Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ανθελληνικό παραλήρημα στην Θράκη από τους Τούρκους πράκτορες


Επικίνδυνη άγνοια και ολιγωρία για τα τεκταινόμενα στη Θράκη από την ανεξέλεγκτη προπαγάνδα των Τούρκων πρακτόρων, καταλογίζει στην Κυβέρνηση-κυρίως για την εξωτερική πολιτική της- ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Ο Αχαιός Βουλευτής κατέθεσε Ερώτηση στους Υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη με αφορμή πρόσφατη προπαγανδιστική ενέργεια σε μουσουλμανικό τέμενος στο χωριό Εχίνος στην Ξάνθη, κατά την διάρκεια μιας τελετής χάτιμ, δηλαδή ολοκλήρωσης των μαθημάτων Κορανίου.

Στην εκδήλωση εκείνη παρέστησαν ο ψευτομουφτής Αχμέτ Μέτε, ιδιαίτερα δραστήριος στην ανθελληνική και φιλοτουρκική προπαγάνδα και ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς.

Όμως, στην εκδήλωση παρέστησαν και αρκετά άτομα που φορούσαν μπλούζα με τη «σημαία» της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Ανεξάρτητης Λ. Θράκης» πάνω στην οποία είχαν τυπώσει και τη φράση «Νεολαία του Λαλά Σαχίν Πασά», ο οποίος ήταν ο Οθωμανός στρατηγός που κατέκτησε τη Θράκη τον 14ο αιώνα!

«Η ενέργεια ήταν προφανέστατα καθοδηγούμενη από τον ψευτομουφτή και νομιμοποιήθηκε από την παρουσία του Τούρκου πρόξενου. Και άλλωστε τίθεται θέμα δικαιοδοσίας για την διοργάνωση της εκδήλωσης. Τελικά γνωρίζει η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός ως Υπουργός Εξωτερικών, τι συμβαίνει στη Θράκη; Αν δεν το γνωρίζει, είναι επικίνδυνη. Αν το γνωρίζει και παραμένει διπλωματικώς μακάρια και αδρανής, είναι δύο φορές επικίνδυνη», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Οι Υπουργοί, καλούνται να απαντήσουν αν οι διοργανωτές της εκδήλωσης είχαν δικαιοδοσία για την πραγματοποίησή της και από ποιον αλλά και σε τι διπλωματικές ενέργειες προέβη ή θα προβεί ο Υπουργός Εξωτερικών για την προπαγανδιστική ενέργεια των μελών της ομάδας που φορούσαν την επίμαχη μπλούζα.

Επίσης ερωτώνται αν θα προβούν σε ενέργειες εισαγγελικής διερεύνησης για τυχόν ποινικές ευθύνες των παρισταμένων όπως του ψευτομουφτή Αχμέτ Μέτε.

olympia.gr


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

VYSOTSKY: Η ΡΩΣΙΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ



"Η Ρωσία αυξάνει διαρκώς τις στρατιωτικές και ναυτικές δυνάμεις της στην Αρκτική με νέα πλοία και επιπλέον σταθμούς εγκτάστασης",δήλωσε το Σάββατο ο Διοικητής των Ναυτικών δυνάμεων της Ρωσίας Ναύαρχος Βλαντιμίρ Vysotsky .

Τα ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια διενέργησαν ήδη πάνω από δέκα στρατιωτικές περιπολίες στην Αρκτικής για το 2010,πρόσθεσε ο Vysotsky


"Σύμφωνα με το σχέδιο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής, λαμβάνουμε μέτρα με στόχο την επίδειξη στρατιωτικής παρουσίας και ισχύς στην Αρκτική », συμπλήρωσε ο Ναύαρχος

"Το ρωσικό ναυτικό αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση ενσωμάτωσης του δορυφορικού συστήματος Glonass με την ραδιο-τεχνικού σύστηματος πλοήγησης RSDN-20", πρόσθεσε.



Η RSDN-20 είναι ένα Ραδιοβοήθημα χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό θέσεων των αεροσκαφών, σκαφών και υποβρυχίων! Όμως η αποτελεσματικότητά της είναι προς το παρόν χαμηλή.Η ενοποίησή της όμως με το Glonass θα επιτρέψει στο σύστημα να καθορίσει τις θέσεις των αντικειμένων με ακρίβεια 1-5 χιλιομέτρα.

