Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Απογραφή του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού


Πληροφορίες για την απογραφή των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση :

http://apografi.gov.gr





Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Έτοιμοι να ανακηρύξουν της αυτονομία τους οι Κούρδοι;



Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Taraf η οποία αναπαράχθηκε από τον ιστοτόπο infognomonpolitics και τον Σάββα Καλεντερίδη, βαθύ γνώστη του Κουρδικού ζητήματος, ενεννήντα εννέα Κούρδοι δήμαρχοι του τουρκικού Κουρδιστάν αποφάσισαν να ανακηρύξουν τη δημοκρατική τους αυτονομία.

Η είδηση λόγο της σπουδαιότητάς της παρουσιάζεται αυτούσια:

«Σημαντικές εξελίξεις κυοφορούνται στο Κουρδικό Ζήτημα, μετά το πέρας της άτυπης εκεχειρίας την 13 Μαΐου 2010, ημερομηνία που συμπίπτει με τη δήλωση του έγκλειστου στη φυλακή του Ιμραλί ηγέτη των Κούρδων, Αμντουλλάχ Οτζαλάν, ότι αποσύρεται και διακόπτει τις προσπάθειες για επίλυση του Κουρδικού

Οι δήμαρχοι και τα στελέχη που ανήκουν στο κουρδικό κόμμα BDP, αποφάσισαν να ανακηρύξουν επίσημα την "δημοκρατική τους αυτονομία". Σύμφωνα με την εφημερίδα Taraf, που έχει πρωτοσέλιδο τίτλο το "Οι Κούρδοι θα ανακηρύξουν την αυτονομία τους", αναφέρει ότι σύντομα οι 99 Κούρδοι δήμαρχοι, ανάμεσα στους οποίους και ο δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ, θα ανακηρύξουν την αυτονομία τους, απόφαση που στήριξε με δηλώσεις του και ο Τζεμίλ Μπαγίκ, ηγετικό στέλεχος του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος και από τα ελάχιστα ιδρυτικά μέλη του ΡΚΚ που είναι εν ζωή, μαζί με τον Οτζαλάν.

Την απόφαση αυτή πήραν οι 99 δήμαρχοι και οι πρόεδροι των νομαρχιακών επιτροπών του κουρδικού κόμματος BDΡ. Ανάμεσα σε αυτά που αποφάσισαν οι δήμαρχοι είναι να αρχίσουν αγώνα για την απόλυτη ανεξαρτητοποίηση των δήμων από την κεντρική κυβέρνηση και από το κράτος. Η συγκεκριμένη απόφαση των δημάρχων και των στελεχών του κόμματος BDP για την ανεξαρτητοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δήμων, που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις, ήταν ένας από τους όρους που έθεσε η Ε.Ε. για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Να σημειωθεί ότι το BDP έχει εκλέξει δημάρχους σε επτά πρωτεύουσες νομών, 51 πρωτεύουσες επαρχιών και 40 δημαρχίες κωμοπόλεων.

Πάντα με βάση το συγκεκριμένο δημοσίευμα, τη λύση αυτή υποστηρίζει και το υψηλόβαθμο στέλεχος του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, Τζεμίλ Μπαγίκ, ο οποίος, μιλώντας σε κουρδικό ειδησεογραφικό όργανο είπε:

«Θέλουμε να λύσουμε το Κουρδικό Ζήτημα σε αυτή τη βάση. Αν το τουρκικό κράτος το αποδεχτεί, τότε θα συνεργαστούμε μαζί του για τη δημοκρατική αυτονομία. Έτσι, θα λύσουμε το πρόβλημα σ' αυτή τη βάση διαπραγματευόμενοι με το τουρκικό κράτος. Σε περίπτωση, όμως, που το τουρκικό κράτος δεν αποδεχτεί κάτι τέτοιο, θα λύσουμε εμείς το κουρδικό στη βάση της δημοκρατικής αυτονομίας. Προς στιγμήν αυτά έχουμε να πούμε. Σύντομα θα ανακηρύξουμε επίσημα την αυτονομία μας».

Με βάση τα αιτήματα της κουρδικής πλευράς, θα επιδιωχθεί η διαχείριση των πόρων και των φόρων από την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και η διαχείριση των τομέων της υγείας, της παιδείας και της τοπικής ασφάλειας.»


Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Eπιστολή Β.Πούτιν προς Γ.Παπανδρέου: "Πληρώστε με αγροτικά προϊόντα τα BMP-3HEL"!


Mε επιστολή του στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν, θέτει μεν θέμα άμεσης υλοποίησης της διακρατικής συμφωνίας προμήθειας των 420+30 ΤΟΜΑ BMP-3HEL, αλλά με έναν τέτοιο τρόπο που δείχνει αφ’ενός μεν την διάθεση της Ρωσίας να μην διαρρήξει τις σχέσεις της με την Ελλάδα, αλλά ταυτοχρόνως και να βοηθήσει στην ελληνική οικονομία: Προτείνει την αποπληρωμή μέρους του προγράμματος, ύψος 1,3 δις. ευρώ με … ελληνικά προϊόντα κυρίως αγροτικά!


Οι παράμετροι της ρωσικής πρότασης είναι τέτοιες που πολύ δύσκολα θα αγνοηθούν από ελληνικής πλευράς: Περίπου 450 εκατ. ευρώ σε ελληνικά αγροτικά προϊόντα θα απορροφηθούν από την ρωσική εσωτερική αγορά σε μία εποχή που οι Έλληνες αγρότες δεινοπαθούν να πετύχουν εξαγωγές λόγω ευρώ, ειδικά σε χώρες εκτός της ευρωζώνης.

Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη αγορά ελληνικών αγροτικών προϊόντων, εκτός της ευρωζώνης, αλλά και εδώ οι εξαγωγές υπέστησαν μείωση λόγω της οικονομικής κρίσης. Η πρόταση που περιλαμβάνεται στην επιστολή του Β.Πούτιν έγινε ευμενώς δεκτή από ελληνικής πλευράς και φαίνεται ότι πλέον υπάρχουν δυνατότητες επιτάχυνσης του προγράμματος.

Είναι η πρώτη φορά που θα συνδεθεί ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας με ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής! Η μοναδική περίπτωση στο παρελθόν που είχε συμβεί κάτι ανάλογο, αλλά σε πολύ περιορισμένο βαθμό και υπό την μορφή αντισταθμιστικών ωφελημάτων, ήταν η προμήθεια των 40 Mirage 2000EGM/BGM το 1986, αλλά χωρίς τα απ’ευθείας οφέλη για την ελληνική οικονομία που θα υπάρξουν τώρα.

Σήμερα υψηλόβαθμη ρωσική αντιπροσωπεία, υπό τον Ρώσο «αρχιτέκτονα» των εξαγωγών αμυντικού υλικού Μ.Δημήτριεφ επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και είχε συνάντηση με τον υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο, το οποίο και ενημέρωσαν για το περιεχόμενο της νέας ρωσικής πρότασης.

Σημειώνεται ότι η ρωσική πλευρά έχει αποδεχθεί να μην υπάρξουν εκταμιεύσεις για το πρόγραμμα (π.χ. προκαταβολή) εντός του 2010 που είναι η πιο δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία, αλλά οπωσδήποτε να «σφραγιστεί» το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του έτους, κάτι που φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά θα κάνει δεκτό.



Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς για να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας, μίλησε με θετικά λόγια για το περιεχόμενο της πρότασης Πούτιν και συμφωνήθηκε η επανενεργοποίηση της επιτροπής διαπραγματεύσεων.

Σε ότι αφορά το βιομηχανικό έργο και την εγχώρια βιομηχανική συμπαραγωγή έχει επέλθει αρχική συμφωνία για περίπου 350 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε ότι η εγχώρια αμυντική βιομηχανία αυτή την στιγμή κυριολεκτικά «κρέμεται» από αυτό το πρόγραμμα.

Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι τελευταία στιγμή πριν από δύο εβδομάδες ματαιώθηκε ταξίδι επιτροπής του ΓΕΣ στις ΗΠΑ, οι οποίοι επρόκειτο να επιθεωρήσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα ηλικίας 25 ετών μεταχειρισμένα ΤΟΜΑ M2 Bradley.


Σε μία γενικότερη θεώρηση των ελληνορωσικών σχέσεων, η Ρωσία φαίνεται ότι κάνει την ύστατη κίνηση προκειμένου να επανέλθουν οι σχέσεις των δύο χωρών σε ένα καλύτερο επίπεδο, μετά από την «τρικυμία» των αγωγών…(defencenet.gr)

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Στόλο ελικοπτέρων πολλαπλών καθηκόντων προτείνει η Eurocopter


Την δημιουργία ενός στόλου ελικοπτέρων πολλαπλών καθηκόντων με βάση την οικογένεια Super Puma/Cougar θα προτείνει στην Ελλάδα η Eurocopter, για την κάλυψη των δεδομένων αναγκών, όταν εκκινήσει το σχετικό πρόγραμμα.

Η ευρωπαϊκή εταιρία κατανοώντας την οικονομική κατάσταση της χώρας και την στενότητα χρηματοδότησης μεγάλων προγραμμάτων, αλλά και τις πιεστικές ανάγκες για την κάλυψη συγκεκριμένων επιχειρησιακών υποχρεώσεων, θα προτείνει έναν στόλο ελικοπτέρων, που πέρα από τα καθήκοντα SAR/CSAR, αεροδιακομιδών, αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και φυσικών καταστροφών, θα μπορούν επίσης να εκτελέσουν και αεροποπυρόσβεση.

Το «Fire Fighting System» που έχει πρόσφατα εξελίξει η Eurocopter είναι ένα σύστημα με αντλίες μεγάλης απόδοσης, εγκατεστημένες στο ελικόπτερο, που μπορούν να γεμίσουν σε λιγότερο από ένα λεπτό μια δεξαμενή νερού 4 τόνων, μέσω εύκαμπτου σωλήνα από μικρές υδάτινες επιφάνειες, με το ελικόπτερο σε αιώρηση. Στη συνέχεια το νερό (ή πυροσβεστικό υγρό με την ανάμιξή του με κατάλληλα πρόσθετα) μπορεί να ριχθεί στην εστία της φωτιάς με ελεγχόμενη διασπορά, που είναι και η αποτελεσματικότερη μέθοδος αεροπυρόσβεσης.

Έτσι υπάρχει σημαντική διαφορά από την μετατροπή ελικόπτερων σε πυροσβεστικά μέσω χρήσης εξωτερικού κάδου. Το σημαντικότερο βέβαια πλεονέκτημα της πρότασης είναι ότι τόσο οι αντλίες, σωλήνας και η δεξαμενή τύπου ασκού (που αναπτύσσεται μέσα στην καμπίνα) μπορούν να αποθηκευτούν στο σύνολό τους κάτω από το δάπεδο της καμπίνας, αφήνοντας τον χώρο ελεύθερο για άλλες χρήσης.

Η μετάπτωση από την μια διαμόρφωση στην άλλη μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 30 λεπτά, ενώ σε μη πυροσβεστική περίοδο, το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού μπορεί να αφαιρεθεί, εξαλείφοντας τις μικρές επιβαρύνσεις λόγω αυξημένου βάρους που προσθέτει στα ελικόπτερα το «Fire Fighting System». Το σύστημα έχει ήδη δοκιμαστεί από την γαλλική Securite Civile, ενώ Super Puma με τέτοιο εξοπλισμό έχουν πουληθεί και την Κίνα.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

Συμφωνία, μαμούθ, αξίας 4 δισ δολαρίων, ανάμεσα στην Boeing και ρωσική κρατική εταιρεία, ανακοίνωσαν οι Μπ. Ομπάμα και Ντμίτρι Μεντμέντεφ



Η αμερικανική εταιρεία αεροναυπηγικής Boeing ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνία με την κρατική ρωσική εταιρεία Rostekhnologui για την πώληση 50 αεροσκαφών τύπου Boeing 737 νέας γενιάς.

