Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιος έριξε τελικά τους δίδυμους πύργους;



Χθές συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από την 11/9/2001 και τη κατάρρευση των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη. Ένα γεγονός που οδήγησε σε βομβαρδισμούς, εισβολές, πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, και θανάτους χιλιάδων αθώων και μη. Μέχρι σήμερα, συνεχίζει ακάθεκτη η αμφισβήτηση της επίσημης εκδοχής όσον αφορά στο ποιος σχεδίασε και ποιος εκτέλεσε την «τρομοκρατική» αυτή επιχείρηση. Τα στοιχεία που απορρίπτουν την επίσημη εκδοχή, είναι πλέον αρκετά. Ας δούμε μερικά μόνο από αυτά, όπως παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα Scholars for 9/11 Truth, και είναι άκρως ενδιαφέροντα.

1)Η πρόσκρουση των αεροσκαφών δεν μπορεί να προκάλεσε την ένταση που χρειάζεται για να πέσουν οι πύργοι, οι οποίοι ήταν ειδικά σχεδιασμένοι να αντιμετωπίσουν παρόμοιο ενδεχόμενο.

2)Το περισσότερο από το αεροπορικό καύσιμο, κυρίως κηροζίνη, κάηκε στα πρώτα 15 περίπου δευτερόλεπτα. Κάτω από τον 96ο όροφο του βόρειου πύργου, και τον 80ο του νότιου, η ατσάλινη δομή των κτιρίων παρέμεινε ψυχρή και άθικτη, χωρίς να επηρεαστεί καθόλου από τη πυρκαγιά, εκτός από τις συνηθισμένες ζημιές στα γραφεία που αυτή προκάλεσε, με μια θερμοκρασία περίπου 500ο F.

3)Το σημείο τήξης του χάλυβα είναι 2.800ο F, και η θερμοκρασία αυτή είναι 1.000 βαθμοί παραπάνω από τη θερμοκρασία στην οποία καίγονται τα αεροπορικά καύσιμα. Από τα 236 δείγματα χάλυβα που εξετάστηκαν από το NIST, τα 233 βρέθηκαν να μην έχουν εκτεθεί σε θερμοκρασίες πάνω από 500ο F, ενώ τα υπόλοιπα δεν εκτέθηκαν σε μεγαλύτερες από 1.200ο F.

4)Αν το ατσάλι είχε λιώσει ή αποδυναμωθεί, τότε οι όροφοι που επηρεάστηκαν θα είχαν επιδείξει εντελώς διαφορετική συμπεριφορά, με ασύμμετρο «μάζεμα» και κλίσεις, που θα σημειώνονταν σταδιακά και αργά, και όχι με τον απότομο και απόλυτο τρόπο που τελικά είδαμε.

5)Οι ψηλότεροι 30 όροφοι του νότιου πύργου έγειραν και έπεσαν πλαγίως, μετατρεπόμενοι σε σκόνη πριν οριζοντιωθούν. Άρα το βάρος τους δεν υπήρχε ώστε να ασκήσει πίεση στους υπόλοιπους 80 ορόφους.

6)Ο επικεφαλής επιστάτης του βόρειου πύργου William Rodriguez, που ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που εγκατέλειψε το κτίριο, ανέφερε ισχυρές εκρήξεις στα υπόγεια που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές. Παρατήρησε επίσης πως οι εκρήξεις έγιναν πριν αρχίσουν να καταρρέουν οι πάνω όροφοι, κάτι που έχει πλέον αποδειχτεί με τη δημοσιευμένη μελέτη Seismic Proof: 9/11 Was an Inside Job των Craig Furlong και Gordon Ross. Στη μελέτη αυτή, οι δυο επιστήμονες αποδεικνύουν πως οι εκρήξεις έγιναν 14-17 δευτερόλεπτα πριν πέσουν τα αεροπλάνα στα κτίρια.

