα της εκπαίδευσης στην μητρική μας γλώσσα, αλλά ακόμη και το πλέον στοιχειώδες δικαίωμα της αποκλειστικής εκπαίδευσης στην επίσημη γλώσσα του, την ελληνική, και μας επιβάλλει την υποχρεωτική εκπαίδευση σε μία ξένη γλώσσα, την οποία δεν μιλούμε και δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιούμε, δηλαδή την τουρκική».

Καταλήγοντας οι Πομάκοι, Έλληνες πολίτες ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή όπως αναφέρουν ζητούν «Tο δικαίωμα ο γιος μας ο Μεχμέτ να μαθαίνει ό,τι μαθαίνει ο γιος σας ο Νίκος. Ζητάμε η κόρη μας η Φατμέ, όταν θα δώσει εξετάσεις για να περάσει στο ελληνικό πανεπιστήμιο, να έχει τις ίδιες γνώσεις, δεξιότητες και προοπτικές που θα έχει η κόρη σας η Άννα. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό τώρα, όταν στα πιο ευαίσθητα και κρίσιμα μαθησιακά χρόνια τους τα παιδιά μας διδάσκονται μια γλώσσα που δεν μιλούν και δεν θα την χρησιμοποιήσουν ποτέ στο σπίτι και στο πανεπιστήμιό τους;»


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Αντιδρούν Ν.Δ.& ΚΚΕ στον "διακανονισμό" για υποβρύχια και ΕΝΑΕ - "Όχι στην παραλαβή του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ"


Αντιδρά η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ στην παραλαβή του S120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ που όπως αποκάλυψε χθες το defencenet.gr αποτελεί μέρος της συμφωνίας για την πώληση των ΕΝΑΕ στην Abu Dhabi Mar. Την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να παραστεί σε συνεδρίαση της υποεπιτροπής εξοπλισμών της Βουλής για τα γερμανικά υποβρύχια και για την οποία ενημερώθηκε μόλις χθες το πρωί, γνωστοποίησε ο αρμόδιος τομεάρχης, Θεόφιλος Λεονταρίδης. Η συνεδρίαση, η οποία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το απόγευμα της Πέμπτης, ανεβλήθη.

To δυσεξήγητο - ή ένα από τα δυσεξήγητα - της υπόθεσης είναι ότι ενώ έχουν υπάρξει καταιγιστικές και πολύ σημαντικές εξελίξεις το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο ανακοινώνει την οποιαδήποτε επουσιώδη συνάντηση υποτίθεται για λόγους διαφάνειας, εν προκειμένω δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση!

Κατ'αυτό τον τρόπο οι πάντες έχουν ενημερωθεί από το δημοσίευμα του ellinikis-stratigiki και των sites και blogs που αναδημοσίευσαν το θέμα από το elliniki-stratigiki! Έτσι ο Θ.Λεονταρίδης βάσει των υπαρχουσών πληροφοριών προχώρησε σε μία οξεία δήλωση, σύμφωνα με την οποία: "Η τροποποίηση της σύμβασης συνεπάγεται βαρύτατη οικονομική επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου, σε περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, αλλά και κίνδυνο επιχειρησιακής φύσεως".

"Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί επί του θέματος όταν λάβει την επίσημη ολοκληρωμένη κυβερνητική ενημέρωση στη Βουλή. Η τοποθέτησή μας θα υπαγορεύεται από τα πάγια επιχειρησιακά συμφέροντα του Π.Ν. και φυσικά από το δημόσιο συμφέρον, που σε καιρούς δεινής οικονομικής κατάστασης του κράτους επιβάλλει τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση πόρων", κατέληξαν οι δηλώσεις του.

Διαρκές σκάνδαλο χαρακτηρίζει την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά το ΚΚΕ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο ελληνικός λαός πλήρωσε πανάκριβα και συνεχίζει να πληρώνει την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ιδιωτικοποιεί και συρρικνώνει τη ναυπηγική βιομηχανία.

«Έτσι γίνονται τα ελλείμματα και τα χρέη, έτσι εξασφαλίζεται η στήριξη της Μέρκελ στη σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων», τονίζει το ΚΚΕ.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Κριτική από Σαρκοζί και Μπράουν για αμερικανικό διαγωνισμό KC-X


Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν άσκησαν κριτική στις ΗΠΑ για τον διαγωνισμό του Πενταγώνου για τα νέα τάνκερ της αμερικανικής αεροπορίας.

Ο μεν Σαρκοζί ανέφερε ότι αυτός δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς προς συμμάχους, ο δε Μπράουν ανέφερε ότι ήταν «απογοητευμένος» που οι όροι άλλαξαν υπέρ τηα αμερικανικής Boeing.

«Ομολογώ ότι δεν εκτίμησα την απόφαση αυτή» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος μετά από συνομιλία με τον βρετανό πρωθυπουργό προσθέτοντας «Αυτές οι μέθοδοι δεν είναι καλές για τους συνεταίρους των ΗΠΑ, μιας μεγάλης χώρας με την οποία έχουμε στενή φιλία».

Η Boeing φαίνεται να κερδίζει το αξίας 26 δις ευρώ συμβόλαιο για το νέο ιπτάμενο τάνκερ της αμερικανικής αεροπορίας, εφόσον η κοινοπραξία Northrop Grumman και EADS απέσυραν την υποψηφιότητα τους ισχυριζόμενες ότι ο διαγωνισμός είχε καταστεί «φωτογραφικός».


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Η Ρωσία θα κατασκευάσει 12 πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ινδία.


Τουλάχιστον 12 πυρηνικούς αντιδραστήρες για σταθμούς παραγωγής ενέργειας θα κατασκευάσει η Ρωσία στην Ινδία, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ατομικής Υπηρεσίας Σεργκέι Κιριγένκο.

"Μέχρι στιγμής έχει ξεκαθαριστεί ότι θα είναι δώδεκα (αντιδραστήρες). Και αυτός δεν είναι ο τελικός αριθμός", δήλωσε ο Κιριγένκο προσθέτοντας ότι έξι αντιδραστήρες θα κατασκευαστούν από το 2012 ως το 2017, ενώ η κατασκευή του σταθμού Χαριπούρ στη Δυτική Βεγγάλη θα αρχίσει πιθανόν το 2017.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki