Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Με το μαχητικό J-10 η κινεζική βιομηχανία μπαίνει ανταγωνιστικά στη διεθνή αγορά


Το νέο κινεζικό μαχητικό J-10 ίσως τελικά αποδειχτεί τεράστια εμπορική επιτυχία για την εταιρεία που το κατασκευάζει την Chengdu αλλά και για την Κίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από αμερικανική έκθεση του κέντρου ερευνών και μελετών IASC το νέο αεροσκάφος θα προωθηθεί στην παγκόσμια αγορά το 2010.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του αεροσκάφους είναι η χαμηλή του τιμή σε σχέση με τους ανταγωνιστές του και τα αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά συστήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένο ειδικά η νεώτερη έκδοση η J-10Β η οποία θα ενσωματώνει ραντάρ PESA αισθητήρα IRST και σύστημα ελεγχόμενης ώσης. Με βάση αυτά τα δεδομένα εκτιμάται ότι ο πρώτος αγοραστής του αεροσκάφους θα είναι το Πακιστάν το οποίο φέρεται να έχει κλείσει συμφωνία με την Κίνα για την αγορά 36 αεροσκαφών στην τιμή των 1,4 δις δολαρίων.

Με βάση αυτή την τιμή το κάθε αεροσκάφος που θα προμηθευτεί η πακιστανική Αεροπορία θα φτάνει τα 40 εκατ. δολάρια, ενώ απώτερος στόχος για το μέλλον είναι η αγορά 70 με 150 αεροσκάφη. Η τιμή αυτή είναι σίγουρα ανταγωνιστική σε σχέση με τα 80 εκατ. δολάρια που κοστίζουν τα αμερικανικά F-16 που παρέλαβαν τα ΗΑΕ πριν από μερικά χρόνια.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.