Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί το μέρισμα στους δικαιούχους του ΜΤΣ


Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ

Την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί το μέρισμα στους δικαιούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Απαιτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης να προβεί σε αγωνιώδεις προσπάθειες χτες προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να εγκρίνει την πίστωση των 33 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου το ΜΤΣ να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.
Οι δικαιούχοι έπρεπε να είχαν εισπράξει το μέρισμα του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου από τις 4-5 του τρέχοντος μηνός. Δυστυχώς το ταμείο ήταν μείον, με αποτέλεσμα να μην γίνει η καταβολή.

Κάτι το οποίο ήταν θέμα χρόνου να συμβεί καθώς εδώ και χρόνια το ΜΤΣ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθώς δεν γίνονταν εξοπλιστικά προγράμματα ώστε να εισρέει το 4% από αυτά, πενταπλασιάστηκαν σχεδόν φέτος οι αποστρατείες (άρα μειώθηκαν αυτοί που κατέβαλαν εισφορές και αυξήθηκαν οι δικαιούχοι) και τα τελευταία δέκα χρόνια δίνονταν «πλούσια» μερίσματα σε σχέση με τις αντοχές του Ταμείου.

Βέβαια υπήρξε και κακοδιαχείριση καθώς οι εκάστοτε υπουργοί Εθνικής Άμυνας χρησιμοποιούσαν το ΜΤΣ για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.
Όλα αυτά οδήγησαν το ΜΤΣ στο «χείλος του γκρεμού».
Η μη καταβολή του μερίσματος οδήγησε χτες το πρωί γύρω στις 10.00 εξήντα –εβδομήντα αποστράτους στα γραφεία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού για να διαμαρτυρηθούν εντόνως στον πρόεδρο του Χαράλαμπο Σωτηρόπουλο υποστράτηγο ε.α. Φαίνεται μάλιστα, πως ορισμένοι έχασαν και την ψυχραιμία τους…

Δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση και μάταια ο πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου προσπάθησε να τους εξηγήσει πως δεν ευθύνεται εκείνος και ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν τους εγκρίνει την πίστωση καθώς ήδη το χρέος είναι υπέρογκο και ανέρχεται στα 330 εκατομμύρια ευρώ.

Οπότε δεν υπάρχουν χρήματα να καταβληθούν. Στη συνέχεια προσήλθαν και εκπρόσωποι ενώσεων αποστράτων.
Χρειάστηκε να παρέμβει και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής
Πάνος Μπεγλίτης προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να εγκρίνει για τελευταία φορά πίστωση. Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν στη λήψη άμεσων μέτρων διάσωσης του ΜΤΣ, που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τη μείωση του μερίσματος κατά 15%.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.