Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Σκληρή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για το σημερινό επεισόδιο στους Καλόγερους


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με το επεισόδιο της τουρκικής παρενόχλησης σε περιοχή εκτέλεσης άσκησης αποστολής Έρευνας και Διάσωσης από ελληνικά μέσα. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα της πολυδιαφημισμένης επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Αθήνα είναι μόνο περισσότερες προκλήσεις εκ μέρους της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Προκλήσεις αμφισβήτησης της υφαλοκρηπίδας της Ελλάδας. Προκλήσεις συνεχών παραβάσεων και παραβιάσεων του εναερίου χώρου και, σήμερα, εικονική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή του πεδίου βολής Άνδρου.

Η Κυβέρνηση οφείλει εμπράκτως και διπλωματικώς να καταστήσει σαφές, σε κάθε κατεύθυνση, πως η περίοδος των οικονομικών δυσκολιών για τη χώρα μας δεν συνεπάγεται «ευκαιρία» αμφισβήτησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από κανέναν και ειδικότερα από την Τουρκία.

Απεναντίας, ιδιαίτερα σήμερα, η προάσπιση αυτών των δικαιωμάτων πρέπει να είναι ακόμη πιο άμεση, ακόμη πιο αποφασιστική»(defencenet).


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.