Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Σεργκέϊ Λαβρόφ για Ελλάδα-Κύπρο-Τουρκία


Είναι αδιάκοπο το ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, "αλλά η Βουλγαρία δεν ανταποκρίνεται" τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια συνέντευξης-απολογισμού για το 2009.
Σε ό,τι αφορά τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς, είπε: «Κατά την τελευταία συνάντησή μας με την πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, δεν αισθάνθηκα καμιά εξασθένηση του ενδιαφέροντος προς την ενεργειακή παράμετρο της εταιρικής μας σχέσης».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διευθέτηση του Κυπριακού, ο Σ.Λαβρόφ είπε ότι η ρωσική στάση δεν άλλαξε ποτέ και οι προσπάθειες διαιτησίας του παρελθόντος, όπως το σχέδιο Ανάν, έχουν καταρρεύσει.

«Σε ό,τι αφορά στη διευθέτηση του Κυπριακού η θέση μας ποτέ δεν άλλαξε και βασίζεται στις ίδιες αρχές, οι οποίες εφαρμόζονται σε κάθε άλλη σύγκρουση και ειδικότερα ότι οι ίδιες οι πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν ειρηνικά, χωρίς οποιαδήποτε πίεση έξωθεν, χωρίς οποιαδήποτε τεχνητά ακραία χρονικά όρια και φυσικά χωρίς οποιαδήποτε διαιτησία», δήλωσε ο Σ. Λαβρόφ.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.