Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Καριέρα στις Ε.Δ. θα κάνουν και πτυχιούχοι ΜΗ στρατιωτικών σχολών


ΚΑΡΙΕΡΑ στο στράτευμα ως αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί θα μπορούν να κάνουν πλέον μαζικά και πτυχιούχοι των – μη στρατιωτικών – Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ανήγγειλε χθες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Γιάννης Γιάγκος, παρουσιάζοντας το γενικό στίγμα τού υπό εξέταση σχεδίου για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στις υπάρχουσες Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές.

Παράλληλα, όπως είπε, λόγω της οικονομικής κρίσης η Ελλάδα τραβά προσωρινά «χειρόφρενο» στις μεγάλες αγορές όπλων εστιάζοντας ταυτόχρονα στην πλήρη αναβάθμιση καί αξιοποίηση της διαθεσιμότητας των μέσων που ήδη έχει στο οπλοστάσιό της. Παρά τη στενότητα βέβαια- τόνισε εξοπλιστικές δαπάνες θα υπάρξουν για την αγορά ανταλλακτικών και πυρομαχικών που είναι απαραίτητα, την επέκταση της χρήσης εξομοιωτών κ.λπ.


Ειδικότητες υποστήριξης.

Το ελληνικό Πεντάγωνο είναι πολύ κοντά στην απόφαση να καταργήσει την εκπαίδευση αξιωματικών μη επιχειρησιακών ειδικοτήτων στις υπάρχουσες Στρατιωτικές Σχολές και να αντλήσει στελέχη γι΄ αυτές από την αγορά, με διαγωνισμό. Οι προσλαμβανόμενοι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ πριν να φορέσουν τα γαλόνια θα υφίστανται μόνον ενός έτους στρατιωτική εκπαίδευση και εξειδίκευση. Μεταξύ των ειδικοτήτων που θα καλύπτονται από την αγορά είναι οι μετεωρολόγοι, νοσηλευτές, ηλεκτρονικοί, πολιτικοί μηχανικοί.
Ακόμα και οι ιατρικές ειδικότητες είναι πιθανόν να περιληφθούν σε επόμενο στάδιο. «Εξετάζουμε διάφορες πτυχές και κυρίως το οικονομικό κόστος» είπε ο πτέραρχος Γιάγκος. Στόχος του υπουργείου είναι ορισμένες τουλάχιστον από τις καταργούμενες ειδικότητες να μην περιληφθούν στο Μηχανογραφικό του υπουργείου Παιδείας από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Ανάλογα με την κατάληξη της μελέτης, ίσως κλείσουν και κάποια Τμήματα που, όπως ειπώθηκε, κοστίζουν πολύ ακόμα και ως κτιριακές υποδομές.

Επαναπατρισμός στρατευμάτων.

Το μεγάλο κόστος που έχει η ελληνική συμμετοχή σε πολυεθνικές αποστολές- περίπου 65 εκατ. ευρώ το έτος- οδήγησε το ΓΕΕΘΑ στον δραστικό περιορισμό τους. Για το Κόσοβο ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη σταδιακή απομάκρυνση του συνόλου σχεδόν της δύναμης που σήμερα αριθμεί 675 στρατιωτικούς με ετήσιο κόστος 22 εκατ. ευρώ. Το ΝΑΤΟ θα προχωρήσει σε μείωση των δυνάμεών του κατά 1/3 από τον Νοέμβριο, η Ελλάδα όμως επιδιώκει να φύγει το 50% της δύναμής της πιο νωρίς και σταδιακά να μείνουν μόνο 50 στρατιωτικοί. Οσον αφορά τη Σομαλία, η Ελλάδα που συμμετέχει στη ΝΑΤΟϊκή και ευρωπαϊκή αποστολή αντιστοίχως με δύο φρεγάτες απέσυρε ήδη από χθες τη μία («Λήμνος»). Η συμμετοχή στη ΝΑΤΟϊκή αυτή αποστολή κόστισε πέρυσι 5,7 εκατ. ευρώ.
«Οχι» στην αύξηση θητείας.

Στο μεταξύ με ένα «όχι» απέκλεισε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγ. Βενιζέλος το ενδεχόμενο να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία, όπως ήθελε σχετική φημολογία τις τελευταίες ημέρες μέσω του… ράδιο αρβύλα. Πάντως σε διάφορα επίπεδα εντός του στρατεύματος και σε προσωπικό επίπεδο διατυπώνονταν προβληματισμοί μήπως στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων και της απαγόρευσης πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) να εξετασθεί η δυνατότητα επαναφοράς του 12μηνου για κάποιο διάστημα

Τμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki

Η Lockheed Martin προσδιορίζει τα προβλήματα του F-35B




Η Αμερικανική εταιρία σχολίασε δηλώσεις αξιωματούχου του Πενταγώνου που αφορούν τα συνεχιζόμενα προβλήματα της έκδοσης κάθετου από/προσγείωσης του F-35 και διεκυρίνησε τα αίτια.

Εκπρόσωπος της εταιρίας, επισήμως, δήλωσε πως τα προβλήματα περιλαμβάνουν την μειωμένη απόδοση των θυρών του ανεμιστήρα ανύψωσης και τους ενεργοποιητές του περιστρεφόμενου ακροφυσίου εξαγωγής. Παράλληλα, ένα πρόβλημα συσκευασίας προκαλεί παραμόρφωση στα πηδάλια ύψους/βάθους. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν για τη φύση των προβλημάτων αλλά ούτε και για τις διορθωτικές κινήσεις εκ μέρους της εταιρίας.