Το Glonass αποτελεί το ρωσικό αντίστοιχο του αμερικανικού Global Positioning System ή GPS, και έχει σχεδιαστεί για πολιτικούς και στρατιωτικούς σκοπούς. Και τα δύο συστήματα επιτρέπουν στους χρήστες να καθορίσουν τις θέσεις τους με ακρίβεια μερικών μέτρων.

Η Ρωσία και οι άλλες χώρες με ακτογραμμή της Αρκτικής προσπαθούν να οριοθετήσουν όλες τις αξιώσεις στην περιοχή του πυθμένα της θάλασσας η οποία περιέχει το ένα τέταρτο των υδρογονανθράκων του πλανήτη.Ο ανεκμετάλλευτος πλούτος γίνεται όλο και πιο προσιτός, λόγω της τήξης του πάγου.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν σε πρόσφατη διεθνή διάσκεψη στη Μόσχα καθησύχασε λέγοντας ότι η Αρκτική δεν θα γίνει πεδίο μάχης εδαφικών διαφορών και θα μπορούσε να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Haaretz: Fire Lieberman!!




If Netanyahu intends to continue peace negotiations, and believes, as he says, that if we don't try, we won't succeed, then Lieberman must go now

The official response from the prime minister's bureau, following Foreign Minister Avigdor Lieberman's speech to the United Nations General Assembly, was surprising. "The content of the foreign minister's speech was not coordinated with the prime minister," the statement said, adding "Prime Minister Netanyahu is the one handling the negotiations on Israel's behalf."


The lack of coordination between Netanyahu and a cabinet minister is the least of the problems raised by the speech. Israel's foreign minister presented the UN General Assembly with a detailed and specific plan, which is the core of Yisrael Beiteinu's platform, based on "exchanges of populated areas" - that is, the transfer of Arab citizens from Israel to Palestinian rule. Lieberman's statements to the international community directly contradict Israel's declared policy and the Netanyahu government's own policy as presented in negotiations.

It seems that Lieberman, who usually does not bother to represent Israel in the free world, and who declared ahead of time that he would not participate in the talks with the Palestinians, had meticulously planned his appearence at the UN. His address was directed not only at the General Assembly, but was unleashed like a sharp arrow straight at Netanyahu, and was intended to undermine the prime minister's credibility and his ability to conduct negotiations with the Palestinians.


Lieberman's declaration that the Iranian problem, rather than the Israeli-Palestinian conflict, should be solved first, devoids the talks of meaning. And the talks are already in crisis because of the battle over construction in the settlements.

Without getting into the thick of Lieberman's political doctrine, which relies almost completely on baseless "ethnocratic" ideas and aggressiveness toward other countries, the fact that a foreign minister makes statements to the UN General Assembly that are in complete opposition to the official stance of the government in which he serves, is a reason for his dismissal. But Netanyahu's lukewarm response to the statements raises the concern that the prime minister is not all that opposed to his foreign minister's ideas. If Netanyahu intends to continue peace negotiations, and believes, as he says, that if we don't try, we won't succeed, then Lieberman must go now.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Τζιαμπάο: Θα αγοράσουμε ελληνικά ομόλογα


Την πρόθεση της Κίνας να προχωρήσει σε νέες αγορές ελληνικών ομολόγων στο μέλλον εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Γουέν Τζιαμπάο σε δηλώσεις του μετά την κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως ανέφερε, ήδη το Πεκίνο έχει στην κατοχή του ελληνικά ομόλογα και σκοπεύει να αγοράσει και καινούργια. «Η Κίνα θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να στηρίξει τις χώρες της Ευρωζώνης και την Ελλάδα να ξεπεράσουν την κρίση».

«Είμαστε έτοιμοι, χέρι με χέρι με την ΕΕ, σας επιβάτες στο ίδιο πλοίο, να ενισχύσουμε τη συνεργασία ... για την αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης» σημείωσε.