7)Βαριές ατσάλινες κατασκευές όπως ήταν οι δίδυμοι πύργοι, δεν καταρρέουν σαν τηγανίτες. Αυτό το παθαίνουν άλλου είδους κατασκευές, από μπετόν, τύπου lift slab. Ο μόνος τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο στους πύργους, είναι αν αφαιρεθούν όλες οι κολώνες στήριξης, μία μία και ταυτόχρονα.

8)Η κατάρρευση των δυο πύργων σε περίπου 10 δευτερόλεπτα, προσεγγίζει τη ταχύτητα ελεύθερης πτώσης με μόνη αντίσταση αυτήν του αέρα. Αυτό το απέδειξε η καθηγήτρια μηχανολόγος Judy Wood, Ph.D, η οποία τόνισε πως τέτοιου είδους κατάρρευση είναι αδύνατη χωρίς κάποια ισχυρότατη εξωτερική πηγή ενέργειας. Αν έπεφταν, θα έπρεπε να πέσουν μέσα από τα σημεία μεγαλύτερης αντίστασης. Πράγματι, οι πύργοι εκρήγνυνται από επάνω, δεν καταρρέουν προς το έδαφος, όπου οι όροφοι παραμένουν ακίνητοι, ένα φαινόμενο που η Wood παρομοιάζει με δυο δένδρα να γίνονται πριονίδι από πάνω προς τα κάτω.

9)Το κτίριο WTC-7 κατέρρευσε με κλασικό τρόπο ελεγχόμενης έκρηξης την 17:20, παρουσιάζοντας όλα τα χαρακτηριστικά παρόμοιων ελεγχόμενων κατεδαφίσεων: απόλυτη, απότομη, ξαφνική κατάρρευση μέσα στο ίχνος του, όπου όλοι οι όροφοι πέφτουν την ίδια ακριβώς στιγμή, δημιουργώντας έναν σωρό «τηγανίτων» (stack of pancakes) ύψους πέντε περίπου ορόφων.

10)Αν οι δίδυμοι πύργοι κατέρρεαν όπως κατέρρευσε το κτίριο Νο7, τότε θα υπήρχαν δυο σωροί τηγανίτων, ίσοι με το 12% του ύψους των κτιρίων, ή περίπου 15 όροφοι. Αυτό όμως που έγινε είναι ότι εξαφανίστηκαν κάτω από το έδαφος. Αφού λοιπόν δεν υπήρξαν «τηγανίτες», τα κτίρια έπεσαν λόγω διαφορετικής μεθόδου κατεδάφισης.

11)Το σημείο πρόσκρουσης του πενταγώνου είναι πολύ μικρό για να δικαιολογήσει σύγκρουση αεροσκάφους βάρους 100 τόνων, με εκπέτασμα 40 μέτρων και με μια ουρά ύψους 15 περίπου μέτρα επάνω από το έδαφος. Τα συντρίμμια δεν ταιριάζουν με ένα Β757. Δεν βρέθηκαν τα φτερά, η άτρακτος, τα καθίσματα, πτώματα, αποσκευές, ουρά… τίποτα. Δεν βρέθηκαν καν οι κινητήρες!

12)Οι ταινίες του πενταγώνου δεν δείχνουν κάποιο Β757 να προσκρούει στο κτίριο. Σε ύψος 155 ποδιών, το αεροσκάφος ήταν διπλάσιο σε μήκος από το ύψους 77 ποδιών πεντάγωνο, και θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα εμφανές. Όμως δεν ήταν.

13)Η αεροδυναμική της πτήσης θα καθιστούσε την επίσημα αποδεκτή πτητική πορεία του α/φους (πλήρη ταχύτητα ελάχιστα πάνω από το έδαφος) φυσικά αδύνατη. Ένα Β757 που πετάει με 800 χλμ/ώ. δεν μπορεί να κατέβει χαμηλότερα από 60 πόδια πάνω από το έδαφος, δεν γίνεται.

