Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Η αλ Κάιντα προσφέρει βοήθεια στον πόλεμο κατά των Χριστιανών


Το παρακλάδι της αλ Κάιντα στη βόρεια Αφρική προσφέρθηκε να εκπαιδεύσει τους μουσουλμάνους της Νιγηρίας και να τους παρέχει όπλα για να πολεμήσουν κατά των χριστιανών στη χώρα τους.


"Είμαστε έτοιμοι να εκπαιδεύσουμε τον λαό σας στη χρήση όπλων και να σας προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε σε άνδρες, όπλα και πυρομαχικά για να σας διευκολύνουμε να υπερασπιστείτε τον λαό μας στη Νιγηρία", αναφέρει η ανακοίνωση της αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQIM).

Η ανακοίνωση υπογράφεται από τον Αμπου Μουσάμπ Αμπντέλ-Ουαντούντ, που περιγράφεται ως ο "εμίρης", ή αρχηγός της οργάνωσης.

"Δεν είστε μόνοι σε αυτή την δοκιμασία. Οι καρδιές των μουτζαχεντίν πονάνε για τα βάσανά σας και θέλουν να σας βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ, τη Σομαλία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, την Τσετσενία", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τον προηγούμενο μήνα περισσότεροι από 460 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών.

Ο αντιπρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν αναγκάστηκε να στείλει τον στρατό, προκειμένου να σταματήσουν οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο ομάδων που έφεραν όπλα, μαχαίρια και μασέτες στην περιοχή γύρω από την πόλη Τζος.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.