Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Νετανιάχου: "Παραμένει η Ισραηλινή παρουσία"


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι ακόμα και μετά τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους, το Ισραήλ θα διατηρήσει στρατιωτική παρουσία στο ανατολικό τμήμα της Δυτικής Όχθης, στα σύνορα με την Ιορδανία.

Μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ, ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για να εμποδιστεί η διακίνηση όπλων στην περιοχή.



Οι δηλώσεις Νετανιάχου έγιναν λίγες ώρες πριν αρχίσει ο νέος κύκλος συνομιλιών του Τζορτζ Μίτσελ, απεσταλμένου του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαρακ Ομπάμα, στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα. Ο Αμερικανός διπλωμάτης θα επισκεφτεί την περιοχή σήμερα Πέμπτη και την Παρασκευή, στο πλαίσιο της αμερικανικής προσπάθειας για επανάληψη του διαλόγου μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Το Ισραήλ, όπως δήλωσε ο Νετανιάχου, δεν μπορεί να ανεχθεί να γίνει στη Δυτική Όχθη ό,τι συνέβη στη Λωρίδα της Γάζας, απ όπου Παλαιστίνιοι μαχητές εκτοξεύουν πυραύλους στο ισραηλινό έδαφος. Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις εκτοξεύσεις ρουκετών και "αυτό απαιτεί ισραηλινή παρουσία στην ανατολική πλευρά ενός πιθανού παλαιστινιακού κράτους", δήλωσε ο Νετανιάχου.




Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.