Όπως είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Ρώσο ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η παραγγελία αυτή, ύψους τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων, εντάσσεται στο πλαίσιο των εμπορικών και επενδυτικών συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ομπάμα εξήγησε ότι η συμφωνία αυτή μπορεί να σημάνει τη δημιουργία 44.000 νέων θέσεων εργασίας στην αμερικανική βιομηχανία.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

Η Βραζιλία αυξανεί συνεχώς τις στρατιωτικές της δαπάνες.




Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Έρευνας για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI), η Βραζιλία ανέλαβε το 2009 το προβάδισμα στις στρατιωτικές δαπάνες της Λατινικής Αμερικής, με συνολικά 26,1 δισεκατομμύρια δολάρια να διατίθονται για τον τομέα της άμυνας.

Η Βενεζουέλα, αντιμετωπίζοντας όλο και περισσότερες δυσκολίες στα δημοσιονομικά της, μείωσε κατά 25% τις στρατιωτικές δαπάνες πέρυσι, σε σχέση με το 2008, η μεγαλύτερη πτώση στην περιοχή.

Για την Λατινική Αμερική, υπολογίζεται το σύνολο των δαπανών για αγορές όπλων σε 34 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Βραζιλία αύξησε τις στρατιωτικές δαπάνες σε σύγκριση με το 2008 κατά 16%, ακολουθούμενη από την Κολομβία, με περίπου 10 δισεκατομμυρία δολάρια (11% αύξηση) και τη Χιλή με περίπου 5 δις δολάρια ΗΠΑ, παρουσιάζοντας όμως μείωση κατά 5% σε σχέση με το 2008.

Το Μεξικό με 5,49 δις δολάρια αύξησε 11% τις στρατιωτικές δαπάνες, που χρησιμοποιούνται κυρίως για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος των καρτέλ.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

Βόμβα από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το ασφαλιστικό!


Η κυβέρνηση Παπανδρέου τείνει να οριστικοποιηθεί ως κυβέρνηση συνεχούς παραβίασης του Συντάγματος της χώρας!

Αντισυνταγματικές κρίνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου βασικές διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το Συνταξιοδοτικό, το οποίο δεν φαίνεται να αντέχει τη βάσανο του δικαστικού ελέγχου καθώς έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά και στη νομολογία ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

Ειδικότερα, μέλη της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, επικαλούμενα τα άρθρα 73 και 98 του Συντάγματος, φέρονται να κρίνουν καταρχάς πως το επίμαχο νομοσχέδιο για να τύχει επεξεργασίας το νομοσχέδιο από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα έπρεπε να αφορά μόνο συνταξιοδοτικά ζητήματα των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.
Επιπλέον, η Ολομέλεια φέρεται να διατυπώνει ενστάσεις όσον αφορά τη συνταγματικότητα διάταξης του νομοσχεδίου που καταργεί το άρθρο 9 του Συνταξιοδοτικού Κώδικα και αναφέρεται στην αναλογία μισθού – σύνταξης.

Η κατάργηση αυτή, σύμφωνα με την Ολομέλεια, είναι αντίθετη με αποφάσεις των Ολομελειών των Ανωτάτων Δικαστηρίων, αλλά και του Μισθοδικείου.
Ακόμη, ζητήματα αντισυνταγματικότητας εγείρονται και για:

Τις διατάξεις εκείνες του νομοσχεδίου με τις οποίες ενοποιούνται Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης με Επαγγελματικά Ταμεία.

Τις ρυθμίσεις οι οποίες εμπλέκουν ισχύουσες διατάξεις που αφορούν τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΙΚΑ και των Ταμείων του Δημοσίου Τομέα.

