Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Επιμένουν στις προκλήσεις


Με υπέρπτηση 8 μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Αγαθονήσι, επανήλθαν οι Τούρκοι στις προσφιλείς τακτικές τους. Είχαν προηγηθεί εικονικές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη.

Ο τουρκικός σχηματισμός αποτελούμενος από 8 μαχητικά αεροσκάφη, 4 F-16 και 4 F-4 Phantom εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς καμία προειδοποίηση, στις 15:55 βόρεια της Σάμου.

Αμέσως ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν τους εναέριους εισβολείς. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές ακολούθησαν εμπλοκές, δηλαδή εικονικές αερομαχίες μεταξύ των αεροσκαφών των δύο χωρών.

Κατά την αποχώρησή τους, οι Τούρκοι δε δίστασαν, να πετάξουν πάνω από ελληνικό έδαφος.

Η υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι έγινε στα 9.500-11.000 πόδια από 2 F-16 και 4 F-4 και στα 24.600 πόδια από τα υπόλοιπα 2 F-16. Άρα ολόκληρος ο σχηματισμός των τουρκικών μαχητικών πέταξε πάνω από το ελληνικό νησί.

Η νέα τουρκική πρόκληση έρχεται μετά από τις πρόσφατες έρευνες τουρκικού ερευνητικού σκάφους στο Βόρειο Αιγαίο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά και το συναγερμό- φάρσα που προκάλεσαν οι Τούρκοι, μόλις προχθές, διεκδικώντας ρόλο στην έρευνα και τη διάσωση στο Αιγαίο.


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.