Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

"Ναι σε όλα" από το ΚΥΣΕΑ για υποβρύχια, ΕΝΑΕ, Άραβες και Γερμανούς...


Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε απόψε την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την διαδικασία παραλαβής των υποβρυχίων κλάσης 214 και την τροποποίηση της σύμβασης Neptune II για την ναυπήγηση δύο νέων Type 214 στην θέση του εκσυγχρονισμού των δύο παλαιών Type 209/1200, όπως και την μεταβίβαση των ΕΝΑΕ στην Abu Dhabi Mar. Όλα δείχνουν όμως πως ούτε η υπόθεση των υποβρυχίων θα κλείσει εδώ, ούτε η πώλησή των ΕΝΑΕ κλείνει το θέμα. Σήμερα σε δηλώσεις του ΑΝΥΠΕΘΑ Πάνου Μπεγλίτη αποκαλύφθηκε ότι τελικά η ελληνική πλευρά υποχώρησε στον εκβιασμό των Γερμανών της TKMS.


Στην σύσκεψη χθες το απόγευμα μεταξύ των Γερμανών του Γ.Παπακωνσταντίνου και του Ε.Βενιζέλου, ανατράπηκαν όσα διαβεβαίωνε ο Ε.Βενιζέλος λίγη ώρα πριν στην συνέντευξη Τύπου περί «200 εκατ. οροφή ανά έτος» και θα λάβουν σχεδόν όλα όσα ζήτησαν: 300 από τα 345 που είχαν κάνει άμεσα απαιτητά!

Επίσης, βάσει των όσων είπε ο Π.Μπεγλίτης η αποπληρωμή θα ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε χρόνια και όχι σε «οκτώ-εννέα χρόνια» που είχε πει στην συνέντευξή του ο Ε.Βενιζέλος. Από εκεί και πέρα είχαμε «σκληρό ρόκ» στην Υποεπιτροπή της Βουλής, όπου συζητήθηκε επί 4,5 ώρες το θέμα, με έναν Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αποκαλεί «φέρετρο» τον Παπανικολή (!), αλλά πέρα από αυτό, πολιτικά δεν μπόρεσε να σταθεί απέναντι στα όσα του καταλόγισε ο Ε.Βενιζέλος περί "πολιτικής ανεπάρκειας του στον υπουργικό θώκο".

Πάντως, αν και ο Ε.Βενιζέλος επικράτησε πλήρως χθες του Ε.Μεϊμαράκη ("Άφού ήταν φέρετρο γιατί δεν κατήγγειλες την σύμβαση» του είπε) το κορυφαίο ερώτημα παραμένει: Είμαστε σοβαρό κράτος ή μπανανία; Οι ρήτρες καθυστέρησης γιατί δεν γίνονται απαιτητές από το ελληνικό δημόσιο;

Τα όσα έγιναν στο πρόγραμμα του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ από την πλευρά των Γερμανών αποτελούν ομολογημένο και αυταπόδεικτο όνειδος. Και αναγκαζόμαστε να παραλάβουμε ένα υποβρύχιο - το οποίο ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας να είναι καλοτάξιδο στο Π.Ν. (δεν πρόκειται και ούτε μπορεί να πουληθεί για πολλούς λόγους ,εκτός Ελλάδος) - το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως βιομηχανικό πρωτότυπο σε βάρος του αγοραστή. Ξεκοιλιάστηκε και ξανακτίστηκε από την αρχή. Και το παραλαμβάνουμε με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση. Αλλά οι Γερμανοί παίρνουν στο ακέραιο τα χρήματά τους. Το σκάνδαλο είναι τεράστιο και διακομματικό.


Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.