Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας το Ισραήλ


Στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, έπειτα από τη δολοφονία του ηγετικού στελέχους της Χαμάς Αμπντέλ Ραούφ Αλ - Μάμπχουχ στις 20 Ιανουαρίου στο Ντουμπάι, έχουν προχωρήσει ο ισραηλινός στρατός και οι διπλωματικές υπηρεσίες του Ισραήλ.


Η Χαμάς έχει κατηγορήσει το Ισραήλ για τη δολοφονία ενός εκ των ιδρυτών του στρατιωτικού της σκέλους και έχει υποσχεθεί εκδίκηση.

Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας κυρίως στις μονάδες των συνόρων, απέναντι στον κίνδυνο επίθεσης ή απαγωγών.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν επίσης ληφθεί στις ισραηλινές διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.

Τα προληπτικά μέτρα αφορούν επίσης τη δεύτερη επέτειο από το θάνατο του ανώτατου στελέχους της σιιτικής Χεζμπολάχ Ιμάντ Μουγνίγια τον Φεβρουάριο 2008 κατά τη διάρκεια επίθεσης στη Δαμασκό.

Τον Φεβρουάριο 2009 οι ισραηλινές αρχές είχαν επίσης αυξήσει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο επιθέσεων και απαγωγών από τη Χεζμπολάχ.

Οι αρχές του Ισραήλ έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν τη δολοφονία του Μαχμούντ Αμπντέλ Ραούφ Αλ -Μάμπχουχ, για την οποία δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Ωστόσο, πολλοί υπουργοί της ισραηλινής κυβέρνησης και τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης εξέφρασαν ικανοποίηση για την εξόντωση ενός προμηθευτή όπλων της Χαμάς, που είχε αναμειχθεί, σύμφωνα με το Ισραήλ, εδώ και 21 χρόνια στην απαγωγή και τη δολοφονία δύο ισραηλινών στρατιωτών.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.