Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Πυρηνικό υποβρύχιο «δανείζει» η Ρωσία στην Ινδία


Η Ινδία ανακοίνωσε ότι μίσθωσε ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο, το οποίο θα λάβει μέσα στο 2010 και θα χρησιμοποιήσει για δέκα μήνες. Η εκμίσθωση αυτή σχετίζεται με τα σχέδια του Νέου Δελχί να ολοκληρώσει τις πυρηνικές τις δυνατότητες σε στεριά, αέρα και θάλασσα.


«Σύντομα θα λάβουμε την Ρωσία» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Ναυτικού της Ινδίας.

Νωρίτερα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει στην Ινδία ένα από τα νεότερα πυρηνικά της υποβρύχια, στο δεύτερο εξάμηνο του 2010.




Τμήμα ειδήσεων:elliniki-stratigiki

Νέο τείχος υψώνει το Ισραήλ στα σύνορα με την Αίγυπτο


Ο πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου ενέκρινε τα σχέδια για την οικοδόμηση τείχους στα σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο και την εγκατάσταση προηγμένης τεχνολογίας συστήματος παρακολούθησης της μεθορίου, για να ανακοπεί το κύμα παράνομης μετανάστευσης και οι μετακινήσεις εξτρεμιστών.

«Έλαβα την απόφαση να κλείσω τα νότια σύνορα του Ισραήλ στους τρομοκράτες. Είναι μία στρατηγική απόφαση για να διασφαλιστεί ο εβραϊκός και δημοκρατικός χαρακτήρας του Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Χιλιάδες Αφρικανοί και άλλοι μετανάστες έχουν μπει στο Ισραήλ από τα σύνορα με την Αίγυπτο τα τελευταία χρόνια, αναζητώντας καλύτερη ζωή στο εβραϊκό κράτος, ή στην προσπάθειά τους να φύγουν από τις χώρες τους που μαστίζονται από πολέμους.

Ο Νετανιάχου αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι το Ισραήλ θα εξακολουθήσει να υποδέχεται πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες, αλλά τόνισε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε δεκάδες χιλιάδες παράνομους εργάτες να μπαίνουν στο Ισραήλ από τα νότια σύνορα και να κατακλύζουν τη χώρα μας με παράνομους πολίτες».

Το πρόγραμμα για τον αποκλεισμό των συνόρων θα κοστίσει 270 εκατομμύρια δολάρια και θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Το Ισραήλ παράλληλα οικοδομεί ένα αμφιλεγόμενο τείχος στη Δυτική Όχθη, με το αιτιολογικό ότι είναι ανάγκη να σταματήσει η διείσδυση βομβιστών στις ισραηλινές πόλεις. Το τείχος αυτό όταν ολοκληρωθεί θα έχει μήκος 670 χιλιομέτρων.

Ένα άλλο τείχος από τσιμέντο χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, στα νότια και ένα σύμπλεγμα από ηλεκτρονικούς φράχτες απλώνεται στα σύνορα με το Λίβανο και τη Συρία, στα βόρεια.




Τμήμα ειδήσεων:elliniki-stratigiki