Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

"Το νέο στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας δεν απεικονίζει τον πραγματικό κόσμο"


Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι ένα νέο ρωσικό στρατιωτικό δόγμα που θεωρεί την διεύρυνση του ΝΑΤΟ ως απειλή δεν απεικονίζει την πραγματικότητα και έχει αρνητικές συνέπειες στις προσπάθειες που καταβάλλονται για βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας και της Μόσχας.


"Πρέπει να πω ότι αυτό το νέο δόγμα δεν απεικονίζει τον πραγματικό κόσμο...το ΝΑΤΟ δεν είναι εχθρός της Ρωσίας", τόνισε προς το πρακτορείο Ρόιτερ ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, στο περιθώριο της διάσκεψης για την ασφάλεια στο Μόναχο.

"Δεν αντικατοπτρίζει πραγματικότητες και βρίσκεται σε μία σαφή ανακολουθία με τις όλες τις προσπάθειες μας για την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας", είπε.

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενέκρινε την Παρασκευή το νέο στρατιωτικό δόγμα, που αναγνωρίζει την διεύρυνση του ΝΑΤΟ ανατολικά των ρωσικών συνόρων ως μία από τις "κυριότερες εξωτερικές απειλές πολέμου" και θεωρεί τα αμερικανικά σχέδια για την δημιουργία μίας αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη ως παράγοντα ανησυχίας για την εθνική ασφάλεια.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.