Τέλος, η Ολομέλεια αναμένεται να τοποθετηθεί και για τα όρια ηλικίας των δημοσίων υπαλλήλων για την έξοδο από την ενεργό υπηρεσία, τα οποία όπως φέρεται να κρίνει, δεν είναι ξεκάθαρα.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

Παπανδρέου: Μπήκαμε στο ΔΝΤ για να μην πάθουν ζημιά οι ξένες τράπεζες



Ο Γιώργος κερνάει και οι έλληνες πληρώνουν... ενώ οι "δανειστές" εύχονται "στην υγεία του κορόιδου"!!!

Σε δηλώσεις που έκανε στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε κυνικότατα ότι , ούτε λίγο, ούτε πολύ, πήραν τα μέτρα για να καθησυχάσουν τις Τράπεζες!!!


Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στην «Ελευθεροτυπία» στη συνέντευξη που έδωσε μέσω του δικτύου FOX και σε παρατήρηση της Ελληνοαμερικανίδας δημοσιογράφου Νικόλ Πεταλίδης, για το «αν η Ελλάδα είναι σε θέση να εξοφλήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις προς ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες», ο κ. Παπανδρέου είπε σχετικά:
«Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποδεχτήκαμε το συγκεκριμένο πακέτο και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η Ε.Ε. στηρίζει σθεναρά την ελληνική οικονομία και τις προσπάθειές μας, τις προσπάθειες της κυβέρνησης, να προχωρήσουμε σε όλες αυτές τις αλλαγές, διότι κατέχουν μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων. Έχουν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα και δεν θα ήθελαν να προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών, ούτε και επιθυμούμε εμείς κάτι τέτοιο. Το πακέτο, επομένως, δημιουργήθηκε ακριβώς για να καθησυχάσει τους επενδυτές, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν υφίσταται πιθανότητα χρεοκοπίας».

Δηλαδή τα μέτρα δεν τα πήραν για να σωθεί η χώρα, αλλά οι τράπεζες. Και ο ελληνικός λαός καλείται να συμπληρώσει τα "κενά" από τα κλεμμένα και τις χορηγείες, για να μην βρεθούν χαμένοι αυτοί που εκτίναξαν τα spreads, αυτοί που μας τρομοκράτησαν οικονομικά σαν χώρα. Μάλιστα, ο κύριος Παπανδρέου για να τους κάνει να αισθάνονται πιό "ήσυχοι" για την "επένδυσή" τους, μετέτρεψε το χρέος της χώρας από άχρηστα χαρτιά (ομόλογα=τζόγος), σε "χαρτιά" που ελληνική δημόσια περιουσία σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής τους!!!

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

ΗΠΑ και Ισραήλ ετοιμάζονται για επίθεση στο Ιράν


Η Ισραηλινή εφημερίδα israel today έχει σχετικό ρεπορτάζ που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Ισραήλ σε συνεργασία με τις ΗΠΑ προετοιμάζουν πόλεμο στο Ιράν.

Στα πλαίσια αυτής της μυστικής προετοιμασίας εντάσσεται και η παραχώρηση βάσης της Σαουδικής Αραβίας σε ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη στην περιοχή tabuk.
Μάλιστα την Τετάρτη οι Ιρανοί ανέφεραν την προσγείωση Ισραηλινών μαχητικών στην περιοχή, κάτι που δεν διαψεύστηκε από τον τοπικό Σαουδάραβα αξιωματούχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η συγκεκριμένη βάση προβλέπεται να είναι το κέντρο επιχειρήσεων στην επίθεση κατά του Ιράν.

Η Σαουδική Αραβία , αν και θεωρεί το Ισραήλ "εχθρικό" κράτος, το ίδιο επικίνδυνο και εχθρικό θεωρεί και ένα Σιιτικό Ιράν με πυρηνικά όπλα.

Από την άλλη μεριά, οι Ιρανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν συγκέντρωση Αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν κάτι που επιβεβαίωσε και το Αζερικό πρακτορείο ειδήσεων Trend.

