Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Αν χάσει το ΠΑΣΟΚ πάμε σε εκλογές


Της ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Δραματικό τόνο και εκβιαστικά διλήμματα για το διακύβευμα των επερχόμενων Αυτοδιοκητικών εκλογών, έβαλε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε από το Μαξίμου.

Υπό το κράτος πανικού, που προφανώς του έχουν προκαλέσει οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν το κόμμα του να καταρρέει στην πορεία προς τις κάλπες, ο κ. Παπανδρέου, εμμέσως πλην σαφώς, υποστήριξε ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν διασφαλίσει καθαρή νίκη από τον πρώτο κιόλας γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει σε πρόωρες εκλογές και να οδηγηθεί η χώρα σε χρεοκοπία.

Πέραν αυτού του εκβιαστικού, όπως ερμηνεύθηκε, διλήμματος, το οποίο ο πρωθυπουργός πρόβαλε σε κάθε ευκαιρία, έσπευσε να δηλώσει πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα που να θίγουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις. Ακόμη εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την ότι επιχειρεί αποσταθεροποίηση της χώρας, ενώ απέφυγε να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που του απευθύνθηκαν, όπως «γιατί θέτει σε μία αυτοδιοικητική αναμέτρηση εκβιαστικά διλήμματα στους πολίτες», «ποιο μήνυμα στέλνει ο ίδιος στις αγορές όταν μετατρέπει την αυτοδιοικητική κάλπη σε εθνικό διακύβευμα» κ.λπ.

Με την ολιγόλεπτη εισήγησή του ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να πείσει ότι διαθέτει σχέδιο για την Οικονομία, με στόχο το 2013 η Ελλάδα να έχει μπει ήδη σε τροχιά ανάπτυξης.

Επίσης, επιχείρησε να αφυπνίσει στους πολίτες τα αισθήματα έντονης ανασφάλειας και ταραχής που βίωσε τον προηγούμενο χειμώνα, λέγοντας «θυμηθείτε από πού ξεκινήσαμε» και επισημαίνοντας με έμφαση μεταξύ άλλων… «βρισκόμασταν λίγες ώρες πριν χρεοκοπήσουμε, ζήσαμε το χλευασμό στην Ευρώπη, τις φήμες που οργίαζαν ότι θα μας διώξουν από το ευρώ» κ.λπ.

Για τις πρόωρες εκλογές, όταν ρωτήθηκε «αν σε περίπτωση που χάσουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ η χώρα πάει σε πρόωρες εκλογές», ο πρωθυπουργός είπε ξεκάθαρα πως το μήνυμα των εκλογών μπορεί να αποτρέψει τη δυναμική των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση, για να συμπληρώσει λέγοντας με νόημα: «Αν υπάρχει πρόβλημα, δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη Δημοκρατία»…

Αν και, όπως είπε, «δεν έχω πρόθεση να πάω σε Εθνικές εκλογές», τόνισε πως «αν βαρύνει η κατάσταση και δυσκολεύεται η κυβέρνηση να πάει μπροστά, τότε ο λαός θα δώσει τη λύση»!

Επίσης, ανέφερε πως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα αξιολογηθεί μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από το εξωτερικό...
Ερωτηθείς αν κρύβεται κάτι περισσότερο πίσω από το δραματικό τόνο που δίνει στο ενδεχόμενο να χάσουν οι κ.κ. Σγουρός, Καμίνης, υπονοώντας ότι σε αυτή την περίπτωση θα χαθεί η Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου αναδιπλώθηκε, σημειώνοντας: «Εγώ δεν κρύβω τίποτε. Σέβομαι και θα σεβαστώ κάθε μήνυμα, εγώ είμαι δημοκράτης».
Ερωτηθείς για την υψηλή φορολογία που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και η οποία «φράζει» την ανάπτυξη, ανέφερε: «Εμείς δεν θα θέλαμε γενικότερα να ανεβάσουμε τη φορολογία. Αν όλοι πληρώσουν κανονικά, μπορούμε να μειώσουμε του φόρους».

Ερωτηθείς αν αισθάνεται ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος αντιμετωπίζουν… πρόβλημα αξιοπιστίας και αν ο ίδιος θα εμπιστευόταν τον εαυτό του μετά την ανακολουθία που επιδεικνύει με την πολιτική του, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε: «Η υπόσχεσή μου ήταν ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Παραλίγο να βουλιάξουμε. Την αξιοπιστία εμείς σήμερα τη χτίζουμε με πόνο». Και εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Κ. Καραμανλή για την Οικονομία…

Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και 2 αυγα Τουρκιας....!!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.