Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Στα 5.000 βαρέλια ημερησίως αυξάνεται η παραγωγή πετρελαίου του Πρίνου


Στα 5.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως θα ανέβει η παραγωγή του Πρίνου, ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση της γεώτρησης στο κοίτασμα «Έψιλον»


Όπως ανακοίνωσε η εταιρία που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της περιοχής, Ενεργειακή Αιγαίου, η γεώτρηση δόθηκε στην παραγωγή σήμερα και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ημερήσια δυναμικότητα της εταιρείας, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις ξεπερνούν τα 3.000 βαρέλια την ημέρα, ποσότητα που θα ανεβάσει τη συνολική ημερήσια παραγωγή στα 5.000 βαρέλια.

Τα συνολικά αποθέματα του κοιτάσματος «Έψιλον» εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια βαρέλια και η εταιρεία θα προβεί σε νέες μελλοντικές γεωτρήσεις, προκειμένου να διασφαλίσει τη βέλτιστη εκμετάλλευση του κοιτάσματος. Το «Έψιλον» είναι το πρώτο νέο κοίτασμα που παράγει πετρέλαιο στην χώρα μας μετά από 14 χρόνια. H γεώτρηση είναι η πιο σύνθετη και μεγαλύτερη σε μέγεθος που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας μέχρι σήμερα, έχει συνολικό μήκος 5.500 μέτρα και διήρκησε συνολικά 3 μήνες. Το 2009, η Ενεργειακή Αιγαίου επένδυσε συνολικά 80 εκατομμύρια δολάρια σε γεωτρήσεις στην περιοχή του Πρίνου στην Καβάλα, που αύξησαν την ημερήσια παραγωγή της εταιρείας, από 1.000 βαρέλια ανά ημέρα πριν την έναρξη του επενδυτικού προγράμματος, σε 5.000 βαρέλια στην παρούσα φάση.

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ενεργειακής Αιγαίου δήλωσε ότι το επενδυτικό πλάνο συνεχίζεται με μια νέα γεώτρηση η οποία θα ξεκινήσει άμεσα και περαιτέρω έρευνες. O κ. Βαγγέλης Παππάς, Πρόεδρος της Καβάλα Oil (θυγατρική της Ενεργειακής Αιγαίου) ανέφερε ότι για τους εργαζόμενους, η εξόρυξη του κοιτάσματος πετρελαίου στο πεδίο Έψιλον αποτελεί δεκάχρονο στόχο ελπίδας.
Τμήμα ειδήσεων:elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.