Ο κ. Τζιαμπάο γνωστοποίησε ακόμη πως το Πεκίνο είναι πρόθυμο να αυξήσει τις εισαγωγές των ελληνικών προϊόντων, ενώ τόνισε πως έχει ήδη προτρέψει κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα. Τόνισε ακόμη πως θα αυξηθούν οι επενδύσεις στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά και παράλληλα προανήγγειλε στη δημιουργία ειδικού ταμείου για τη ναυπήγηση ελληνικών πλοίων.


Ο Κινέζος Πρωθυπουργός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική κύβερνηση έλαβε εγκαίρως τα αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της χρηματοοικονομική κρίσης, που όπως σημείωσε, έπληξε πολλές χώρες.

«Όταν η Ελλάδα βρίσκεται στη δύσκολη στιγμή η Κίνα είναι έτοιμη να προσφέρει» συνέχισε, ενώ σημείωσε πως η χώρα μας είναι ο πιο αξιόπιστος φίλος του Πεκίνου στην ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον ομόλογό του για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα μέσω της πρόθεσης του Πεκίνου να συνεχίσει τις αγορές ελληνικών ομολόγων αλλά και της αύξησης των επενδύσεων στον Πειραιά.

Κάνοντας λόγο για στρατηγική εταιρική σχέση με την Κίνα, ο κ. Παπανδρέου εξήρε τη σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, διάσταση της ναυτιλιακής συνεργασίας με την Κίνα, σημειώνοντας πως στις κατ' ιδιάν συνομιλίες συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο πλευρών και στο λιμάνι του Πειραιά και σε άλλες περιοχες της χώρας.

Η υπογραφή σήμερα τόσων συμφωνιών συνιστούν ένα ακόμη βήμα στην ενίσχυση των διακρατικών μας συνεργασιών στον επιχειρηματικό και πολιτιστικό τομέα, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως «προσβλέπουμε σε συνεργασία και στον τουριστικό τομέα».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη το ρόλο της Κίνας στην αναμόρφωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τον οποίο χαρακτήρισε σημαντικότατο, προσθέτοντας πως σε αυτόν τον τομέα θα υπάρξει στενή συνεργασία των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης της κινεζικής αντιπροσωπείας στη χώρα μας, υπεγράφησαν διακρατικό μνημόνιο επενδυτικής συνεργασίας καθώς και συμφωνίες επιχειρηματικής συνεργασίας σε ναυτιλία, κατασκευαστικό τομέα και τουρισμό.

naftemporiki


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Μείζον πρόβλημα στις αερομεταφορές του Ε.Σ.από την καθυστέρηση παράδοσης των NH-90


Ιδιαίτερα πιεστικές είναι πλέον οι ανάγκες αεροκίνησης του Ελληνικού Στρατού -σύμφωνα με ανάρτηση του defencenet-, καθώς η επί τρία χρόνια καθυστέρηση παραλαβής των ΝΗ-90 έχει προκαλέσει «ασφυξία» στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΓΕΣ. Κατ’αυτό τον τρόπο κάποια φημολογία που αναπτύχθηκε εσχάτως, περί μετάθεσης των ημερομηνιών παραλαβής των ελικοπτέρων (έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν να παραδίδονται μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου του 2011), προκειμένου να μεταφερθούν και οι πληρωμές με σχετική εντολή του υπουργείου Οικονομικών, έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία σε ανώτατο επίπεδο αφού αυτή την στιγμή με εξαίρεση τα 11 CH-47DGR Chinook οι δυνατότητες αερομεταφοράς του Ε.Σ. είναι καθαρά σε θεωρητικές.

Ήδη το υπουργείο Οικονομικών έκοψε ένα κονδύλι της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ που προοριζόταν για αποπληρωμή υπό παραλαβή συστημάτων και έχοπυν μπει και "σφήνα" άλλα 300 εκατ. ευρώ που θα δοθούν ως προκαταβολές για τα υποβρύχια.

