Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ιδρύεται το ελληνικό FBI



Της ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Στα… σκαριά και έτοιμο για υλοποίηση είναι το ελληνικό «FBI»! Μέσα στο γενικότερο κλίμα αλλαγών στην Ελληνική Αστυνομία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε χθες, ότι απεστάλη το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την σύσταση Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας και Οικονομικής Αστυνομίας!

Οι νέες αυτές υπηρεσίες θα δρουν ανεξάρτητα σε όλη τη χώρα, ενώ από τη βάση τους, η δομή, η σύστασή τους αλλά και ο τρόπος λειτουργίας τους, θα είναι πανομοιότυπος, με αυτές του FBI! Στην συνάντηση που είχε χθες με τους δημοσιογράφους, ο Χρ. Παπουτσής, ο υφυπουργός Μανώλης Όθωνας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λ. Οικονόμου, ανακοινώθηκε, ότι το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος εστάλη χθες στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αρχίσει να μπαίνει στην τελική ευθεία η υλοποίησή του, ενώ είναι αλλαγμένο και βελτιωμένο σε κάποια σημεία του, σε σχέση με το προσχέδιο του πρώην υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σκοπός της νέας αυτής υπηρεσίας, είναι, να προσπαθήσει να «παρακολουθήσει» το σύγχρονο έγκλημα, με έμφαση στο ηλεκτρονικό αλλά και το οικονομικό έγκλημα. Επίσης, ενώ αρχικά σχεδιαζόταν οι νέες αυτές υπηρεσίες να υπάγονται στον διοικητή Ασφαλείας, τελικά θα υπάγονται απευθείας στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Στη χειμαρρώδη συζήτησή του ο κ. Παπουτσής, επίσης αναφέρθηκε σε ένα ακόμα πολυσχέδιο που προωθείται για κυβερνητική διαβούλευση, το οποίο θα αφορά στην ίδρυση Γραφείου Αντιμετώπισης Αστυνομικής Αυθαιρεσίας, όπου θα είναι δυνατή η λήψη καταγγελιών για περιστατικά αυθαιρεσίας. Παράλληλα, το εν λόγω σχέδιο νόμου θα καθορίζει και την μεταφορά της Αγροφυλακής στο υπουργείο Περιβάλλοντος ενώ θα ρυθμίζει και θέματα εποχικών πυροσβεστών και λιμενικών.

Οσον αφορά στους πυροσβέστες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα «μεταφερθούν» σε διάφορες υπηρεσίες αρμοδιότητάς τους, με σκοπό να μονιμοποιηθούν οι εποχικοί πυροσβέστες, η παρουσία των οποίων κρίνεται αναγκαία. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, το θέμα των εποχικών πυροσβεστών θα μελετηθεί με την δέουσα προσοχή, ώστε να μην υπάρχουν κενά στην πολύτιμη αυτή υπηρεσία, αλλά και για να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό, στο έπακρο.

Ιδιαίτερη αναφορά στην συνάντηση με τους δημοσιογράφους, έγινε και για το θέμα της αθλητικής βίας, που περνά αποκλειστικά πλέον στην αρμοδιότητα του υφυπουργού Μ. Όθωνα. Ο υφυπουργός, συμμετέχει ήδη σε Διυπουργική Επιτροπή, ώστε να εξευρεθούν τρόποι πρόληψης των περιστατικών βίας στον αθλητισμό ενώ, από την επιτροπή, έχει ζητηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους στο θέμα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τέλος, γνωστοποιήθηκε ότι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε αθλητικούς συνδέσμους, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά «οπλοστάσια». Οι έφοδοι θα γίνονται μετά από αξιολόγηση πληροφοριών από την Κρατική Ασφάλεια.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.