14)Τα στοιχεία του μαύρου κουτιού, που εξέτασε η οργάνωση Pilots for 9/11 Truth, και που της δόθηκαν επίσημα από την υπηρεσία National Transportation Safety Board, ανταποκρίνονται σε αεροσκάφος με άλλο ίχνος προσέγγισης, και διαφορετικού ύψους πτήσης, που όμως δεν θα έπεφτε επάνω στο πεντάγωνο, αλλά μάλλον θα το υπερκέραζε.

15)Αν η πτήση 93 προσέκρουε σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, τότε οι αρχές θα έπρεπε να κάνουν τα αδύνατα δυνατά σκάβοντας και ψάχνοντας για κάποιο θαύμα, δηλαδή κάποιον επιζώντα. Τίποτα τέτοιο δεν έγινε. Ακόμη και τα γδαρμένα δένδρα και οι θάμνοι κόπηκαν, μάλλον για να αποφευχθεί κάποια χημική τους ανάλυση.


Υπάρχουν πολλά ακόμη. Ειδικά για τους δήθεν αεροπειρατές, που μερικοί δεν είχαν τη γνώση να κουμαντάρουν αεροπλάνο, και που τα ονόματα τους δεν βρίσκονται σε καμία μα καμία λίστα επιβατών ή δηλωτικό πτήσης. Μερικοί εξ αυτών μάλιστα, προέκυψαν ζωντανοί στη Μέση Ανατολή. Οι αρχές δεν μπόρεσαν καν να παρουσιάσουν έστω τα εισιτήρια τους, ως μια κάποια απόδειξη ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν όντως επιβιβαστεί στα αεροσκάφη που δήθεν κατέλαβαν. Μήπως τηλεφώνησε στα εκδοτήρια εισιτηρίων ο Μπιν Λάντεν από τη σπηλιά του, και τα χρέωσε όλα στη πιστωτική του κάρτα;

Ο πρώην πρόεδρος Μπους, παραδέχτηκε σε κάποια φάση ότι ο Σαντάμ Χουσείν δεν είχε σχέση με την 9/11. Η επιτροπή κατασκοπείας της αμερικανικής γερουσίας έχει αναφέρει επίσημα πως ο Σαντάμ δεν είχε σχέση με την Αλ Κάϊντα. Τέλος, το FBI έχει παραδεχτεί πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν με την επίθεση εναντίον των δίδυμων πύργων.

Αν όμως δεν φταίει ο Σαντάμ ή ο Μπιν Λάντεν, τότε ποιος σκότωσε 3.000 ανθρώπους εκείνη την ημέρα;


Scholars for 9/11 Truth


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Πέρασε το "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα του Ερντογάν


Με ποσοστό που προσεγγίζει το 60% εγκρίνεται η αναθεώρηση του συντάγματος στην Τουρκία, με καταμετρημένο το 80% των ψήφων. Περίπου το 40% ψήφισε «Όχι» στις μεταρρυθμίσεις που προτάθηκαν με δημοψήφισμα το οποίο διενεργήθηκε σήμερα.

Αυτό μετέδωσε πριν από λίγο το τουρκικό δίκτυο NTV.

Αν διατηρηθεί η τάση αυτή, ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρχιτέκτονας της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης, εμφανίζεται εξαιρετικά ενισχυμένος από το αποτέλεσμα, ενόψει και των εκλογών του 2011.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που είχαν προηγηθεί, ποσοστό που έφτανε το 56%, ενέκρινε τη συνταγματική μεταρρύθμιση ενώ άλλες έδειχναν τα δύο στρατόπεδα, του «Ναι» και του «Όχι», να δίνουν μάχη «σώμα με σώμα»


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Συνεχίζονται οι προκλήσεις των Αλβανών στην Σερβική Μητρόβιτσα.Επεισόδια και πυροβολισμοί.



Συμπλοκές ανάμεσα σε Αλβανούς και Σέρβους ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου στη Μιτρόβιτσα στο Κόσοβο με αφορμή την ήττα της Σερβίας από την Τουρκία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ. Επτά είναι οι τραυματίες, αναφέρουν οι Αρχές.