Ένα ποσοστό από τα UH-1H που είχαν παραληφθεί το 1992-1993 βρίσκεται σε πτητική κατάσταση και ένα πολύ μικρότερο ποσοστό από τα AB-205 και UH-1D και μέχρι εκεί. Ο αριθμός του προσωπικού που δύναται να μεταφερθεί one way, είναι κλάσμα αυτού που προβλέπουν τα επιχειρησιακά σχέδια. Και όλα αυτά όταν ο τουρκικός Στρατός έχει δυνατότητα μεταφοράς one way μιας ολόκληρης ταξιαρχίας και με την παραλαβή των νέων CH-47 Chinook και βαρέως οπλισμού στο δεύτερο κύμα.

Ήδη υπάρχει προβληματισμός στο ΓΕΣ για την συμφωνία που έχει επιτευχθεί από την ΓΔΑΕΕ για ολοκλήρωση των παραδόσεων το 2015 (!) των 20 NH-90 και αναζητούνται λύσεις (δεν εξαιρείται από αυτές και ένα «οικονομικό» πρόγραμμα αναβάθμισης των Χιούι). Από την άλλη πλευρά, η πιθανότητα εύρεσης ελικοπτέρων από την διεθνή αγορά, πρακτικά μόνο από τις ΗΠΑ - αν θεωρήσουμε ότι αποκλείεται η ρωσική αγορά μεταχειρισμένων - είναι ελάχιστη.

Οι τεράστιες ανάγκες σε μεταφορικά ελικόπτερα του Στρατού και των Πεζοναυτών σε Αφγανιστάν και δευτερευόντως σε Ιράκ και η πιθανότητα νέου μετώπου στο Ιράν, δεν επιτρέπει στους Αμερικανούς να ασκήσουν την ιδιαίτερη αποτελεσματική πολιτική παραχώρησης υλικού δωρεάν ή σε χαμηλή τιμή και μιλάμε για τα UH-60 της Σικόρσκι.

Πάντως εδώ που έχουμε φτάσει δεν πρέπει να αποκλείεται τίποτα σε ότι αφορά την υπερατλαντική αγορά ελικοπτέρων. Δύο ευρωπαϊκές χώρες που είναι στο γκρουπ του ΝΗ-90 με τον έναν ή το άλλο τρόπο, η Σουηδία και η Ισπανία προχώρησαν σε προμήθειες UH-60. Η υπηρεσία DSCA κοινοποίησε το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών στις 29 Σεπτεμβρίου για μια πιθανή πώληση στη Σουηδία 15 ελικοπτέρων τύπου UH-60M Blackhawk, εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποστήριξη, αξίας περίπου 546 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το πακέτο περιλαμβάνει 34 κινητήρες T700-GE-701D General Electric Μηχανές (4 για ανταλλακτικά), 15 AN/AAR-57(V)3, AN/APR-39, AN/AVR-2B, 15 AN/AAR-57 (V) 3, εξοπλισμό επικοινωνιών, ανταλλακτικά, εξοπλισμό υποστήριξης, εκπαίδευση του προσωπικού, υλικοτεχνική υποστήριξη, υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, καθώς και άλλα συναφή στοιχεία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Επίσης η DSCA κοινοποίησε στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών την πώληση έξι ελικοπτέρων τύπου SH-60F προς την Ισπανία. Η προμήθεια θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του προγράμματος FMS της αμερικανικής κυβέρνησης και αφορά 6 ελικόπτερα SH-60F που προσφέρονται ως πλεονάζον υλικό, 13 κινητήρες Τ700-GE-401C (ένας για ανταλλακτικά) και υπηρεσίες επισκευής και υποστήριξης. Το κόστος της προμήθειας αναφέρεται ως 155 εκατομμύρια δολάρια.

Από ελληνικής πλευράς γίνεται λόγος για άμεση ανάγκη τουλάχιστον 12 μέσων μεταφορικών ελικοπτέρων.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Αμυντικές συμφωνίες Ελλάδας-Ισραήλ προσεχώς


Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η σύσταση υψηλόβαθμου συμβουλίου στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, με αντικείμενο την εξειδίκευση των τομέων και των δράσεων που θα προωθηθούν το επόμενο διάστημα από κοινού από τις δύο χώρες. Η σύσταση του συμβουλίου συζητήθηκε από τον πρωθυπουργό και τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα.

