Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Κλείνει το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μαριτσών της Ρόδου;


Μετά την επιχειρησιακή αχρήστευση των αεροδρομίων Σκύρου και Καστελίου, σειρά φαίνεται να έχει για κλείσιμο και το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μαριτσών-Ρόδου, όπως προκύπτει από ερώτηση του βουλευτή Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο εκτός από τους εθνικούς - αμυντικούς σκοπούς που εξυπηρετούσε, παρείχε και συγκεκριμένες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας όπως: βάση διαχείρισης για τις επιχειρήσεις διάσωσης του SUPER PUMA (που εκτελεί το 50% των αεροδιακομιδών από τα Δωδεκάνησα), βάση των αεροπορικών επιχειρήσεων για την κατάσβεση των πυρκαγιών στα Δωδεκάνησα, και βάση για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Ο βουλευτής επίσης μεταφέρει το αίτημα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής για συνέχιση της λειτουργίας του αεροδρομίου για την καλύτερη προστασία της περιοχής τους,

Ο κ. Κουβέλης στην ερώτηση του ανακινεί τις διαστάσεις εθνικοί-αμυντικοί σκοποί αλλά και προστασία, η οποία όπως φαίνεται ενέχει και την διάσταση της εθνικής κυριαρχίας. Γιατί όμως αγνοήθηκε η επιχειρησιακή αχρήστευση των αεροδρομίων Σκύρου και Καστελίου; Μήπως θεωρείται ότι δεν συντρέχουν λόγοι διατήρησης των αεροδρομίων ή των στρατιωτικών τους δυνατοτήτων όταν αυτά εξυπηρετούν εθνικούς – αμυντικούς σκοπούς;
Η λίπη μου για την πλήρως απαξίωση των ενοπλων δυνάμεων από την νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί,σήμερα με την παρούσα είδηση λυπήθηκα πολύ καθώς τυγχάνει η καταγωγή μου να είναι απ την ρόδο!

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.