Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Το Ιράν "ροκανίζει" το χρόνο


Το Ιράν χρησιμοποιεί τακτικές καθυστέρησης αντί να προχωρήσει σε πράξεις σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε την Παρασκευή, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε.


Ο Βετσερβέλε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk τόνισε πως το Ιράν θα κριθεί από τις πράξεις του και όχι από τα λόγια του και πως μόνο αν επαναληφθούν με σοβαρότητα οι διαπραγματεύσεις θα αποφευχθεί η επιβολή επιπλέον κυρώσεων.

"Τα τελευταία δύο χρόνια το Ιράν συνεχώς μπλοφάρει και παίζει παιχνίδια για να κερδίσει χρόνο", είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός ΥΠΕΞ και πρόσθεσε: "η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να δεχτεί ένα εξοπλισμένο με πυρηνικά Ιράν".

"Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε απειλή όχι μόνο για τις χώρες της περιοχής. Θα προκαλούσε ανησυχία στην διεθνή κοινότητα", επισήμανε ο Βεστερβέλε, ο οποίος θα συναντηθεί αργότερα την Παρασκευή με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, πριν από τη διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια.

"Φυσικά θα συζητήσουμε για το θέμα αυτό στο Μόναχο και αν το Ιράν φέρει νέες προτάσεις στο τραπέζι, θα τις συζητήσουμε. Αλλά θα πρέπει να ακολουθήσουν πράξεις", κατέληξε.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.