Από ελληνικής πλευράς, ρόλο άτυπου επικεφαλής και συντονιστή θα έχει ο υπουργός Επικρατείς κ. Χ. Παμπούκης, ενώ από πλευράς Ισραήλ αναμένεται στη θέση αυτή να τοποθετηθεί υψηλόβαθμος συνεργάτης και σύμβουλος του κ. Νετανιάχου. Οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί αφορούν τον προσδιορισμό των τομέων στους οποίους μπορεί να ενισχυθεί η οικονομική συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα, όπως οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις, η ενέργεια και η προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, αναμένεται να εξειδικευθούν οι τομείς στους οποίους επιχειρήσεις του Ισραήλ ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Πάντως, ο τομέας που δείχνει να «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς είναι αυτός της αμυντικής συνεργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά την επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα υπήρξε συνάντηση των δύο πρωθυπουργών με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλο, όπου συζητήθηκαν τα ζητήματα αυτά. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών της ισραηλινής κυβέρνησης στον τομέα της άμυνας. Πρόκειται, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, να συζητηθούν αναλυτικά οι διαστάσεις που μπορεί να λάβει η αμυντική συνεργασία.

Ο τομέας της Αεροπορίας

Οπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, από ισραηλινής πλευράς έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον για σημαντική ενίσχυση του πλαισίου συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα της Αεροπορίας. Ετσι, αναμένεται να σχεδιαστεί ένα ενισχυμένο, τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά, πλαίσιο κοινών ασκήσεων, συνεκπαιδεύσεων, ανταλλαγής επισκέψεων στελεχών για μεταφορά εμπειρίας και συνεργασίας.

Στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας η Αθήνα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση δυνατοτήτων υψηλής τεχνολογίας που διαθέτει το Ισραήλ, αλλά και για προώθηση συμπαραγωγής αμυντικών προγραμμάτων. Οι αρχικές συζητήσεις που έχουν γίνει, που χαρακτηρίζονται ως «ανίχνευση τοπίου», έχουν δώσει αισιόδοξα μηνύματα και κυβερνητικές πηγές εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα «πέσουν οι υπογραφές» σε συμφωνία στον αμυντικό τομέα, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει συμφωνία για οικονομική συνεργασία, στα πρότυπα του Μνημονίου που υπεγράφη με το Κατάρ.

Ενας άλλος τομέας που η Αθήνα προσδοκά να αξιοποιήσει μέσα από την εμβάθυνση της σχέσης με το Ισραήλ είναι αυτός της συλλογής πληροφοριών, στην οποία η ισραηλινές υπηρεσίες έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα αποτελεσματικό μηχανισμό.

Καθημερινή

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Μελέτη του Ιδρύματος Rockefeller προβλέπει μελλοντική δικτατορία ελεγχόμενη από την ελίτ.




Του Paul Joseph Watson

Παγκόσμιες πανδημίες, υποχρεωτική καραντίνα, σημεία ελέγχου, βιομετρικές ταυτότητες, και ένας κόσμος ολοκληρωτικά υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.
Αυτά τα πράγματα δεν προέρχονται από ταινίες επιστημονικής φαντασίας που σπάνε τα ταμεία, αλλά αποτελούν μέρος του ‘οράματος’ του Ιδρ. Ροκφέλερ για το πώς μπορεί να είναι ο κόσμος σε 15-20 χρόνια...στο πλαίσιο μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης που θα ελέγχεται αυστηρά από την ελίτ.

