Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

Ευρωπαϊκή αντίθεση για τους ισραηλινούς οικισμούς στην ανατολική ΙερουσαλήμΗ απόφαση του Ισραήλ να επιτρέψει την κατασκευή 600 οικίες στην ανατολική Ιερουσαλήμ είναι "επιζήμια" για την ειρηνευτική διαδικασία, δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Κάθριν Άστον.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί το Ισραήλ να απέχει από προκλητικές ενέργειες", ανέφερε η κ. Άστον σε ανακοίνωση της.

"Η απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να προσθέσει το Σπήλαιο των Πατριαρχών και τον Τάφο της Ραχήλ στη Βηθλεέμ, στον κατάλογο των ιστορικών τόπων του Ισραήλ είναι 'επιζήμια για τις προσπάθειες επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων της ειρήνης" πρόσθεσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, οι ισραηλινές αρχές έδωσαν το "πράσινο φως" για ένα σχέδιο κατασκευής 600 οικιών σε περιοχή εποικισμού στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στο μεταξύ, τη διεξαγωγή αξιόπιστων ερευνών από το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους για τα εγκλήματα πολέμου τα οποία κατηγορούνται ότι διέπραξαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Γάζα τον προηγούμενο χειμώνα ζήτησε εκ νέου η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ από το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους, δίνοντας τους πέντε μήνες για να τις ολοκληρώσουν.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.