Αυτά τα προβλήματα κρίθηκαν φυσιολογικά στην εξέλιξη του προγράμματος δοκιμών ενώ κανένα δεν είχε επίπτωση στο χρονοδιάγραμμα του ήδη καθυστερημένου προγράμματος. Τα πολλά προβλήματα της έκδοσης έχουν προκαλέσει διετή καθυστέρηση ενώ η αναμόρφωση του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες σκοπεύει στη μείωση της καθυστέρησης στο μισό.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Αμερικανική "αβάντα" στο Ισραήλ για την επίθεση στους ακτιβιστές




Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ να κάνει την επιδρομή στα πλοιάρια που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, με το αιτιολογικό ότι έτσι οι Ισραηλινοί απέτρεψαν τη μεταφορά όπλων στους Παλαιστίνιους.

"Το Ισραήλ έχει το απόλυτο δικαίωμα να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του σε θέματα ασφάλειας", δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη στο κανάλι PBS, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Ομπάμα τάσσεται υπέρ της διενέργειας αμερόληπτης έρευνας για το τι συνέβη.


Στόχος των ισραηλινών καταδρομέων ήταν να καταλάβουν τα πλοία και να τα οδηγήσουν στο ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ. Από εκεί οι ισραηλινές αρχές είχαν δεσμευτεί ότι θα μετέφεραν το φορτίο των πλοίων στη Γάζα."Εκείνοι (οι Ισραηλινοί) είπαν, ΄εδώ είμαστε. Βρίσκεστε στη Μεσόγειο. Αυτό το πλοίο- εάν αλλάξει ελαφρώς πορεία προς τα βόρεια, θα ξεφορτώσει το φορτίο και εμείς θα το μεταφέρουμε στη Γάζα΄. Άρα ποιό είναι το θέμα εδώ;" αναρωτήθηκε ο Μπάιντεν. Για να προσθέσει "αυτό που ήταν το θέμα, ήταν η εμμονή (του στολίσκου) να κατευθυνθεί στη Γάζα".

"Λοιπόν, είναι νόμιμο για το Ισραήλ να πει, ΄δεν ξέρω τι βρίσκεται πάνω στο πλοίο. Αυτά τα άτομα ρίχνουν ρουκέτες κατά του λαού μου΄", πρόσθεσε ο εκλεκτός του ΑμερικανοΙσραηλινού λόμπ Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στη Χαμάς, για να δικαιολογήσει την εισβολή του ισραηλινού στρατού στα πλοία.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Μοίρασαν μπλούζες στα παιδιά με την αναγραφή:"Ανεξάρτητο Τουρκικό κράτος της Θράκης"


Αυτό ανέγραφαν οι φανέλες που έδωσαν σε ΌΛΑ τα παιδιά-μουσουλμάνων της περιοχής στην Θράκη


Ένα πολύ μεγάλο εθνικό θέμα έχει συγκαλυφθεί στην Θράκη! Σε εκδήλωση για το κλείσιμο των σχολείων τους οι Τούρκοι της περιοχής είχαν τυπώσει φανέλες και τις μοίρασαν στα παιδιά τις οποίες και φορούσαν με το σύνθημα:


"Ανεξάρτητο τουρκικό κράτος της Θράκης"!!!

Όλα τα παιδάκια φορούσαν αυτές τις φανέλες που είχαν τυπώσει οι Τούρκοι και έκαναν την προπαγάνδα τους. Γιαυτό λέμε ότι το θέμα με την Χαρά Νικοπούλου είναι τόσο σοβαρό που έχει πολλά ύποπτα σημεία για την κυβέρνηση.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

'Eμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών στην αποστολή "Free Gaza"



O Victor Ostrovsky, πρώην στέλεχος της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, χαρακτήρισε την αιματηρή επιδρομή στο διεθνή στολίσκο με προορισμό τη Γάζα ως "αποτυχία σε κάθε επίπεδο", άποψη που φαίνεται πως συμμερίζεται και ο διοικητής της Μossad Moshe Dagan, ο οποίος δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας του ισραηλινού Κοινοβουλίου ότι το Ισραήλ μετατρέπεται σταδιακά για τις ΗΠΑ "από πλεονέκτημα σε βάρος".

Ο Οstrovsky σε συνέντευξή του Washington Post υποστηρίζει ότι η Επιχείρηση Sea Breeze εκτελέστηκε ανεπιτυχώς, πιθανότατα από την επίλεκτη μονάδα Shayetet 13 του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού, θεωρώντας ότι ανάμεσα στους επιβαίνοντες βρισκόταν εξαρχής άνθρωποι της Μossad που παρείχαν πληροφορίες σε ζωντανό χρόνο.

Ο ισχυρισμός αυτός σε συνδυασμό με τη δήλωση της Ελένης Θεοχάρους, της Κύπριας ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ, που κατήγγειλε ότι στο τουρκικό πλοίο επέβαιναν και πράκτορες της ΜΙΤ και πως "υπήρχαν πληροφορίες ότι μέσα στις ανθρωπιστικές οργανώσεις είχαν παρεισφρήσει άτομα, που δεν είχαν καμιά σχέση με αυτές", αν μη τι άλλο δίνει άλλη διάσταση στη ισραηλινή εισβολή στα σκάφη του στολίσκου που έπλεε προς τη Γάζα.

Τμήμα ειδήσεων:elliniki-stratigiki