Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

"Κοντά στη σύναψη συμφωνίας" για τα πυρηνικά ΗΠΑ-Ρωσία


"Πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας" για τον πυρηνικό αφοπλισμό που θα διαδεχθεί τη συνθήκη START I, βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία, δήλωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ουίλιαμς Μπερνς, κατά το τέλος των συνομιλιών στη Μόσχα.

"Είμαστε έτοιμοι να συνάψουμε μια συμφωνία", δήλωσε ο Μπερνς σε συνέντευξή του στην ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Gazeta.ru.

"Σημειώσαμε πολύ καλή πρόοδο για τη σύναψη μιας νέας συμφωνίας START. Είμαι αισιόδοξος για την προσεχή συναψή της", δήλωσε ο Μπερνς.



Ο Μπέρνς έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά από διήμερη επίσκεψη στη Ρωσία για τις διαβουλεύσεις, οι οποίες επικεντρώθηκαν κυρίως στη νέα ρωσο-αμερικανική συνθήκη για τον πυρηνικό αφοπλισμό.

Οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών για την επεξεργασία της μελλοντικής συνθήκης θα συνεχιστούν κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, δήλωσε την Τρίτη ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η νέα συνθήκη, την οποία οι αντιπροσωπείες Ρωσίας και ΗΠΑ διαπραγματεύονται για περισσότερο από έξι μήνες, πρέπει να διαδεχτεί την START 1, που συνήφθη το 1991 και έληξε στις 5 Δεκεμβρίου του 2009.




Τμήμα ειδήσεων:elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.