Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

Ο “Τέταρτος Δρόμος” του Γιώργου και η κατάλυση της εθνικής ανεξαρτησίας


Φαίνεται πως οι ξένοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχουν αρχίσει ήδη τα δίνουν το στίγμα τους…

Στην αναζήτηση ενός «τέταρτου» πολιτικού δρόμου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Christian Science Monitor…

Τι είναι αυτός ο “τέταρτος” δρόμος και τι στο καλό έγινε με τον “τρίτο”;

Ο Γ. Παπανδρέου παραδέχθηκε την αποτυχία του «Τρίτου Δρόμου» προς τον Σοσιαλισμό, δηλαδή του συμβιβασμού του σοσιαλισμού με τον καπιταλισμό,ο οποίος όπως είδαμε μέχρι τώρα κατέληξε στον πλήρη θρίαμβο του πιο σκληρού καπιταλισμού και μάλιστα στην περίπτωση της Ελλάδας και του πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου, του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού.

Αντί για έναν “τρίτο δρόμο” χρειαζόμαστε έναν “τέταρτο δρόμο”» δήλωσε, λέγοντας ότι τα στοιχεία που αποτελούν αυτόν τον “τέταρτο δρόμο” είναι η διεθνής διακυβέρνηση και ο ρόλος των διεθνών οργανισμών (όπως ο ΟΗΕ και η G20) που θα θέτει τη διεθνή αλληλεγγύη πάνω από εθνικά συμφέροντα. Αυτός ο δρόμος θα επιτρέπει στις αγορές να αναπτύσσονται, αλλά όχι εις βάρος της δημοκρατίας», είπε ο πρωθυπουργός

Με άλλα λόγια ο κ. Παπανδρέου επιβεβαιώνει και επισήμως ότι δεν πιστεύει στην ύπαρξη Ελληνικού Εθνικού Κράτους και ότι ενεργεί για λογαριασμό της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης
Και προφανώς, όταν αναφέρεται σε διεθνείς οργανισμούς εννοεί και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο οφείλουμε να ομολογήσουμε, ενεργεί … πάνω από τα εθνικά συμφέροντα…

Αυτός ο δρόμος θα επιτρέπει στις αγορές να αναπτύσσονται, αλλά όχι εις βάρος της δημοκρατίας, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός..

Ο Πρωθυπουργός ξεχνάει κάτι πολύ βασικό, ή απλά πρεσβεύει κάτι εντελώς ουτοπικό: Τον εθνοκεντρικό χαρακτήρα του Διεθνούς Συστήματος. Τα κράτη είναι ορθολογικοί δρώντες που λαμβάνουν τις αποφάσεις τους σύμφωνα με δύο παράγοντες: Την Ισχύ και το Συμφέρον τους. Και ιδιαίτερα οι ισχυρές χώρες, (Γερμανία, ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία κτλ..) δε θα διανοηθούν να θέσουν τα συμφέροντά τους σε δεύτερη μοίρα. Κάτι που έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και στη διάρκεια αυτής της κρίσης.

Από την άλλη ο τέταρτος δρόμος θα αποδειχθεί όπως και ο τρίτος, μία μεγάλη απάτη…

Η αλλιώς ένας δρόμος χωρίς επιστροφή…

Πλέον ο δρόμος είναι ένας και το Μνημόνιο έχει χαράξει τη διαχωριστική λωρίδα…

Τώρα απομένει στον καθένα να αποφασίσει σε ποια πλευρά ανήκει…

Οπως λέει και το αμερικάνικο τραγούδι: which side are you on boys?

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Πυρηνικά όπλα θέλει η Άγκυρα!
(Κάνετε click στην εικόνα για να διαβάσετε το άρθρο)Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Αιφνίδιος θάνατος νεοσύλλεκτου στην Κόρινθο.


Νεοσύλλεκτος στρατιώτης άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ προηγουμένως είχε παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείο Στρατού, στις 11:45, ο νεοσύλλεκτος αισθάνθηκε δυσφορία. Στη συνέχεια εξετάστηκε απο τους γιατρούς του στρατοπέδου και μερικά λεπτά αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και κατέληξε.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του, διερευνώνται.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Στις 21 Αυγούστου ξεκινάνε οι διαδικασίες λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέρ.