Αυτό είναι ένα από τα τέσσερα σενάρια για το μέλλον του πλανήτη, όπως αναφέρεται στο «Σενάρια για το Μέλλον της Τεχνολογίας και της Διεθνούς Ανάπτυξης», (“Scenarios for the Future of Technology and International Development”), μια μελέτη του Ιδρύματος Ροκφέλερ, που εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Global Business Network.
Με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Lock Step,” (ρυθμικός βηματισμός τον οποίον συνήθιζαν να έχουν οι φυλακισμένοι στις αμερικάνικες φυλακές τον 19ο αιώνα) το σενάριο απεικονίζει, "Ένα κόσμο με αυστηρότερο καθολικό κυβερνητικό έλεγχο και πιο αυταρχική ηγεσία, με περιορισμένη καινοτομία και μία αυξανόμενη υποχώρηση στα δικαιώματα του πολίτη."
Μετά την παγκόσμια πανδημία ιού H1N1 που προέρχεται από τις χήνες και που μολύνει το 20 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού σκοτώνοντας 8 εκατομμύρια ανθρώπους, η οικονομία ανακόπτεται και οι κυβερνήσεις επιβάλλουν αυταρχικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.
"Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν την εξουσία τους και επιβάλουν σκληρούς κανόνες και περιορισμούς, από την υποχρεωτική χρήση μασκών προσώπου, μέχρι τον έλεγχο τη θερμοκρασίας του σώματος κατά την είσοδο σε κοινόχρηστους χώρους, όπως σιδηροδρομικούς σταθμούς και σούπερ μάρκετ», αναφέρει η μελέτη.
Είναι εμφανές, ότι ακόμη και μετά την εξασθένιση της πανδημίας, αυτά τα δρακόντεια μέτρα παραμένουν σε ισχύ και ακόμη ισχυρότερα, καθώς οι ηγέτες ‘πατώντας’ τώρα πάνω στην εξουσία τους και εκμεταλλευόμενοι την προθυμία των πολιτών να θυσιάσουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα και την ιδιωτική τους ζωή, οδηγούν σε «ένα πιο ελεγχόμενο κόσμο» με αφεντικά τα ‘πατερναλιστικά κράτη’ που επιβάλλουν τα βιομετρικά δελτία ταυτότητας για όλους τους πολίτες. «Η εξαναγκαστική συνεργασία» με παγκόσμιες ρυθμιστικές συμφωνίες σφυρηλατεί την πορεία προς την παγκόσμια διακυβέρνηση, ακόμη και ως μια σπασμωδική κίνηση που έρχεται μετά από κάποιες δημόσιες εκδηλώσεις «παθογόνου εθνικισμού».
Ο οικo-φασισμός, επίσης, έφερε στο προσκήνιο το σενάριο “lock step”, το οποίο ασχολείται με τον τρόπο που τα "υψηλής εκπομπής" αυτοκίνητα θα πρέπει να απαγορευθούν και κάθε σπίτι θα υποχρεωθεί, βάσει νόμου, να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά πάνελ.
Η εφαρμογή αυτού του ολοκληρωτικού αυταρχισμού προκαλεί τον μαρασμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τον κλυδωνισμό της οικονομίας, αλλά το έτος 2025 οι άνθρωποι αρχίζουν να δείχνουν σημάδια κούρασης από τον "τόσο πολύ ασφυκτικό έλεγχο και για το ότι άφησαν τόσο χώρο στους ηγέτες και στις αρχές να κάνουν τις επιλογές τους" και μια οργανωμένη προσπάθεια αντίστασης ενάντια σε αυτήν την τυραννία αρχίζει να αναπτύσσεται.
"Ακόμη και εκείνοι που ήθελαν αυτή την μεγαλύτερη σταθερότητα και προβλεψιμότητα του κόσμου άρχισαν να αισθάνονται άβολα και να νιώθουν τον περιορισμό από τόσους πολλούς αυστηρούς κανόνες και από την αυστηρότητα των εθνικών συνόρων. Η αίσθηση που υπήρχε είναι, ότι αργά ή γρήγορα, κάτι θα έφερνε αναπόφευκτα σε αναστάτωση αυτόν τον ‘τακτοποιημένο’ κόσμο, που οι κυβερνήσεις του κόσμου δούλεψαν πολύ για να θεμελιωθεί", καταλήγει η μελέτη.
Το βασικό νόημα που βγαίνει από αυτό το σενάριο που περιγράφει η μελέτη του ιδρύματος Rockefeller είναι ότι εξαίρεται η Κίνα ως το μοντέλο για το πώς οι κυβερνήσεις, παγκοσμίως, θα πρέπει να ανταποκριθούν στις κρίσεις. Τα πιο δρακόντεια και δικτατορικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων της υποχρεωτικής καραντίνας, εξαίρονται στο σενάριο ως «σωτήρια για εκατομμύρια ζωές, καθώς σταμάτησαν την εξάπλωση του ιού πολύ νωρίτερα από ό, τι σε άλλες χώρες και επέτρεψαν μια ταχύτερη ανάκαμψη από την πανδημία», ενώ αναφέρεται περιφρονητικά η ελευθερία της κίνησης των ανθρώπων ως αιτία επιδείνωσης της κρίσης.
Είναι αλήθεια ειρωνικό, συνεπώς, που ακριβώς αυτή την εβδομάδα, το Associated Press ανέφερε για το πώς η κινεζική κυβέρνηση έχει ήδη επιβάλει σταθμούς ελέγχου στους φτωχότερους πολίτες της, με το να κλειδώνει και να αποκλείει ορισμένες από τις πιο φτωχικές γειτονιές μέσα σε μία νύχτα, με την αστυνομία ή την ασφάλεια ελέγχου ταυτοτήτων σε δράση όλο το εικοσιτετράωρο, σε μια ιστορική αναδρομή σε παλαιότερου τύπου ελέγχους. "
Η μελέτη Rockefeller, δεν είναι μια προειδοποίηση για το πώς θα προληφθεί αυτό το είδος της τυραννίας που παρουσιάζεται σε αυτό το σενάριο, αλλά είναι ένα σχέδιο για το πώς οι παγκοσμιοποιητές θέλουν να εκμεταλλευτούν τις παγκόσμιες κρίσεις όπως οι βιοτρομοκρατικές επιθέσεις και οι πανδημίες, προκειμένου να καταστρέψουν εντελώς την κοινωνία και να την ξαναχτίσουν έχοντας στο νου τους την εικόνα της νέας παγκόσμιας τάξης.

Το σενάριο Rockefeller προχωράει ακόμα περισσότερο από ένα όμοιο περαστικό, όπου μία μελέτη του 2007 του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας, προέβλεπε ότι μέχρι το έτος 2035, οι άνθρωποι θα έχουν στον εγκέφαλό τους εμφυτευμένα τσιπ, ότι η μεσαία τάξη θα γίνει επαναστατική, και ότι η κοινωνία θα ζει ημέρες χάους και πολιτικής αναταραχής ως αποτέλεσμα της αυξημένης παγκοσμιοποίησης, της μετανάστευσης και ενός πιο αυταρχικού κράτους.

Είναι απολύτως σαφές, από την ανάγνωση του σεναρίου “Lock Step” ότι αυτή η καταπιεστική κοινωνία που παρουσιάζεται στη μελέτη δεν παρουσιάζεται ως νουθεσία για το πώς οι κυβερνήσεις θα εκμεταλλευτούν, κυνικά, μια πανδημία για να δημιουργήσουν ένα αστυνομικό κράτος και θα πάρουν τέτοια δύναμη που θα τις μεταμορφώσει σε δικτατορίες, αλλά είναι ένα καμπανάκι ότι η προσέγγιση αυτή θα ήταν το σωστό πράγμα που πρέπει να γίνει.

Αυτή είναι η μετα-βιομηχανική κοινωνία που απαιτούν οι ‘φωτισμένοι’ της Λέσχης Bilderberg, όπως ο αρχηγός της Ευρωπαϊκή Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Αυτό είναι που θέλουν οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης - πανδημίες, πόλεμος, χάος και κρίσεις που μπορούν να ‘δουλέψουν σωστά’ και στη συνέχεια να αξιοποιηθούν για να ‘κλειδώσει’ η θέση μίας δικτατορικού τύπου κοινωνίας που θα διοικείται από την ελίτ μέσα από τους γυάλινους πύργους τους, ενώ οι πολίτες θα μετατραπούν σε φτωχούς, αλληλοσυγκρουόμενους, εξαρτημένους χωρικούς που θα ελέγχονται ασφυκτικά από την εξελιγμένη τεχνολογία του Μεγάλου Αδελφού, έτσι ώστε να έχουν όλο τον χρόνο για να ανησυχούν για την προέλευση του επόμενου γεύματός τους, από το να έχουν χρόνο να ανατρέψουν τους νέους αφεντάδες τους.

αναδ/ση ksipnistere


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki