Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Νέα Διεθνή Έκθεση Αμυντικού υλικού στην Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο Οκτώβριο


Αναπάντεχη εξέλιξη στο θέμα της διοργάνωσης διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού στην Ελλάδα είχαμε αυτές τις ημέρες. Όπως είναι γνωστό και μετά από ανακοίνωση των διοργανωτών της διεθνής έκθεση αμυντικού υλικού Defendory International δεν πρόκειται να διοργανωθεί φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς μετά από 30 περίπου χρόνια συνεχών διοργανώσεων οι διοργανωτές της Defendory έκριναν ότι δεν θα υπήρχε η απαραίτητη ανταπόκριση των εταιρειών για την επιτυχή διοργάνωση της έκθεσης.

Παρόλα αυτά η δυναμική και η παράδοση που έχει δημιουργήσει η Defendory όλα αυτά τα χρόνια, ώθησε την ΔΕΘ ΑΕ στην διεκδίκηση της επίσημης στήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη διοργάνωση αντίστοιχης έκθεσης στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Εξπρές το αίτημα προς το Υπουργείο έγινε δεκτό και ήδη η ΔΕΘ ΑΕ έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τη διοργάνωση της νέας διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού στο δεύτερο 15ημερο του Οκτωβρίου 2010. Στόχος των διοργανωτών είναι η έκθεση να συμπέσει με τους τριήμερους εορτασμούς στη Θεσσαλονίκη.

Η νέα αυτή πρόταση προβλέπει τη διοργάνωση της έκθεσης από κοινοπρακτικό σχήμα το οποίο περιλαμβάνει την Helexpo και το Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο (ΔΙΠΕΚ). Αναμφίβολα η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ Μπακατσέλος, «φιλοδοξούμε να διοργανώσουμε τεράστια διεθνή συνάντηση της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας». Eνώ συμπλήρωσε ότι αν χρειαστεί, η έκθεση αμυντική υλικού θα μπορούσε να επεκταθεί και σε χώρους πέραν του εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης όπως σε εκτάσεις – ενδεχομένως και - του αεροδρομίου, όπου θα εκτίθενται αεροσκάφη και ελικόπτερα καθώς και σε χώρο του λιμανιού της πόλης όπου θα μπορούσαν να παρουσιαστούν τα πλωτά μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη η ΔΕΘ ΑΕ σχεδιάζει τη διοργάνωση της έκθεσης για το 2012, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές το κόστος συμμετοχής των εταιρειών στην έκθεσή θα είναι μικρότερο από αυτό που πλήρωναν στο παρελθόν.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.