Η Ρωσία και το Ιράν θα αρχίσουν τις διαδικασίες λειτουργίας στις 21 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας Bushehr αφότου παραδόθηκαν τα πυρηνικά καύσιμα, δήλωσε στέλεχος της Ρωσικής εταιρίας κρατικής ατομικής ενέργειας, Rosatom.

Ο διευθυντής της Rosatom Sergei Kiriyenko και προϊστάμενος της οργάνωσης ατομικής ενέργειας του Ιράν Ali Akbar Salehi θα είναι στην τελετή.

Το Bushehr βρίσκεται σε μια από τις καυτότερες περιοχές του Ιράν στην περσική ακτή Κόλπων.H Γερμανική Kraftwerk Union AG (Siemens) άρχισε την κατασκευή των εγκαταστάσεων στη δεκαετία του '70, αλλά εγκατέλειψε το πρόγραμμα μετά από την ιρανική επανάσταση.

Η Atomstroyexport ανέλαβε να τελειώσει τις εγκαταστάσεις στη δεκαετία του '90.
Έτσι,ο ρωσικός εξοπλισμός προσαρμόστηκε στις ατελείς εγκαταστάσεις που υπήρχαν ήδη.

Η ημερομηνία για την ανάθεση των εγκαταστάσεων έχει αναβληθεί πολλές φορές. Σχεδιάστηκε αρχικά για εκκίνηση τον Σεπτέμβριο του 2007 .
Εντούτοις, σοβαρές ανεπάρκειες στη χρηματοδότηση του προγράμματος μετέθεσαν για αργότερα την υλοποίηση.

Τα καύσιμα για το πρώτο αντιδραστήρας παραδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2008.

Είναι στην αποθήκευση κάτω από τη σφραγίδα της διεθνούς αντιπροσωπείας ατομικής ενέργειας. Τα ξοδευμένα καύσιμα από τον αντιδραστήρα θα σταλούν πίσω στη Ρωσία.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Εθνοτικές στρατιωτικές μονάδες αναπτύσσει η Μόσχα στο Νταγκεστάν.


Οι αρχές του Νταγκεστάν, στο Βόρειο Καύκασο, σχεδιάζουν να αναπτύξουν στρατιωτικές μονάδες, προκειμένου να καταπολεμήσουν τους μαχητές-αντάρτες σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές της περιφέρειας.

Σύμφωνα με το Rian, ο Ρώσος Πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενέκρινε τη δημιουργία τουλάχιστον μιας "ειδικής μονάδας, που περιλαμβάνει τουλάχιστον 800 άτομα", για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Νταγκεστάν, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο Magomedsalam Magomedov.

Εάν τα σχέδια της ηγεσίας του Νταγκεστάν γίνουν πραγματικότητα, τα "εθνικά" τάγματα είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν μέρος της ειδικής 102ης Ταξιαρχίας του Ρωσικού Υπουργείου Εσωτερικών, με έδρα την Makhachkala.

Η Ρωσία είχε αναπτύξει αντίστοιχες μονάδες και στην Τσετσενία.Το βασικότερο πλεονέκτημα είναι ότι τα άτομα που θα επανδρώσουν τις μονάδες πληρούν κριτήρια εντοπιότητας και είναι γνωρίζουν καλά την περιοχή.

Οι μονάδες αυτές θα αναπτυχθούν στα ορεινά τμήμα του Νταγκεστάν με σκοπό την αντιμέτωπιση των ανταρτών που δρουν εκεί.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Χρήση του ελληνικού εναέριου χώρου θα ζητήσει ο Νετανιάχου απο την ΑθήναΑδεια για τη χρησιμοποίηση του ελληνικού εναέριου χώρου στις στρατιωτικές ασκήσεις της χώρας του θα ζητήσει ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ", που αναδημοσιεύει πληροφορίες της ισραηλινής εφημερίδας "Jerusalem Post".

Οπως αναφέρεται, η ισραηλινή κυβέρνηση, σε ερωτήσεις αναφορικά με τον ισχυρισμό αυτό, δεν δίνει αρνητική απάντηση.

Η επίσης τουρκική εφημερίδα "Ραντικάλ" γράφει ότι σε μιαν περίοδο όπου οι σχέσεις Ισραήλ και Τουρκίας έχουν κλονιστεί, εξελίσσονται οι σχέσεις Ισραήλ και Ελλάδας.

Ενώ, προστίθεται, πριν τρεις εβδομάδες ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν στα Ιεροσόλυμα, την προσεχή εβδομάδα μεταβαίνει στην Αθήνα ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός. Η επίσκεψη αυτή είναι η πρώτη σε πρωθυπουργικό επίπεδο από το Ισραήλ στην Αθήνα, σημειώνεται και λέγεται ότι στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης στην Αθήνα είναι και το θέμα υπογραφής συμφωνίας για πτήσεις των ισραηλινών αεριωθουμένων στους ελληνικούς αιθέρες.


Πηγή:infognomon

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Το Πολεμικό Ναυτικό παραλαμβάνει τη φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ»Σύμφωνα με δημοσιεύματα , επίκειται μια εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη που αφορά στην ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, σε μια εποχή ιδιαιτέρως δύσκολη κατά την οποία οι προκλήσεις στο Αιγαίο πολλαπλασιάζονται…

Η θετική εξέλιξη αφορά στην ολοκλήρωση από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά των εργασιών εκσυγχρονισμού μέσης ζωής (mid-life upgrade) της έκτης και τελευταίας φρεγάτας τύπου «S» (Standard), της φρεγάτας «ΑΙΓΑΙΟΝ».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επίσημη τελετή παράδοσης-παραλαβής παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Με την παράδοση της φρεγάτας, ολοκληρώνεται ένα πολυσυζητημένο πρόγραμμα που αποσκοπούσε στην επιχειρησιακή ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο όπως προαναφέρθηκε έχει ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει επηρεάσει και τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και ένα επιπρόσθετο ετοιμοπόλεμο πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Και ο νοών (η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας) νοήτω…

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, τη δεκαετία του 1990 προχώρησε στην απόκτηση τεσσάρων (4) επιπλέον φρεγατών τύπου Standard από το Ολλανδικό Βασιλικό Ναυτικό, ενώ ακολούθησαν 4 ακόμη πλοία την δεκαετία του 2000. Η φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ» ναυπηγήθηκε το 1980 και παρελήφθη από το Πολεμικό Ναυτικό το 1993.

πηγή:defencepoint


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Νέα έκδοση του F/A 18 Super HornetΣτην αεροπορική έκθεση Farnborough 2010 η εταιρεία Boeing παρουσίασε το αναβαθμισμένο F/A-18E/F Super Hornet.

Τα κυριότερα στοιχεία του πακέτου περιλαμβάνουν σύμμορφες δεξαμενές καυσίμου που σε συνδυασμό με τον κατά 20% πιο ισχυρό κινητήρα προσδίδουν 10% μεγαλύτερη ακτίνα δράσης.

Ενσωματώθηκε εσωτερικά σύστημα υπέρυθρου εντοπισμού ΙRST (Infrared Search and Track), νέα ηλεκτρονικά συστήματα, ανάμεσα στα οποία και οθόνες αφής, χώροι μεταφοράς των όπλων εσωτερικά (αεροδυναμικά καλύμματα-pods), κάτι που σημαίνει ότι με κάποιους συμβιβασμούς στο οπλικό φορτίο (μείωση), το μαχητικό θα μπορεί να αποκτά χαρακτηριστικά «χαμηλής παρατηρησιμότητας» (stealth), αφού η παραμικρή εξωτερική ανάρτηση βλήματος συνεπάγεται αυτομάτως της «κατάργηση» των χαρακτηριστικών stealth.

Κάποιες από τις αναβαθμίσεις αυτές θα είναι διαθέσιμες από το 2013 ενώ άλλες από το 2015. Θα μπορούν να υπάρχουν εξ’ αρχής στα νέα αεροσκάφη παραγωγής ή σε μετέπειτα πακέτα αναβάθμισης.


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki