Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

ΥΠΕΡ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ...

Διαβάστε τι ακριβώς γράφει για την Ελλάδα η περιβόητη "Διεθνής Αμνηστία" στην έκθεσή της, επεμβαίνοντας ξεκάθαρα στα εσωτερικά της Πατρίδας ΜΑΣ, φτάνοντας στο σημείο να συνηγορεί ακόμη και υπέρ της παράνομης "τουρκικής ένωσης Ξάνθης":

"Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους συνεχίστηκαν οι καταγγελίες για κρούσματα κακομεταχείρισης από μέλη των σωμάτων ασφαλείας. Ένα νέο Προεδρικό Διάταγμα στέρησε από τους αιτούντες άσυλο το δικαίωμα αποτελεσματικής προσφυγής. Υπήρξαν καταγγελίες για αυθαίρετες επαναπροωθήσεις παράτυπων μεταναστών και πιθανών αιτούντων άσυλο από τον Έβρο. Σύμφωνα με καταγγελίες, έως και 100 άτομα έμειναν άστεγα, χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες, μετά την βίαιη έξωση μεγάλου αριθμού παράτυπων μεταναστών και αιτούντων άσυλο από τον χώρο όπου είχαν κατασκηνώσει στην Πάτρα. Οι συνθήκες κράτησης σε διάφορα κέντρα κράτησης μεταναστών και φυλακές εξακολούθησαν να προκαλούν ανησυχία. Επιθέσεις από ένοπλες αντικυβερνητικές ομάδες είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς.

Γενικές πληροφορίες

Ένοπλες αντικυβερνητικές ομάδες πραγματοποίησαν αριθμό ένοπλων επιθέσεων συμπεριλαμβανομένου και ενός αστυνομικού τμήματος. Επίσης έκαναν βομβιστικές επιθέσεις, κάποιες σε τράπεζες, μια στο σπίτι ενός μέλους του Κοινοβουλίου και μία στο σπίτι ενός μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και επτά άλλοι τραυματίστηκαν, τρεις εκ των οποίων σοβαρά.

Πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες

Υπήρξε ανησυχία για τη συχνή αποτυχία των αστυνομικών αρχών στα σημεία εισόδου της χώρας να καταγράψουν ατομικά αιτήματα ασύλου, στερώντας έτσι την πρόσβαση αυτών των ανθρώπων στη διαδικασία ασύλου. Τον Ιούνιο, ένα νέο Προεδρικό Διάταγμα (81/2009) εισήγαγε βλαπτικές αλλαγές στις διαδικασίες εξακρίβωσης της προσφυγικής ιδιότητας. Μεταξύ άλλων, το νέο διάταγμα κατάργησε τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή, στερώντας έτσι ουσιαστικά από τους αιτούντες άσυλο το δικαίωμά τους για προσφυγή κατά των πρωτοβάθμιων αποφάσεων. Το μόνο που απέμεινε είναι η δικαστική επανεξέταση των υποθέσεων από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία περιορίζεται στην εξέταση του σύννομου χαρακτήρα της απόφασης. Τον Ιούλιο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε την απόφασή της να μην συμμετέχει στις διαδικασίες χορήγησης ασύλου, εάν δεν γίνουν ουσιαστικές αλλαγές. Στο τέλος του χρόνου, η νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια αναμόρφωσης της διαδικασίας χορήγησης ασύλου, την ίδρυση νέας ανεξάρτητης Υπηρεσίας Ασύλου και τη δημιουργία κέντρων εξακρίβωσης για τους παράτυπους μετανάστες στα σημεία εισόδου της χώρας. Συστήθηκαν Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων για να ετοιμάσουν προτάσεις για τα ζητήματα αυτά.
Διάφορα άτομα επαναπροωθήθηκαν με τη βία σε χώρες όπου κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρές καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τον Ιούλιο, 18 Κούρδοι αιτούντες άσυλο τουρκικής εθνικότητας, μεταξύ των οποίων τέσσερις ασυνόδευτοι ανήλικοι, επεστράφησαν με τη βία στην Τουρκία. Οι αστυνομικές αρχές, που ήταν υπεύθυνες για την κράτησή τους στα Χανιά, αρνήθηκαν να παραλάβουν αιτήματα ασύλου για τους τέσσερις ανήλικους, καθώς και να προωθήσουν στις αρμόδιες αρχές τις αιτήσεις των 14 ενηλίκων..

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

ΙΣΡΑΗΛ: ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΥΡΑ !!!!!!!!!!


Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στρατηγός, Αβι Μπεναγιάχου, δήλωσε σήμερα πως δεν γνωρίζει "ποιός έδωσε τη διαταγή να ανοίξουν πυρ" οι κομάντος εναντίον των ακτιβιστών που επέβαιναν στα πλοία της διεθνούς ανθρωπιστικής νηοπομπής με προορισμό της Γάζα.

"Δεν γνωρίζω ποιός έδωσε τη διαταγή να ανοίξουν πυρ, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προσδιορίσουμε", τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο στρατιωτικό ραδιόφωνο.


"Το Πολεμικό Ναυτικό ενεργεί σύμφωνα με τους κανόνες και οι οδηγίες για το πότε θα πυροβολούν είναι απόλυτα σαφείς. Οι στρατιώτες είχαν προειδοποιηθεί να μην απαντούν στις προκλήσεις", υπογράμμισε ο στρατηγός Μπεναγιάχου.

"Το Ναυτικό είχε προετοιμαστεί βάσει σεναρίων για την επιχείρηση αυτή, όμως καμιά φορά η ζωή είναι πιο πολύπλοκη από τα σενάρια. Είχαμε προετοιμαστεί για μια στρατιωτική επιχείρηση ώστε να αντιμετωπίσουμε τις βιαιότητες, όμως ήρθαμε αντιμέτωποι με τρομοκρατικού χαρακτήρα βία", είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι "κατά την επιχείρηση, οι ισραηλινοί στρατιώτες αντιμετώπισαν ισχυρή σωματική βία. Ορισμένοι από τους επιβάτες χρησιμοποίησαν μαχαίρια και σιδηρογροθιές και επιχείρησαν επίσης να αρπάξουν το όπλο ενός στρατιώτη. Μπροστά στην αναγκαιότητα να υπερασπιστούν τη ζωή τους, οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ".

"Κομμάντος κατέλαβαν έξι πλοία που επιχείρησαν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό [της Λωρίδας της Γάζας]... Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, οι στρατιώτες αντιμετώπισαν σθεναρή αντίσταση από τους ακτιβιστές οι οποίοι επιτέθηκαν με αληθινά πυρά. Από τις συγκρούσεις αυτές, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μεταξύ των επιβατών. Τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας από σφαίρα, και μεταφέρθηκαν στα ισραηλινά νοσοκομεία", προσθέτει η ανακοίνωση.

Το Υπουργείο εξωτερικών του Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τους ισραηλινούς υπηκόους να εγκαταλείψουν την Τουρκία

Τμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki

Garuda-IV με ινδικά Su-30MKI στη Γαλλία


Έξι ινδικά μαχητικά Su-30MKI, δύο βαρέα μεταφορικά IL-76 και έαν εναέριο τάνκερ Il-78 θα καταφθάσουν τις επόμενες μήερες Γαλλία για μια κοινή αεροπορική άσκηση με την γαλλική αεροπορική δύναμη.

Η άσκηση, Garuda-IV, θα πραγματοποιηθεί στην αεροπορική βάση του Istres στη Γαλλία από 14 έως 25 Ιουνίου. Η άσκηση θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ινδικών και γαλλικών αεροπορικών δυνάμεων, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικών.

Η άσκηση έρχεται σε μια στιγμή που η Ινδία και η Γαλλία είναι έτοιμες να υπογράψουν την οριστική συμφωνία αξίας Rs 10.000 crore για την την αναβάθμιση 56 αεροσκαφών Mirage-2000 του στόλου της IAF. Τα πρώτα 4 έως 6 αεροσκάφη θα αναβαθμιστούν στη Γαλλία με τα υπόλοιπα να αναβθμίζονται στην Ινδία μετά από την μεταφορά της σχετικής τεχνολογίας, στις εγκαταστάσεις της Hindustan.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης, το σύνολο του κάτω μέρους της ατράκτου θα πρέπει να αφαιρεθεί για να γίνουν οι εργασίες της εκ νέου καλωδίωσης, μια κιαι το αναβθμισένο μαχητικό θα φλερει μια μεγάλη σειρά νέων ηλεκτρονικών υποσυστημάτων. Η επέκταση της επιχειρησιακής ζωής που θα πραγματοποιηθεί, θα κρατήσει για 20 περίπου χρόνια το γαλλικό μαχητικό στις τάξεις της IAF.


Τμήμα ειδήσεων :elliniki-stratigiki

Οργανο του Ισραήλ ο Χριστόφιας!


Του Γιώργου Δελαστίκ 31/5


Ολέθριες συνέπειες για την πορεία του Κυπριακού θα έχει αναπότρεπτα η απόφαση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να δράσει αντικειμενικά ως όργανο του αιμοσταγούς κράτους - τρομοκράτη του Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης!


Ο Δ. Χριστόφιας υιοθέτησε κατάπτυστη στάση, αποφασίζοντας να απαγορεύσει την επιβίβαση σε πλοίο ακτιβιστών που κατευθύνεται προς τη Λωρίδα της Γάζας μιας ομάδας Ελλήνων και ξένων βουλευτών που βρίσκονταν στην Κύπρο ακριβώς για να επιβιβαστούν στο πλοίο, το οποίο συμμετέχει σε στολίσκο που μεταφέρει ανθρωπιστικό υλικό στους πολιορκημένους Παλαιστίνιους.

Πρόκειται για τους Ελληνες βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη του ΠΑΣΟΚ και Τάσο Κουράκη του ΣΥΡΙΖΑ, τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ (δηλαδή του κόμματος του Κύπριου προέδρου!) Κυριάκο Τριανταφυλλίδη, έναν Σουηδό, τρεις Ιρλανδούς και έναν Βούλγαρο βουλευτή.

Σημεία και τέρατα έκανε η κυπριακή κυβέρνηση, στέλνοντας ελικόπτερα να υπερίπτανται απειλητικά των πλοίων της αποστολής αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους και παρατάσσοντας, κατά τις πληροφορίες των ακτιβιστών, ένοπλους (!) λιμενοφύλακες για να τους τρομοκρατήσουν και να μην επιτρέψουν την επιβίβαση στο σκάφος των βουλευτών.

Η πρώτη, πολιτικά καταστροφική συνέπεια της στάσης του Δ. Χριστόφια ήταν ότι ορισμένοι ξένοι βουλευτές πήγαν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και επιβιβάστηκαν από εκεί στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας»! Επιπροσθέτως, αξιοποιώντας το αντικυπριακό κλίμα που δικαίως προκλήθηκε από τη στάση της κυβέρνησης Χριστόφια, ένα ακόμη πλοίο της αποστολής αλληλεγγύης που μετέφερε και Γερμανούς ακτιβιστές και πολιτικούς κατέπλευσε στην Αμμόχωστο, όταν παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα.

Οι πολιτικές επιπτώσεις της στάσης του Δ. Χριστόφια δεν περιορίζονται όμως στις προαναφερθείσες ζημίες που δεν είναι καθόλου αμελητέες. Υπάρχουν όμως και πολύ σοβαρότερες αρνητικές συνέπειες.


Η πρώτη είναι η αποξένωση της Κύπρου από τους Αραβες και τον ισλαμικό κόσμο σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα όπως είναι αυτό της Παλαιστίνης όπου η πίεση της αραβικής και μουσουλμανικής κοινής γνώμης είναι τεράστια - τέτοια που αναγκάζει και τα πιο φιλοδυτικά αραβικά καθεστώτα να τηρούν ανυποχώρητη στάση.

Είναι τραγική η σύγκριση ανάμεσα στον Ερντογάν που καταγγέλλει στο Νταβός, μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης για να τον δει όλος ο κόσμος, τους Ισραηλινούς σφαγείς των Παλαιστινίων στη Γάζα παρουσία του προέδρου του Ισραήλ, και στον Χριστόφια, ο οποίος απαγορεύει σε βουλευτές από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη απλώς να επιβιβαστούν σε ένα πλοίο αλληλεγγύης για να πλησιάσουν ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους την πολιορκημένη Γάζα!

Μια πράξη ακόμη πιο επαίσχυντη καθώς η κυβέρνηση Χριστόφια στερεί όσο περνάει από το χέρι της τους εκατοντάδες ακτιβιστές που συμμετέχουν στην αποστολή από την παρουσία των βουλευτών, η οποία οπωσδήποτε δρα προστατευτικά, κάνοντας τους Ισραηλινούς σφαγείς να διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακραία μέτρα εναντίον των ανθρώπων που συμμετέχουν στην αποστολή αλληλεγγύης.


Κάνοντας τη σύγκριση της στάσης Ερντογάν και της στάσης Χριστόφια, υπάρχει Αραβας ή μουσουλμάνος που να μην ταχθεί χίλιες φορές υπέρ του Ερντογάν; Νομίζει ο Κύπριος πρόεδρος ότι αυτό θα αργήσει πολύ να επηρεάσει τη στάση των Αράβων στο θέμα της αναγνώρισης του παράνομου κατοχικού καθεστώτος στο τουρκοκρατούμενο τμήμα της Κύπρου; Γιατί οι Αραβες να δείξουν αλληλεγγύη σε μια κυπριακή κυβέρνηση που δρα αντικειμενικά ως όργανο του Ισραήλ;

Η δεύτερη συνέπεια της στάσης του Δ. Χριστόφια είναι ότι μετατρέπει σε εχθρούς της κυπριακής κυβέρνησης όλους τους προοδευτικούς και αριστερούς ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι επί δεκαετίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της διεθνούς υποστήριξης προς τα δίκαια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ολοι αυτοί όμως αισθάνονται έσχατη απέχθεια προς κάθε κυβέρνηση που συνεργάζεται με το αιμοσταγές Ισραήλ - πόσω μάλλον όταν αυτή η συνεργασία στρέφεται εναντίον των Παλαιστινίων! Η Λευκωσία κατατάσσεται πλέον σε αυτή την κατηγορία κυβερνήσεων. Οπως θα διαπιστώσει, το πολιτικό αντίτιμο που θα καταβάλει θα είναι πολύ βαρύ. Κρίμα...


ΚΥΠΡΟΣ
Οργιάζει η Μοσάντ


«ΑΠΟΙΚΙΑ» των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών έχει καταστεί εδώ και πολλά χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία. Δεκαετίες ολόκληρες, η απαίσιας φήμης Μοσάντ οργιάζει κυριολεκτικά στο νησί και ελέγχει τα πάντα. Αλλεπάλληλοι Κύπριοι πρόεδροι έχουν εκχωρήσει στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες τόσες και τέτοιες αρμοδιότητες πάνω στην Κύπρο που ο κόσμος θα κοκκίνιζε από ντροπή, αν δημοσιοποιούνταν ευρέως. Δεν είναι ο Δ. Χριστόφιας ο πρώτος Κύπριος πρόεδρος που μετέτρεψε την Κύπρο σε ιδιόμορφο προτεκτοράτο του Τελ Αβίβ. Μέχρι τώρα όμως τηρούνταν τα προσχήματα ότι οι εξουσίες της Μοσάντ στην Κύπρο περιορίζονταν στην ασφάλεια του Ισραήλ. Τώρα και η... πολιτική της Λευκωσίας χαράζεται στο Ισραήλ;

Τμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki

Δισεκατομμύρια ευρώ στα «σωθικά» της Β. Ελλάδας!Αποθέματα χρυσού, αργύρου, χαλκού, μολύβδου, ψευδαργύρου και νικελίου, συνολικής αξίας 20 δισ. ευρώ, με βάση της τρέχουσες τιμές των μετάλλων, εκτιμάται ότι φιλοξενεί στα «σωθικά» της η Β. Ελλάδα.


Ωστόσο, μόνο ένα πολύ μικρό μέρος αυτού του ορυκτού πλούτου αξιοποιείται σήμερα παραγωγικά, όπως σημείωσε ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) Κ. Μακεδονίας, Νίκος Αρβανιτίδης, μιλώντας σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και η... οικονομική εφημερίδα «Εξπρές».

«Τα δυναμικά αποθέματα που φιλοξενούνται στις υπάρχουσες μεταλλευτικές αλλά και σε νέες περιοχές κοιτασματολογικού ενδιαφέροντος, είναι σε θέση να πολλαπλασιάσουν το προαναφερόμενο οικονομικό μέγεθος», πρόσθεσε ο κ. Αρβανιτίδης, ενώ επισήμανε πως «με βάση τα αποθέματα και το μεταλλευτικό περιεχόμενο σε χρυσό, άργυρο, χαλκό, μόλυβδο και ψευδάργυρο», η Β. Ελλάδα αποτελεί μία από τις πλουσιότερες κοιτασματολογικές περιοχές της Ευρώπης.

«Η μη αξιοποίηση των σημαντικών κοιτασμάτων χρυσού στη Β. Ελλάδα, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, είναι ένα θλιβερό γεγονός. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει και το θεσμικό πλαίσιο και οι τεχνολογίες που εξασφαλίζουν μια βιώσιμη αξιοποίηση των κοιτασμάτων αυτών, με όρους προστασίας του περιβάλλοντος», τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και γενικός διευθυντής του ΙΓΜΕ, Κ. Παπαβασιλείου.

Την άποψη ότι, αν και φαίνεται ως σχήμα οξύμωρον, η μεταλλεία συμβαδίζει με την πράσινη ανάπτυξη και τη βελτίωση του περιβάλλοντος, διατύπωσε ο καθηγητής Κοιτασματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Σκαρπέλης. Είπε ακόμη «να μη λησμονούμε ότι ιστορικά οι ορυκτές ύλες και η μεταλλευτική βιομηχανία έβγαλαν τη χώρα από μεγάλες οικονομικές κρίσεις. Π.χ. στην Ελλάδα από τη δεκαετία του '50 η βαριά βιομηχανία ξεκίνησε από μεταλλεία και μεταλλουργικές μονάδες (π.χ. ΛΑΡΚΟ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ΑΕΧΠΛ, Γαλλική Λαυρίου)».

Την ανάληψη πρωτοβουλιών από την επιστημονική κοινότητα, ώστε να πειστεί η κοινή γνώμη ότι οι σύγχρονοι τρόποι εκμετάλλευσης ορυκτών δεν καταστρέφουν το περιβάλλον, ζήτησε ο καθηγητής ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Τσακαλάκης, ενώ ο γεωλόγος του ΙΓΜΕ, Απόστολος Αρβανίτης, πρότεινε αλλαγή του νομικού πλαισίου, ώστε τα γεωθερμικά πεδία να θεωρούνται ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και να μην αντιμετωπίζονται με βάση τον Μεταλλευτικό Κώδικα.

Τους σχεδιασμούς της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στα μεταλλεία Χαλκιδικής παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Κούτρας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως σε ορίζοντα 40ετίας οι σχεδιασμοί αυτοί μπορεί να αποφέρουν στην οικονομία της περιοχής 8 δισ. ευρώ.

Γεωθερμικά πεδία

Τα σημαντικότερα γεωθερμικά πεδία της Β. Ελλάδας εντοπίζονται, σύμφωνα με τον γεωλόγο του ΙΓΜΕ, Απόστολο Αρβανίτη, ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, στις λεκάνες Μυγδονίας, Στρυμόνα, Στρυμονικού Κόλπου, Δέλτα του Νέστου, Ξάνθης - Κομοτηνής, και Αλεξανδρούπολης - Δέλτα Εβρου. Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Σαμοθράκη, όπου τρεις γεωτρήσεις βάθους 40-120 μ., που ανορύχθηκαν στο χώρο των θερμών πηγών, παράγουν μεγάλες ποσότητες ρευστών με τη θερμοκρασία των νερών να φτάνει μέχρι και τους 99oC. *
Τμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki

Θεαματική επίθεση του ΡΚΚ στη ναυτική βάση Αλεξανδρέττας!


Θεαματική επίθεση κατά των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποίησαν τα μεσάνυχτα Κούρδοι αντάρτες του ΡΚΚ, μετά την ανακοίνωση του Abdullah Ocalan ότι αποσύρεται από το διάλογο και διακόπτει τις προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση του Κουρδικού. Οι αντάρτες πραγματοποίησαν επίθεση με ρουκέτες και συνέχεια με πολυβόλα και ατομικά όπλα εναντίον της Μονάδας Εφοδιασμού (İkmal Birliği) της Ναυτικής Διοίκησης Αλεξανδρέτας (İskenderun Deniz Üs Komutanlığı), σκοτώντας 6 Τούρκους ναύτες (Eylemde Kenan Oğuz Arbay, İsmail Kuntel, Erol Kaplan, Serhat Aslan και Ümit Akbulut) και τραυματίζοντας άλλους 10.

Επισημαίνεται ότι άλλοι 7 Τούρκοι μεταξύ των οποίων 2 οπλίτες και 3 δόκιμοι σκοτώθηκαν το Σάββατο στη διάρκεια μαχών του Τουρκικού Στρατού με Κούρδους αντάρτες στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας. Tην περασμένη Τετάρτη σε συγκρούσεις του τουρκικού στρατού με Κούρδους μαχητές στο χωριό Uludere της επαρχίας Σιρνάκ, σκοτώθηκε ο Λοχίας (ΚΔ) Adem Erboyacı και τραυματίστηκαν άλλοι τρείς στρατιώτες. Την επομένη ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και ακόμα ένας τραυματίστηκε κατα την διάρκεια περιπολίας στην επαρχία Σιίρτ.

Τμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki

Έτοιμη να εκραγεί η ανατολική Μεσόγειος-Διεκόπη η Ελληνοισραηλινή άσκηση


Για εξέγερση όλων των μουσουλμάνων εναντίον Ισραηλινών πρεσβειών καλεί η Χαμάς
Τουρκία: Το Ισραήλ θα υποστεί τις συνέπειες της συμπεριφοράς του
Τούρκοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη

Τουλάχιστον δεκάεξι είναι οι νεκροί από την επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το ισραηλινό ιδιωτικό δίκτυο τηλεόρασης 10, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ.
Άνδρες των ομάδων καταδρομών του ισραηλινού ναυτικού επιχείρησαν να κάνουν νηοψία σε ένα από τα καράβια του στολίσκου, αλλά δέχτηκαν επίθεση με λοστούς, μαχαίρια και τσεκούρια από ορισμένα μέλη των αποστολών του διεθνούς στολίσκου, με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ σύμφωνα το ίδιο δίκτυο.

Το ίδιο δίκτυο δεν προσδιορίζει εάν μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών περιλαμβάνονται και ισραηλινοί στρατιώτες, ωστόσο από άλλες πηγές αναφέρεται ότι υπάρχουν και σοβαρά τραυματισμένοι Ισραηλινοί.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι νεκροί φτάνουν τους 16, ενώ οι τραυματίες τους 50. Το γερμανικό Spiegel μεταδίδει ότι ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονταν και Τούρκοι ένοπλοι που φέρονταν προετοιμασμένοι να κάνουν χρήση βίας αν δέχονταν πρόσκληση να παραδοθούν, όπως και έγινε.

Το αποτέλεσμα ήταν οι ισραηλινές δυνάμεις υπό αυτές τις συνθήκες να ανοίξουν πυρ ως αυτοάμυνα.
To ισραηλινό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει 2 νεκρούς και 30 τραυματίες. Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι τραυματίες διακομίσθησαν με ελικόπτερα σε νοσκομεία στην Χάιφα.
Τα πλοία που δέχθηκαν τις νηοψίες θα ρυμουλκηθούν στην Χάιφα, όπου θα ελεγχθούν.
Ισραηλινοί πεζοναύτες σήμερα τα ξημερώματα επί ισραηλινού σκάφους. (C) DPA
Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος εκατοντάδες Ισραηλινοί καταδρομείς με ταχύπλοα και ελικόπτερα.

Οι ισραηλινές αρχές είχαν προτείνει στους ακτιβιστές να παραλάβουν το φορτίο σε ισραηλινό λιμάνοι και να το παραδώσουν οι ίδιοι στους Παλαιστήνιους στην Γάζα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα πέσει στα χέρια της Χαμάς, πλην όμως οι ακτιβιστές επέμεναν να το παραδώσουν οι ίδιοι.

Για εξέγερση όλων των μουσουλμάνων εναντίον Ισραηλινών πρεσβειών καλεί η Χαμάς
Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς κάλεσε σήμερα τους Άραβες και τους μουσουλμάνους σε "εξέγερση" μπροστά στις πρεσβείες του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο, ύστερα από την επιδρομή των ισραηλινών κομμάντος κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.
"Καλούμε όλους τους Άραβες και τους μουσουλμάνους να εξεγερθούν μπροστά στις σιωνιστικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο" δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, Σαμί Αμπού Ζούχρι.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα Ισμαήλ Χανίγιε κατήγγειλε με ανακοίνωσή του τη "βάρβαρη επίθεση" εναντίον του διεθνούς στολίσκου και κάλεσε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να προστατεύσει τους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές που επέβαιναν στα πλοία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον δέκα από τους επιβαίνοντες στα πλοία σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή των ισραηλινών κομμάντος.

Τουρκία: Το Ισραήλ θα υποστεί τις συνέπειες της συμπεριφοράς του
Η Τουρκία εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση, με 16 νεκρούς, εναντίον διεθνούς αποστολής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.
«Είναι απαράδεκτη (η επιχείρηση)...Το Ισραήλ θα υποστεί τις συνέπειες της συμπεριφοράς του», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Καταδικάζουμε τις απάνθρωπες πρακτικές του Ισραήλ», τονίζεται στην ανακοίνωση.
«Το λυπηρό αυτό επεισόδιο αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.
Τούρκοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη

Τούρκοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη μετά την επίθεση του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού σε σκάφη που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και τον θάνατο αρκετών ανθρώπων, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk .Οι διαδηλωτές, που πετούσαν πέτρες στο προξενείο,συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας,που φρουρούσαν το κτίριο.Μεταξύ των έξι σκαφών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και αναχαιτίστηκαν από το Ισραήλ στα διεθνή ύδατα ,ήταν και ένα τουρκικό."Δεν περιμέναμε να γίνει μιά τέτοια επίθεση σε διεθνή ύδατα" δήλωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Ομέρ Φαρούκ Κορκμάζ, εκπρόσωπος της φιλο-ισλαμικής ανθρωπιστικής οργάνωσης IHH, που συμμετέχει στην προσπάθεια μεταφοράς της βοήθειας στη Γάζα." Η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να συγχωρήσει το Ισραήλ" δήλωσε ο Κορκμάζ.Ο ισραηλινός πρεσβευτής στην Αγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις για την "απαράδεκτη επίθεση", δήλωσε τούρκος διπλωμάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο ." Ο ισραηλινός πρεσβευτής Γκάμπι Λεβί κλήθηκε στο υπουργείο και του διατυπώσαμε την έντονη αντίδρασή μας" τόνισε η ίδια πηγή.

Διεκόπη η Ελληνο-ισραηλινή άσκηση
Μετά τα σημερινά γεγονότα και την επίθεση των Ισραηλινών εναντίον της νηοπομπής για τη γάζα το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε απόφαση με την οποία ματαιώνεται η συνέχιση της εν εξελίξη ελληνοισραηλινής αεροπορικής άσκησης "Μίνωας 2010" που επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου


Τμήμα ειδήσεων:elliniki-estratigiki

Πως η Γερμανία μας βγάζει από το ευρώ.


Συνεχίζουν να «ποντάρουν» στην αναδιάρθρωση του χρέους ή της χρεοκοπίας της Ελλάδας οι αγορές, ενώ στις αναλύσεις τους ξένοι οίκοι αναφέρουν εμφατικά το σενάριο αυτό
Ο γαλλο – γερμανικός άξονας βρίσκεται πλέον σε σημείο καμπής και είναι βέβαιο πως τόσο ο Πρόεδρος Σαρκοζύ, όσο και η Καγκελάριος Μέρκελ πρόκειται να συζητήσουν ανοιχτά το «ελληνικό πρόβλημα» στις 7 Ιουνίου, τόσο για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όσο και για την σύνοδο των G8 και G20, που θα λάβει χώρα στον Καναδά.


Η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel αναφέρει πως ενώ οι γαλλικές τράπεζες κατέχουν 51 δισ. ευρώ σε ελληνικά κρατικά ομόλογα και οι γερμανικές μόλις 31 δισ. ευρώ ωστόσο η Γερμανία είναι αυτή που θα συνεισφέρει 8,4 δισ. στο σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, έναντι μόλις 5,5 που θα δώσει η Γαλλία.

Oι θέσεις των Γερμανών, όπως εκφράστηκαν πρόσφατα από την καγκελάριο κυρία Ανγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών κ. ΒόλφγκανγκΣόιμπλε, επικεντρώνονται στην ιδέα της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» για χώρες που δεν επιτυγχάνουν τους δημοσιονομικούς στόχους καθώς και στη δημιουργία μιας «ευρωζώνης δύο ταχυτήτων».

Σύμφωνα με επιστήμονες οι οποίοι συμμετέχουν στις υπό σχηματισμό ομάδες ειδικών που συζητούν το πακέτο αλλαγών τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν ως εξής:
Η «ελεγχόμενη χρεοκοπία» κατ΄ ουσίαν σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα εξόδου από τη σημερινή ευρωζώνη χωρών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές υποχρεώσεις τους. Εκτιμάται ότι αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο του νέου πακέτου για την αναθεώρηση της οικονομικής πολιτικής της ευρωζώνης που θα συνδυαστεί με την αναθεώρηση των δημοσιονομικών πολιτικών των κρατών-μελών, οι οποίες θα υπόκεινται σε κεντρικό έλεγχο και έγκριση.

Η ευρωζώνη δύο ταχυτήτων θα λειτουργεί ως εξής:
Σύμφωνα με τον καθηγητή του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ κ. Αιμίλιο Αυγουλέα «η ευρωζώνη δύο ταχυτήτων συζητείται ότι θα έχει στον σκληρό πυρήνα της το ευρώ ως νόμισμα πληρωμών και συναλλαγών καθώς και ως εθνικό νόμισμα (legal tender).Οι χώρες της δεύτερης ταχύτητας θα έχουν παράλληλα το ευρώ ως νόμισμα εξωτερικών και εσωτερικών συναλλαγών,αλλά ταυτόχρονα θα διαθέτουν και το εθνικό τους νόμισμα (legal tender) προσδεδεμένο στο ευρώ.Η ισοτιμία του εθνικού νομίσματος θα είναι κυμαινόμενη,έτσι ώστε να ενισχύεται η ανταγωνιστικότητά του, με αντίστοιχη πτώση του βιοτικού επιπέδου των λαών τους (για τους οποίους τα εισαγόμενα προϊόντα θα είναι ακριβότερα)».

Οι χώρες της δεύτερης ζώνης θα βρίσκονται σε μόνιμη επιτήρηση.
Θα ανήκουν «μεταβατικά» (θεωρητικώς, τουλάχιστον) στη δεύτερη ταχύτητα, ώσπου να κριθούν ικανές να προαχθούν στην πρώτη ταχύτητα. Τα κριτήρια εισαγωγής στον Α΄ Κύκλο θα είναι πολύ πιο αυστηρά από αυτά που ίσχυαν ως σήμερα. 4. Για να συντελεστούν τα παραπάνω. θα χρειαστεί τροποποίηση της ιδρυτικής Συνθήκης της ΕΕ, είτε συνολικά είτε στο παράρτημα που αναφέρεται στην ευρωζώνη κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ομοφωνία. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η συζήτηση για μια «νέα ευρωζώνη» ίσως είναι πρόωρη, και πάντως η Ελλάδα δεν κινδυνεύει, αφού για να συμβεί αυτό θα πρέπει η χώρα να υποστηρίξει με την ψήφο της την αλλαγή της Συνθήκης.

Τμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki

Υπέρογκες δαπάνες για άχρηστο πολεμικό εξοπλισμό


16 δις ευρώ σε 8 χρόνια, ακόμα και για μηχανήματα που..δεν χρειάζονταν!!

16 δις ευρώ δαπανήθηκαν την περίοδο 1999-2007 για στρατιωτικό εξοπλισμό, ο οποίος ήταν άχρηστος, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". Επιπλέον, τα ποσά τα οποία δαπανήθηκαν για τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, ήταν πολλαπλάσια της αξίας του, και αγοράστηκαν με διακρατικές συμφωνίες και με απευθείας αναθέσεις.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες, με σκοπό να συγκεντρώσει στοιχεία, που να αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα της συγκεκριμένης 8ετίας.

Οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πρόκειται πρωτίστως να εξετάσουν τις πραγματικές τιμές των μηχανημάτων που αγοράστηκαν, συγκρίνοντας τα ποσά που πλήρωσε η Ελλάδα, με αυτά που πλήρωσαν άλλες χώρες (Αίγυπτος,Τουρκία, Πολωνία) για τα ίδια μηχανήματα.

Επιπλέον, ένα άλλο στοιχείο που θα εξεταστεί είναι η αγόρα μηχανημάτων τα οποία είναι άχρηστα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του ελληνικού εδάφος.
Οι "Ράμπο" του Σώματος Δίωξης έιναι αποφασισμένοι να φτάσουν στην άκρη του νήματος αποκαλύπτωντας όλες τις πτυχές ενός ακόμη σκανδάλου, ανοίγωντας τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκόμενων προσώπων ακόμη και στο εξωτερικό.

Τμήμα ειδήσεων:elliniki-stratigiki

MALD, η νέα «μικρογραφία παραπλάνησης»Η νέα «μικρογραφία παραπλάνησης» της Raytheon, το μίνι ηλεκτρονικό δόλωμα MALD, αναμένεται σύντομα να διαδρματίσει σημαντικό ρόλο στα αεροσκάφη κρούσης, παρέχοντας την κατάλληλη υποστήριξη για διεισδύσεις σε εξελιγμένα αντιεροπορικά δίκτυα.
Συνολικά, η USAF σκοπεύει να προμηθευτεί 3000 περίπου MALD και MALD-J. Ο ακριβής συνδυασμός θα εξαρτηθεί από το πότε το MALD-J θα τεθεί σε παραγωγική διαδικασία. Ο απώτερος στόχος είναι να ωριμάσουν βασικές τεχνολογίες που θα επιτρέψουν την USAF να ισορροπήσει το χάσμα στον τομέα των ηλεκτρονικών επιθέσεων, με την αναμενόμενη απόσυρση των αεροσκαφών EA-6B Prowler το 2012. Το σύστημα προορίζεται να λειτουργεί επικουρικά στο EA-18G Growler.


Ήδη τον Μάρτιο του 2010, το MALD εκπλήρωσε τις συμβατικές του υποχρεώσεις και η Raytheon παρέδωσε μια σημαντική ποσότητα λειτουργικών συστημάτων, έτσι ώστε η διοίκηση Air Combat Command της USAF να μπορεί να τα δοκιμάσει σε F-16 και σε βομβαρδιστικά Β-52H, αλλά και να μελετήσει μια δυνητική ενσωμάτωση σε F-15E.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής φάσης, σε 43 συνολικά δοκιμές στέφθηκαν οι 41 δοκιμές από επιτυχία και η εταιρία είναι στη διαδικασία ανάληψης σχετικών συμβάσεων για την έναρξη της πρώτης παρτίδας χαμηλής παραγωγής. Οι αρχικές παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο του 2012.

Το MALD-J είχε την πρώτη αυτόνομη πτήση τον Δεκέμβριο του 2009, όταν απελευθερώθηκε από ένα F-16, κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής.

Το δόλωμα έχει κωδικοποιηθεί ως ADM-160 B, ενώ ο παρεμβολέας ως ADM-160C.Τι είναι το MALD;

Το σύστημα MALD μοιάζει σχεδόν στο γνωστό πύραυλο αερομαχίας AIM-120 της Raytheon. Είναι λίγο μικρότερο σε μήκος, αλλά λίγο μεγαλύτερο στη διάμετρο.

Το MALD αναπτύσσεται από το 2003 και έχει σχεδιαστεί για να μιμείται τις επιδόσεις και τις υπογραφές των πραγματικών μαχητικών αεροσκαφών εν πτήσει. Ο στόχος είναι να ξεγελάσει ή να κορέσει την αεράμυνα του αντίπαλου, παρουσιάζοντάς για παράδιεγμα στα ανίπαλα ραντάρ επιτήρησης έναν «φουσκωμένο» αριθμό μιας αεροπορικής δύναμης.

Η τεχνολογία που εφαρμόζεται σήμερα στο MALD και MALD-J, αποτελεί το βασικό συστατικό της μελλοντικής αρχιτεκτονικής ηλεκτρονικών επιθέσεων κατά του αντιπάλου, είτε ως επιμέρους σύστημα μια εναέριας πλατφόρμας, είτε ως αυτόνομη πλατφόρμα (UAV που προσομειώνει ένα μαχητικό ή ένα βομβαρδιστικό αεροσκάφος).

Η εταιρία Raytheon έχει επίσης αναλάβει στο πλαίσιο μιας σχετικής σύμβασης μια μελέτη για μία έκδοση δεύτερης γενιάς, γνωστή ως MALD-J Increment II, η οποία θα διαθέτει μια μή αμελητέα εκπεμπόμενη ισχύ για να αχρηστεύσει τα ραντάρ του εχθρού. Υπάρχει ακόμη ένα κενό στον σημερινό εσωτερικό χώρο του συστήματος, το οποίο δίνει τη δυνατότητα για περαιτέρω αναβαθμίσεις.

Το MALD ενσωματώνεται σε οποιοδήποτε αεροσκάφος που έχει προεξοχές ανάρτησης 14-ιντσών. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ένα μαχητικό που μπορεί να μεταφέρει μια βόμβα 250 κιλών, μπορεί να μεταφέρει και ένα MALD. Το βάρος του είναι 150 κιλά και η εμβέλεια 500 ναυτικά μίλια.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

Δύο νέα MiG-35


Το εδώ και αρκετούς μήνες το «μυστήριο» της έλλειψης πληροφοριών σχετικά με το MiG-35 και τη συμμετοχή του στο ινδικό πρόγραμμα MMRCA, λύθηκε με τη δημοσίευση σχετικού άρθρου στo ρωσικό «Take-Off» 22 Απριλίου, το οποίο ενημερώνει για δύο νέα πρότυπα MiG-35 που κατασκευάστηκαν 2009: Το № 961 και № 967, οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανάρτησή μας (Οι φωτογραφίες δείχνουν συμβατικά ακροφύσια - χωρίς TVS).


Το τελευταίο κατασκευάσητκε στη βάση του MiG-29KUB № 947. Πληροφοριακά, το πρώτο πρωτότυπο MiG-35 είναι το № 154.

Το συγκεκριμένο άρθρο επιβεβαίωσε επίσης ότι και τα δύο νέα αεροσκάφη έλαβαν μέρος στι δοκιμές στην Ινδία, τον Οκτώβριο του 2009. Στη συνέχεια, επέστρεψαν στη Ρωσία, όπου το ραντάρ Zhuk-AE έχει εγκατασταθεί στο MiG-35D (№ 967). Αυτήν την άνοιξη, τα δύο αεροσκάφη δοκιμάστηκαν εκτενώς στο Zhukovsky με πτήσεις με διαφορετικά φορτία, όπως και σε πτήσεις με διάφορα υποσυστήματα.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται ότι τα αεροσκάφη κατασκευάστηκαν στο Lukhovitsy – όπου αναπτύχθηκε νωρίτερα το MiG-29K/ KUB. Ο δεύτερο πιθανός κατασκευαστής του MiG-35 - εργοστάσιο Sokol - δεν συμμετείχε στην κατασκευή.


Η μη συμμετοχή του εργοστασίου της Sokol στο πρόγραμμα ωθεί στο συμπέρασμα ότι η συμμετοχή της εταιρείας MiG προσχεδιάζει τη μέγιστη ενοποίηση των προσφερόμενων MiG-35 με τα μαχητικά MiG-29K/KUB για το πολεμικό ναυτκό της Ινδίας. Πιθανόν δε, το παραπάνω να αντανακλά την επιθυμία του Ναυτικού της Ινδίας!

Αν το MiG-35 κερδίσει τον διαγωνισμό, ο συνολικός στόλος των ινδικών MiG θα ανέλθει σε 171 μονάδες. Σε μια τέτοια περίπτωση, η λογιστική επιβάρυνση θα μειωθεί σημαντικά, και η επένδυση στην κατασκευή του κιντήρα RD-33 στην Ινδία, θα ήταν δικαιολογημένη.


Τμημα ειδήσεων :elliniki-stratigiki