Και όλα αυτά παράλληλα με την μετακίνηση Αμερικανικού στόλου στην Ερυθρά θάλασσα με την συμμετοχή και Ισραηλινού πολεμικού σκάφους.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

Το 2011 ξεκινούν οι έρευνες για πετρέλαιο σε Ελλάδα- Ανατρέπονται παλαιότεροι ισχυρισμοί Παπανδρέου και Πάγκαλου για μή ύπαρξη υδρογονανθράκων




Την έναρξη ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο εντός των εθνικών χωρικών και υδάτων από το 2011 προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης την Πέμπτη (24/06), μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.

«Πόσα πιθανά αποθέματα έχουμε, θα ήταν αστείο να πει κανείς από τώρα, γιατί ουσιαστικά δεν έχουν υπάρξει έρευνες. Μπορώ να σας πω όμως, ότι οι ενδείξεις – γιατί έτσι δουλεύει η πετρελαϊκή βιομηχανία – που έχουμε στα εθνικά μας χωρικά ύδατα, είναι αρκετά ισχυρές, ώστε να μας πείθουν ότι πρέπει ταχύτατα να δημιουργήσουμε έναν δημόσιο φορέα, ο οποίος με αξιοκρατία και πλήρη διαφάνεια, θα προκηρύξει διαγωνισμό, ώστε να έρθουν σοβαροί επενδυτές για να ψάξουν για πετρέλαιο στη χώρα μας» είπε ο υφυπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.
Σε ερώτηση για το ποιες περιοχές είναι υποψήφιες για έρευνα, ο υφυπουργός δήλωσε ότι «Υπάρχουν περιοχές που δεν έχουμε αποκλείσει ότι υπάρχει πετρέλαιο. Στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου» και προσέθεσε: «Μιλώ για έρευνες που ξεκίνησαν και για διαφόρους λόγους σταμάτησαν, χωρίς να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάτι. Αλλά, έχουμε εκεί σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης κοιτασμάτων. Και αλλού, που δεν θεωρώ ότι είναι σκόπιμο και χρήσιμο να αναφερθώ».

Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ακόμη ότι είναι θέμα λίγων εβδομάδων να παρθεί η νομοθετική πρωτοβουλία για τη δημιουργία ανώνυμης εταιρίας με μία μετοχή, που θα ανήκει στο Δημόσιο, η οποία θα προσδιορίσει τις περιοχές και θα προκηρύξει τους διαγωνισμούς για την προσέλκυση επενδυτών που θα αναλάβουν την έρευνα «και μετά να προχωρήσουμε, σε διάστημα ενός έτους το αργότερο, σε ανάθεση ερευνών».

Τέλος, τόνισε ότι οι σχέσεις στις έρευνες υδρογονανθράκων διέπονται από το Διεθνές Δίκαιο και ότι η χώρα μας δεν έχει διάθεση ούτε να καταπατήσει δικαιώματα της Τουρκίας, ούτε ασφαλώς και να εκχωρήσει σε οποιονδήποτε γείτονα δικαιώματα που είναι δικά μας.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

Συνάντηση Ομπάμα-Μεντβέντεφ στον Λευκό Οίκο



Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τον ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνεργάτη «σταθερό» και «αξιόπιστο» επισημαίνοντας ότι οι διαφορές απόψεων παραμένουν μεταξύ των δύο χωρών, αναφορικά με το ζήτημα της Γεωργίας.


Μετά τη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο ο κ. Ομπάμα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου παρουσία του ρώσου ομολόγου του ότι ο κ. Μεντβέντεφ «είναι ένας συνεργάτης σταθερός και αξιόπιστος». «Ακούμε με προσοχή ο ένας τον άλλο και μιλάμε μεταξύ μας με ειλικρίνεια», πρόσθεσε ο κ. Ομπάμα.

Η επίσκεψη του κ. Μεντβέντεφ στις ΗΠΑ έχει οικονομικό στόχο, μετά από τη θεαματική αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας στον διπλωματικό τομέα αλλά και στο ζήτημα του πυρηνικού αφοπλισμού.

Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία συμφώνησαν να επαναληφθούν οι αμερικανικές εξαγωγές παραγώγων πουλερικών στη Ρωσία ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα υποστηρίξει την ένταξη της Μόσχας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. «Η Ρωσία ανήκει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου», δήλωσε ο κ. Ομπάμα στην κοινή με τον κ. Μεντβέντρφ συνέντευξη Τύπου.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

Ποιοί και γιατί σου έστειλαν βόμβα κύριε Υπουργέ ΠΡΟ-ΠΟ?


Στις 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ βρέθηκε το οπλοστάσιο του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ...
και μία μόλις μέρα μετά , στις 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι ΔΕΝ παραλαμβάνει το C4I.
Έναν μήνα μετά ...να και μία βόμβα κι ένας ακόμα αθώος ...νεκρός. Τυχαίο;
Μα... φυσικά!!!

Κάτι συμπτώσεις βρε παιδί μου...
Μόλις εξαρθρώθηκε ο Επαναστατικός Αγώνας και βρέθηκαν οι ρουκέτες , βιάστηκαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ανακοινώσουν ότι ΔΕΝ παραλαμβάνουν το C4I... καθώς ήταν σίγουροι ότι ΔΕΝ κινδυνεύουν πλέον από τους "αριστερούς", "αυθόρμητους" επαναστάτες με τους λογαριασμούς στη CITIBANK.

Αλλά επειδή τα λεφτά είναι πολλά ... δεν είναι και δύσκολο να βρεις στην Ελλάδα των πεινασμένων μερικούς ακόμα φονιάδες αθώων ανθρώπων με "επαναστατική" προβιά...για να αναλάβουν να πείσουν κάποιον υπουργό να παραλάβει ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ έναντι δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα ΙΔΙΑ ακριβώς συνέβησαν και παλιότερα με τον Βουλγαράκη.
Και τότε ο Βουλγαράκης είχε ζητήσει την επανεξέταση της σύμβασης του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ συστήματος ασφαλείας.(βλέπε άρθρο Καθημερινής επάνω)
Πάλι για την παραλαβή του C4I μιλούσαν, πάλι οι Αμερικάνοι ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ τους Έλληνες πολιτικούς, πάλι ... "αυθόρμητοι" επαναστάτες με λογαριασμούς στη CITIBANK ... έκαναν την "επανάστασή" τους με βομβιστική επίθεση ενάντια στο υπεύθυνο παραλαβής υπουργό.

Δεν πειράζει κύριε Παπανδρέου και κύριε Χρυσοχοϊδη. Ένας ακόμα ασήμαντος "Κορκονέας" στο βωμό της λαμογιάς σας... ο σημερινός νεκρός υπασπιστής σας.
Κρατείστε μυστική την εμπλοκή των Αμερικανών στις αναταραχές της Αθήνας,
κρατείστε μυστική την εμπλοκή των Αμερικανών στις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων της Ελληνικής κυβέρνησης,
κρατείστε μυστική την εμπλοκή των Αμερικανών στα περισσότερα ΔΗΘΕΝ τρομοκρατικά χτυπήματα... κι αυτοί θα σας κρατήσουν στην εξουσία για άλλα 20 χρόνια.

5-10 νεκροί αστυνομικοί πάνω-κάτω δεν κοστίζουν και τίποτα...ειδικά όταν οι κωλοφυλλάδες των Αμερικάνων (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥ-CIA, ΔΟΛ κλπ) φροντίζουν να τους απαξιώσουν με κάθε ευκαιρία στα μάτια του κοσμάκη και ειδικά των φωνακλάδων της αριστεράς που τους δασκάλεψαν εδώ και χρόνια να θεωρούν τους μπάτσους των 900 ευρώ υπεύθυνους για όλα τα κακά της μοίρας μας.

Οι "τρομοκράτες" δεν αγγίζουν ΠΟΤΕ Λαλιώτηδες, Τσοχατζόπουλους, Λαμπράκηδες, Μητσοτάκηδες, Μπόμπολες, Αλαφούζους κλπ λαμόγια που κατέκλεψαν αυτή τη χώρα αλλά ... μόνον όσους δεν χορεύουν "σωστά" (!) τους αμερικάνικους χορούς των δισεκατομμυρίων μας.


Τμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki