Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Παρέμβαση Βενιζέλου για Σκαραμαγκά




«Οι επιλογές μας έγιναν με πρώτο κριτήριο τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, με δεύτερο το δημοσιονομικό βάρος, τρίτο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας, τέταρτον την διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων - και αν αυτές έχουν επιρροή στην αξιοπιστία της χώρας, αυτό είναι καλοδεχούμενο».


Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στις αιχμές του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ότι στη συμφωνία του Δημοσίου με την ΑμπουΝτάμπι Μαρ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, πρυτάνευσε η σκοπιμότητα της διεθνούς πολιτικής έναντι εκείνης της επιχειρησιακής δεινότητας του Πολεμικού Ναυτικού. Παράλληλα, ο κος Βενιζέλος σημείωσε πως η επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, έγινε υπό την πίεση καταστάσεων, «την ευθύνη των οποίων θα πρέπει να αναζητήσουμε στο εσωτερικό της χώρας».

«Καταλήξαμε σε μια λύση που δεν αφορά την αραβική πλευρά. Η λύση μειώνει το ναυπηγικό πρόγραμμα του πολεμικού ναυτικού κατά ένα υποβρύχιο. Αντί για 8, ναυπηγούνται 7 υποβρύχια. Λύνεται το θέμα του Παπανικολή για να το πουλήσουμε σε τιμή που αρμόζει στην αξία του - γιατί το έχουμε πληρώσει 464 εκ. ευρώ και οι γερμανοί δέχονται να το κοστολογήσουν μόνο 300. Οι δοκιμές έχουν ολοκληρωθεί και η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε απαντήσει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας.


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.