Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

Στυγνός εκβιασμός του ΔΝΤ στην Ρουμανία - Οι νταβατζήδες τα θέλουν όλα


Εκβιασμός από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο λαό της Ρουμανίας: Ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την αποδέσμευση μίας νέας δόσης «βοήθειας» που χορηγεί στη Ρουμανία, έπειτα από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας να ακυρώσει ένα τμήμα του σχεδίου λιτότητας της κυβέρνησης.

«Αναμένοντας την εξεύρεση μέτρων αντικατάστασης, η σύνοδος του Συμβουλίου διοίκησης του ΔΝΤ, η οποία αναμενόταν να εγκρίνει, τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, την αποδέσμευση του πέμπτου τμήματος της βοήθειας του Ταμείου στη Ρουμανία, αναβλήθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του οργανισμού. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας έκρινε ότι η μείωση κατά 15% των συντάξεων που προβλέφθηκε από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Εμίλ Μποκ, έως τα τέλη του 2010 είναι αντισυνταγματική.

Αυτό είναι ένα από τα σημεία-κλειδιά ενός προγράμματος λιτότητας που υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση. Το σχέδιο αυτό, που ετοιμάστηκε με τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, προβλέπει τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 6,8% του ΑΕΠ.

Η Ρουμανία έλαβε την άνοιξη του 2009 τη δέσμευση διεθνών πιστωτών να της καταβάλουν 20 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση.

Το ΔΝΤ υποσχέθηκε ότι τα περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ της πέμπτης δόσης θα τεθούν στη διάθεση της Ρουμανίας, μόλις οι αρχές υιοθετήσουν τα μέτρα που υποσχέθηκαν.

Κουράγιο Ρουμανία! Πες όχι στους διεθνείς νταβατζήδες, υπερασπίσου την εθνική σου αξιοπρέπεια! Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει ένα τέτοιο κράτος που έχει υποφέρει τα πάνδεινα από την κομμουνιστική δικτατορία του Τσαουσέσκου!(defencenet.gr)

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ!


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. Ε ΔΡΟΥΓΟΣ

Ο υποναύαρχος ΑΛΙ ΦΑΝΤΑΒΙ σε συνέντευξη του στο Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων υποστηρίζει και απειλεί ότι «αν οι Αμερικανοί και οι αδύναμοι σύμμαχοι τους σταματήσουν τα πλοία του ΙΡΑΝ στα διεθνή ύδατα και προχωρήσουν σε νηοψίες τότε θα πάρουν ένα καλό μάθημα(!) από την πλευρά μας που θα το θυμούνται…

Πρόσθεσε ότι το ΝΑΥΤΙΚΟ των Φρουρών της Επανάστασης δεν είναι το ίδιο με εκείνο της περιόδου 1980-1988 , αλλά τώρα διαθέτει πολλές δυνατότητες, ταχέα σκάφη, πυραυλικά συστήματα, και ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ που θα αιφνιδιάσουν τους Αμερικανούς στον ΚΟΛΠΟ και στα ΣΤΕΝΑ του ΧΟΡΜΟΥΖ. Χαρακτηριστικά είπε ότι έχει στη διάθεση του πολλές συστοιχίες επάκτιας άμυνας, ενώ δήλωσε ότι «στο όνομα του ΑΛΛΑΧ θα ενεργήσουμε απέναντι σε μια άδικη και παράνομη απόφαση που πέρασαν οι δυνάμεις του κακού!»

ΠΗΓΗ http://ellinilatris.blogspot.com/2010/06/blog-post_1887.html

Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki