Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Γκρίνιες από ΝΑΤΟ προς Μόσχα για "επιθετικές" κινήσεις


Γκρίνιες από ΝΑΤΟ για τις ασκήσεις της Ρωσίας που προέβλεπαν στο σενάριό τους, επιθετική κίνηση σε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ που απειλεί την ασφάλεια του ρωσικού κράτους. Και μάλιστα το ΝΑΤΟ "φωτογραφίζει" την Γεωργία ως "στόχο" της Μόσχας.
"Η πολιτική της Ρωσίας προς την Γεωργία προκαλεί έντονες ανησυχίες στις χώρες του ΝΑΤΟ", δήλωσε σήμερα από τη Βαρσοβία ο γ.γ. της Ατλαντικής Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.



«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή έντονες ανησυχίες σε όλη τη συμμαχία σε σχέση με την πολιτική της Ρωσίας προς την Γεωργία», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


«Πιστεύουμε ότι η Ρωσία έστειλε ένα κακό μήνυμα διοργανώνοντας στρατιωτικές ασκήσεις στο σενάριο των οποίων περιλαμβάνεται η εισβολή σε μία μικρή χώρα μέλος του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Ράσμουσεν, αναφερόμενος στις στρατιωτικές ασκήσεις που έγιναν στο τέλος Σεπτεμβρίου από ρωσικές και λευκορωσικές δυνάμεις.


«Το νέο στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας περιλαμβάνει ξεπερασμένες αντιλήψεις για το ΝΑΤΟ και το ρόλο του», συμπλήρωσε και υπογράμμισε πως το «ΝΑΤΟ δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία».


Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται ποτέ να γίνει εισβολή στη Ρωσία, καθώς η χώρα αυτή δεν θεωρείται απειλή για το ΝΑΤΟ.


«Είμαι πεπεισμένος ότι μία πραγματική βελτίωση των σχέσεων μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας θα είναι η καλύτερη εγγύηση για όλες τις χώρες», συνέχισε ο γενικός γραμματέας και κατέληξε: «Η Ρωσία θα μπορούσε βέβαια κατ΄αρχήν να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ».


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.