Ένας Σέρβος τραυματίας φέρει διαμπερές τραύμα στο χέρι, από βλήμα πυροβόλου όπλου και νοσηλεύεται στο σερβικό νοσοκομείο, στο βόρειο τμήμα της πόλης. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας αστυνομικός της EULEX που τραυματίστηκε στο πόδι, από βλήμα πυροβόλου όπλου.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν εκατοντάδες νεαροί Αλβανοί πέρασαν στο σερβικό τμήμα της πόλης, πανηγυρίζοντας τη νίκη της Τουρκίας. Οι Σέρβοι απάντησαν πετώντας πέτρες στους Αλβανούς.

Η αστυνομία της EULEX έσπευσε να αποκλείσει γέφυρα στον ποταμό Ίμπαρ για να χωρίσει τις δυο πλευρές ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων για να αποτραπεί η γενίκευση των επεισοδίων.

Σερβικά μέσα μετέδωσαν ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ακούγονταν συνεχώς πυροβολισμοί από το νότιο, αλβανικό τμήμα της πόλης.

Την Κυριακή η κατάσταση ήταν πλέον ήρεμη, η κατάσταση, ωστόσο, παραμένει τεταμένη.

Ο υπουργός της σερβικής κυβέρνησης, αρμόδιος για το Κόσοβο, Γκόραν Μπογκντάνοβιτς, δήλώσε ότι τα επεισόδια αυτά καθιστούν επιτακτική την ανάγκη έναρξης διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. «Είναι ανάγκη να αρχίσουν συνομιλίες για όλα τα ανοιχτά ζητήματα για να μην θρηνήσουμε θύματα και έχουμε νέες εχθροπραξίες», επισήμανε ο Σέρβος υπουργός.

Τη νίκη της Τουρκίας στον αγώνα με τη Σερβία πανηγύρισαν και χιλιάδες κάτοικοι της πόλης Νόβι Πάζαρ στην νοτιοδυτική Σερβία. Στους δρόμους της πόλης, αμέσως μετά τον αγώνα, βγήκαν νεαροί κρατώντας τουρκικές σημαίες και φωνάζοντας «εδώ είναι Τουρκία». Στην πόλη υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά δεν παρενέβησαν.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Παπανδρέου:Μέχρι το τέλος του 2011 οι πολίτες θα αντικαταστήσουν την αστυνομική τους ταυτότητα με μία κάρτα!!!




Όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ θα ξεκινήσει ο ίδιος στο μέλλον μια πρωτοβουλία με τους κοινωνικούς εταίρους έτσι ώστε να καταρτιστεί ένας Χάρτης Κοινωνικών Δικαιωμάτων και την Κάρτα του Πολίτη...
Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου «Ο Χάρτης αυτός θα εγγυάται την ισότητα δικαιωμάτων για όλους και τα ελάχιστα κοινωνικά δικαιώματα που θα επιτρέπουν και μια αξιοπρεπή ζωή αλλά και μια δημιουργική συμμετοχή του πολίτη.
Αυτά τα δικαιώματα θα αποτυπώνονται στην Κάρτα Πολίτη.
Δικαίωμα στη σύνταξη,
δικαίωμα στην εκπαίδευση,
Στην επανακατάρτιση,
Στο επίδομα αναπηρίας,
στο βιβλιάριο υγείας.
Όλα αυτά θα αποτυπώνονται στην Κάρτα.

Σπάζοντας την δαιδαλώδη γραφειοκρατία, αξιοποιώντας ορθολογικά τα χρήματα που υπάρχουν, προχωράμε στην Κάρτα Πολίτη.
Μέχρι το τέλος του 2011 οι πολίτες θα είναι σε θέση να αντικαταστήσουν την αστυνομική τους ταυτότητα με μία κάρτα, με την οποία θα πραγματοποιείται πλήθος συναλλαγών με τη δημόσια διοίκηση, χωρίς να απαιτείται κανένα άλλο έγγραφο.»

Μετά την κάρτα τι;Τσιπάκι μήπως;


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki