Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

H Ρωσία μελετά πρόταση συμμετοχής στην αντιπυραυλική ασπίδα



AFP, Reuters

ΠΑΡΙΣΙ. Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε χθες ότι η χώρα του εξετάζει την πρόταση του ΝΑΤΟ να συμμετάσχει στην κατασκευή αντιπυραυλικής ασπίδας για την προστασία της Ευρώπης. Επίσης, ο κ. Μεντβέντεφ επιβεβαίωσε ότι θα παραστεί και ο ίδιος στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Πορτογαλία στις 19 και 20 Νοεμβρίου.

Οι σχετικές αποφάσεις ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, στη Νορμανδία. Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της αντιπυραυλικής ασπίδας αποτέλεσε σημείο τριβής στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία τα προηγούμενα χρόνια και δημιούργησε ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας επί προεδρίας Μπους.

Σε μια κίνηση κατευνασμού των ανησυχιών του Κρεμλίνου ότι οι ΗΠΑ επιχειρούν να ακυρώσουν την πυρηνική αποτρεπτική του ικανότητα, ο πρόεδρος Ομπάμα αποφάσισε να παγώσει τα σχέδια του κ. Μπους για την εγκατάσταση αντιπυραυλικών συστημάτων στην ανατολική Ευρώπη, τα οποία θα μπορούσαν να καταρρίψουν ρωσικούς διηπειρωτικούς πυραύλους.

Αντ’ αυτού, προχώρησε στη δημιουργία αντιπυραυλικού πλέγματος, αποτελούμενου από κινητές μονάδες, γύρω από το Ιράν, το οποίο όμως είναι σε θέση να πλήξει πυραύλους μέσου βεληνεκούς. Η υπαναχώρηση του Λευκού Οίκου βελτίωσε σημαντικά τις διμερείς σχέσεις, με τον κ. Ομπάμα να κάνει λόγο για εποχή «επανεκκίνησης».

Με την πρόταση για συμμετοχή και της Μόσχας στο αντιπυραυλικό σύστημα, η οποία διατυπώθηκε από τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, η Συμμαχία προχωρεί ένα βήμα παραπέρα. Ωστόσο, ο κ. Μεντβέντεφ δεν έκρυψε τις επιφυλάξεις του, τονίζοντας χθες ότι το Κρεμλίνο θα οριστικοποιήσει τη στάση του «αφού πρώτα ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής της Ρωσίας». Από την πλευρά τους, η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί τον διαβεβαίωσαν ότι «βλέπουν τη Ρωσία ως φιλική χώρα».

Την ίδια στιγμή όμως, ακανθώδη ζητήματα, όπως η κατάργηση της βίζας για Ρώσους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ε.Ε. και η συμμετοχή ευρωπαϊκών εταιρειών επί ίσοις όροις στους διαγωνισμούς του ρωσικού Δημοσίου, παραμένουν ανεπίλυτα.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Το ναυάγιο του Αστακού φέρνει κρίση στην κυβέρνηση


Τη μεγαλύτερη κρίση (μέχρι την επόμενη που θα έλθει μετά την ήττα στις εκλογές) εντός της κυβέρνησης, έφερε το ναυάγιο του Αστακού. Υπουργοί εναντίον υπουργών, στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατά του Νίκου Παπανδρέου που “έτρεξε” το έργο, ο Παμπούκης κατά πάντων, Αράβων, φίλων των Παπανδρέου, εταιρειών και συναδέλφων του στην κυβέρνηση. Και στο βάθος ένα απίστευτο μπάχαλο με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λέει ότι η επένδυση δεν θα γίνει επειδή υπήρχαν ενδοεταιρικές διαφωνίες αλλά τον Σπύρο Κουβέλη να λέει ότι για όλα φταίνε τα τιμολόγια και η τιμή πώλησης του ρεύματος το οποίο θα ήταν φθηνότερο.

Το ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση εμφανίζει τις τελευταίες ώρες εικόνα διάλυσης ενώ κάποιοι γελούν χαιρέκακα για την αποτυχία και τη μεγάλη ήττα που υπέστη, ειδικά ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, Χ. Παμπούκης. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η οργή του υπουργού Επενδύσεων ο οποίος εμφανίστηκε στη Βουλή λέγοντας “Είμαι οργισμένος, είμαι σχεδόν εξαγριωμένος. Οι άνθρωποι δεν είναι σοβαροί… Δυστυχώς η Κοινοπραξία αυτή αποδείχθηκε μη σοβαρή. Τους εγκαλώ και είμαι ιδιαιτέρως εξοργισμένος, διότι εμείς ανταποκριθήκαμε πλήρως στις υποχρεώσεις μας και κάναμε ο,τι έπρεπε».

Όλα αυτά βεβαίως, αφού πρώτα είχαν προηγηθεί η θριαμβολογίες της Κυβέρνησης. Ο Κώστας Μαρκόπουλος, από τη ΝΔ, τον διέκοψε ζητώντας του να εξηγήσει γιατί τελικά αρνηθήκαμε να απορροφήσουμε ενέργεια πάνω από 600 MW, γιατί οι εταιρίες αυτό δεν το γνώριζαν και έτσι υποχρεώθηκαν να αναζητήσουν εξαγωγή ενέργειας στην Ιταλία.

Και ο κ.Παμπούκης απάντησε: «Και τι φταίμε εμείς αν η Ιταλία δεν ήθελε να πάρει την ενέργεια; Εμείς θα τους κάνουμε το business plan; Ας ήταν πιο σοβαροί!!!»

Ο θυμός του κ. Παμπούκη ήταν τόσο μεγάλος που και ο λόγος του ήταν χειμαρρώδης. Οταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με την Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία ήταν αντίθετη στην επένδυση είπε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλους. Για μια φορά η ελληνική πολιτεία έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Να πείτε ότι η Ελλάδα έκανε το καθήκον της. Αυτό συμφέρει σήμερα».

Βεβαίως, για την ταμπακιέρα, δηλαδή την αποτυχία δεν είπε τίποτε ουσιαστικό. Τα έριξε στην κοινοπραξία, ότι αυτοί φταίνε που δεν είναι σοβαροί, αλλά δεν πήρε την ευθύνη για το πόσο “δεμένη” ήταν η επένδυση προτού ανακοινωθεί.

Η κ. Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, εκτίμησε ότι σε αυτήν την φάση ήταν νωρίς ακόμη για να κριθούν οι περιβαλλοντικές παράμετροι του έργου και επέμεινε στο ότι η ηλεκτρική ενέργεια που σχεδιαζόταν να παραχθεί στον Αστακό θα έπρεπε κυρίως να εξαχθεί στην Ιταλία. Πάντως, κάποιοι λένε ότι η κ. Μπιρμπίλη δικαιώθηκε ενώ επαναφέρουν τη δήλωση που είχε κάνει ο δήμαρχος της περιοχής του Αστακού ο οποίος είχε πει: «Μόνο η Τίνα φοράει παντελόνια στο υπουργικό και αντιδρά στην επένδυση που θα καταστρέψει την περιοχή μας» (!!!).

Σε υψηλούς τόνους κριτικής και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης. «Αν η κυβέρνηση δεν αυξήσει την πολιτική της αποτελεσματικότητα στο τεράστιο έργο που έχει αναλάβει, θα βρισκόμαστε διαρκώς μπροστά σε νέα εμπόδια» σχολίασε και σημείωσε πως «οι ξένοι επενδυτές είτε οι εγχώριοι, οι υποψήφιοι επενδυτές θα ενδιαφερθούν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα πραγματικά, αν νιώσουν ότι το οικονομικό περιβάλλον είναι τέτοιο, που τους βοηθάει να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους (…). Είναι ένα από τα κρισιμότερα στοιχήματα της περιόδου που διανύουμε. Η Ελλάδα θα βοηθηθεί να βγει από την φοβερή κρίση, αν, μεταξύ των άλλων, καταφέρει να απαλλάξει τους επενδυτές από έναν τεράστιο βραχνά, που λέγεται γραφειοκρατία και διαφθορά, από μία απίστευτη ταλαιπωρία, που, κάποιος, για να κάνει την πιο μικρή επένδυση, ή την πιο μεγάλη, πρέπει να κάνει έξι, επτά χρόνια, να πληρώσει, να ξαναπληρώσει, να λαδώσει, να ξαναλαδώσει, να ταλαιπωρηθεί, να τυραννιστεί και οι περισσότεροι απογοητευμένοι εγκαταλείπουν ή κάποιοι ήρωες φτάνουν μέχρι το τέλος».

Σε ότι αφορά τις κόντρες που υπάρχουν, βουλευτές καταλογίζουν ευθύνες και στον Ν. Παπανδρέου που έκανε τις επαφές, ωστόσο, δεν μιλούν ανοικτά φοβούμενοι τον πρωθυπουργό.

Αντιπολίτευση

Κοινή δήλωση για τη ματαίωση της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό έκαναν ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της ΝΔ, βουλευτής Βοιωτίας, Μιχάλης Γιαννάκης.

Όπως αναφέρουν: «Η ματαίωση της επένδυσης στον Αστακό, του επιχειρηματικού σχήματος το οποίο στηριζόταν και σε κρατικά κεφάλαια από το Κατάρ, υπογραμμίζει δυο πράγματα:

- Την πρόωρη θριαμβολογία της κυβέρνησης για το θέμα, η οποία με επίσημη, νυχτερινή μάλιστα ανακοίνωσή της πριν από μερικούς μήνες, είχε εμφανίσει έμμεσα τον εαυτό της ως μέρος ενός ιδιωτικού επιχειρηματικού σχεδίου.
- Και το δισυπόστατο της κυβερνητικής πολιτικής για τη συγκεκριμένη επένδυση. Ένα μέρος από τους εμπλεκόμενους υπουργούς φαινόταν να επιδιώκει την επιτάχυνση της επένδυσης και ένα άλλο μέρος την επιβράδυνση. Οι κ.κ. Παμπούκης και Κουβέλης εμφανίζονταν θετικοί απέναντι σε αυτό το σχέδιο και η κα. Μπιρμπίλη με επιφυλάξεις».

«Από την πλευρά μας επαναλαμβάνουμε αυτό που σημειώσαμε και χθες (Τρίτη) κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις μεγάλες επενδύσεις (fast track) στη Βουλή: για μας οι επενδύσεις, ξένες και ελληνικές, είναι ευπρόσδεκτες και αναγκαίες. Με δυο προϋποθέσεις: σεβασμός στο περιβάλλον και απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία της υλοποίησής τους. Οι σημερινές (Τετάρτη) εξελίξεις δικαιώνουν τη θέση μας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει “στο πόδι” το ενεργειακό μέλλον της χώρας και υποβαθμίζει την επενδυτική μας αξιοπιστία» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ..

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την ματαίωση της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό: «Εδωσα την ευκαιρία στον πρωθυπουργό την Παρασκευή να πάρει πάνω του την υπόθεση και να μπει ένα τέλος σ΄αυτό το περιβαλλοντικό και οικονομικό σκάνδαλο του Αστακού. Δεν το έκανε. Σήμερα είναι διπλά εκτεθειμένος. Η επένδυση ματαιώνεται από την αδυναμία του Κατάρ να επενδύσει σε μια υπόθεση, η οποία είναι από παντού έκθετη, μπάζει νερά από παντού, τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά. Δυστυχώς, ο κ. Παπανδρέου φαίνεται άτολμος και άβουλος. Ουσιαστικά εμφανίζεται να εξυπηρετεί συμφέροντα συμβούλων του, ενδεχομένως φίλων και συγγενών».

Διαβάστε εδώ: http://www.antinews.gr/?p=67457 και τις απόψεις για το φιάσκο της αμερικανικής εταιρείας Rosebud, η οποία μετείχε στην κοινοπραξία και η οποία …άδειασε τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη, επικρίνοντας ταυτόχρονα την άλλη εταιρεία του κονσόρτσιουμ την (λιβανέζικη) κατασκευαστική CCC για την στάση της που οδήγησε το έργο στο αδιέξοδο. Ο κ. Κουβέλης , με χτεσινές του δηλώσεις υποστήριζε ότι το ναυάγιο στον Αστακό ήρθε ως απόρροια της διαφωνίας των εταιρειών του Κατάρ με ιταλικές εταιρείες για την απορρόφηση της ηλεκτρικής ενέργειας στη γειτονική χώρα.
πηγή:antinews


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

elliniki-stratigiki: Αφιέρωμα στην αναβάθμιση του Ελληνικού Πολεμικού Δόγματος.




Επί αιώνες η ολιστική προσέγγιση του πολέμου αποτελεί άρθρο πίστεως για τους Ιεροφάντες. Όταν πολεμούν οι Έλληνες σε τρεις διαστάσεις, χωρίς χρονικά όρια, χωρίς περιορισμούς στα μέσα διεξαγωγής, και σε όλα τα πεδία της ανθρωπίνης δράσεως, η νίκη είναι δική τους. Οι απομονωμένες προσεγγίσεις του θέματος και η μονοδιάστατη σκέψη, αποτελούν το βάθρο πάνω στο οποίο θριαμβεύει η ήττα.

Είναι εξαιρετικώς επίκαιρη η αναβάθμιση του Ελληνικού πολεμικού δόγματος από την στιγμή που οι ΗΠΑ και η Κίνα, έχουν αναβαθμίσει την πολεμική τους θεωρία. Και κυρίως από την στιγμή που το ισλάμ επανεμφανίζει το δικό του τρομοκρατικό πολεμικό δόγμα.

Δύο κινέζοι συνταγματάρχες, οι Qiao Liang και Wang Xiangsui, συνέγραψαν το «1999» ένα βιβλίο με τίτλο Unrestricted Warfare, το οποίο εκδόθηκε από τον επίσημο εκδοτικό οίκο του κινεζικού στρατού. Το σύγγραμμα περιγράφει ανάγλυφα την σύγχρονη κινεζική πολεμική σκέψη. Από την πλευρά των ΗΠΑ, δύο αμερικανοί αντιστράτηγοι, οι David Petraeus και James Mattis, συνέγραψαν το «2006» το στρατιωτικό εγχειρίδιο FM 3-24 Counterinsurgency. Αποτελεί το αναβαθμισμένο δόγμα των αμερικανών στις επιχειρήσεις αντεπαναστατικού πολέμου. (Και τα δύο συγγράμματα έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην αγγλική γλώσσα.)

Οι κινέζοι και αμερικανοί συγγραφείς αυτών των συγγραμμάτων φαίνεται ότι κατανοούν την έννοια τουαπεριορίστου πολέμου, σε στρατιωτικές και μη-στρατιωτικές πολεμικές επιχειρήσεις. Πράγμα που προκαλεί πίεση στους Έλληνες Ιεροφάντες για περαιτέρω αναβάθμιση των Ελληνικών πολεμικών μεθόδων. Δεν έχουμε περιθώρια να μείνουμε πίσω στην πολεμική θεωρία. Η συνεχής αναβάθμιση των δογμάτων των αρχαιοτέρων Ιεροφαντών θα εξασφαλίσει την νίκη των Ελλήνων στους μελλοντικούς πολέμους.

1. Ένα στράτευμα εμψυχώνεται από συγκεκριμένες ιδεολογίες, στόχους, οράματα. Χωρίς ιδεολογία, στόχο, όραμα η οποιαδήποτε αναβάθμιση στο πολεμικό δόγμα περιορίζεται σε οργανωτική αναβάθμιση. Κάτι τέτοιο δεν αρκεί για το Ελληνικό στράτευμα.

Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις οφείλουν να προστατεύουν την Ελληνική Θρησκεία, την Ελληνική Φυλή, το Ελληνικό Έθνος, τον Ελληνικό Πολιτισμό, το Ελληνικό φυσικό περιβάλλον, και τα γεωγραφικά εδάφη μέσα στα οποία διαβιούν Ελληνικές Κοινότητες σε οποιαδήποτε σημείο του κόσμου και αν είναι εγκατεστημένες.

Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις οφείλουν να υποστηρίζουν την συνεχή ιδεολογική, δημογραφική και πολιτιστική επέκταση του Ελληνισμού.

2. Το Ελληνικό Έθνος αντιμετωπίζει πολλούς εχθρούς, έκαστος με διαφορετικά προσωπεία και δυνατότητες: θρησκευτικές αιρέσεις, εχθρικά έθνη-κράτη, υπερεθνικοί οργανισμοί, πολιτικές ιδεολογίες, πολυεθνικά οικονομικά συμφέροντα, τρομοκρατικές οργανώσεις, ωργανωμένο έγκλημα τύπου μαφίας, ανθελληνικές μειονότητες, μισελληνικές πλειοψηφίες.

Υπερεθνικοί οργανισμοί θέλουν να επιβάλλουν νόμους που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους Ελληνικούς Νόμους και τα Ελληνικά συμφέροντα, με το πρόσχημα της «εναρμονίσεως» της Ελληνικής με την διεθνή νομοθεσία. Αυτό αποτελεί νομικό πόλεμο. Διάφορες εταιρείες μολύνουν τις θάλασσες, τον αέρα, την τροφή, τα ύδατα, τα ποτάμια, τα δάση, τα φυτά, τα ζώα. Αυτό αποτελεί οικολογικό πόλεμο. «Φεμινιστικές» οργανώσεις προωθούν την ιδέα της εκτρώσεως στις νεαρές Ελληνίδες. Αυτό αποτελεί γενοκτονία. Μισελληνικές ιδεολογίες προωθούν την λαθρομετανάστευση και την φυλετική επιμειξία. Αυτό αποτελεί δημογραφικό πόλεμο.

Τα κτυπήματα των εχθρών μας στοχεύουν το οικολογικό μας περιβάλλον, τα ηλεκτρονικά μας δίκτυα, την ψυχή και τα συναισθήματά μας, την οικονομία και την βιομηχανία μας, την φυλετική μας ομοιογένεια, τους Ιερούς μας Νόμους, την ιστορική μας μνήμη, τα ήθη και τα έθιμά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα.

Συνεπώς οι Έλληνες δεν μπορούν παρά να θεωρούν όλα τα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητος ως πεδία εχθρικής συμπεριφοράς, στα οποία πρέπει να αντεπιτεθούν. Σε όλα αυτά τα πεδία μαχών το αναβαθμισμένο Ελληνικό πολεμικό δόγμα πρέπει να δίνει απαντήσεις.

Το Ελληνικό πολεμικό δόγμα έχει ως ακρογωνιαίο λίθο την επέκταση της εννοίας του πολέμου σε μη-στρατιωτικές επιχειρήσεις. Είναι αδιανόητο για έναν Έλληνα, ειδικώς στην σημερινή εποχή, να περιορίζει την έννοια του πολέμου στο να σημαίνει στρατιωτικό πόλεμο με στρατιωτικά όπλα. Όσοι απηρχαιωμένοι Έλληνες στρατηγοί σκέπτονται με όρους έθνους-κράτους, έχουν απομονωθεί από την πραγματικότητα. Δεν έχουν ξεφύγει ακόμη από την καταστρεπτική αντίληψη ότι ο εχθρός θα είναι πάντα ένα αντίπαλο κράτος. Στην σημερινή εποχή έχουμε να αντιμετωπίσουμε διεθνιστικά, υπερεθνικά, μη-κρατικά μεγαθήρια, που δεν έχουν κρατική υπόσταση αλλά καταφέρνουν σοβαρά πλήγματα στο Ελληνικό Έθνος.

3. Λογική απόρροια των άνωθεν συλλογισμών είναι ο ακόλουθος ορισμός της Εθνικής Ασφαλείας: η έννοια της Εθνικής Ασφαλείας για τους Έλληνες δεν περιορίζεται μόνο στην άμυνα κατά ομόρων εχθρικών στρατών, ή βιοχημικών και πυρηνικών όπλων, ή βαλλιστικών πυραύλων, ή γεωπολιτικών κινδύνων.

Η Εθνική Ασφάλεια περιλαμβάνει τους κινδύνους από την μισελληνική προπαγάνδα των διαφόρων οργανώσεων «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» που μολύνουν την Ελληνική Ψυχή. Περιλαμβάνει τους κινδύνους από την λαθρομετανάστευση και τις επιμειξίες που καταστρέφουν την Ελληνική Φυλή. Περιλαμβάνει τους κινδύνους από την υποβάθμιση της δημοσίας υγείας και παιδείας που ελαττώνουν τις σωματικές και διανοητικές αντοχές των Ελλήνων. Η έννοια της Εθνικής Ασφαλείας περιλαμβάνει τους κινδύνους από τον έλεγχο των ΜΜΕ από μη-Έλληνες, και τον δημοσιογραφικό πόλεμο που διεξάγεται στα μέσα μαζικής ενημερώσεως. Περιλαμβάνει την ασφάλεια των τροφίμων από την μόλυνσή τους με καρκινογόνες χημικές ουσίες. Περιλαμβάνει τους κινδύνους από λοιμώδη νοσήματα. Περιλαμβάνει την προστασία από επιθέσεις στα Ελληνικά ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά δίκτυα.

Η έννοια της Εθνικής Ασφαλείας περιλαμβάνει τους κινδύνους από την μόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος και τον αφανισμό των ζωικών και φυτικών ειδών. Περιλαμβάνει τους κινδύνους από την διάδοση των ναρκωτικών στην Ελληνική νεολαία. Περιλαμβάνει τους κινδύνους από το κλείσιμο των Ελληνικών εργοστασίων και τον αφελληνισμό της Ελληνικής οικονομίας. Η έννοια της Εθνικής Ασφαλείας περιλαμβάνει την προστασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων. Περιλαμβάνει την προστασία των επιστημονικών και τεχνικών ικανοτήτων των Ελλήνων. Περιλαμβάνει τις μάχες που διεξάγονται στο πεδίο του πολιτικού πολέμου. Η έννοια της Εθνικής Ασφαλείας περιλαμβάνει τις μάχες που διεξάγονται στα βιβλία της ιστορίας, όπως επίσης την προστασία των πολεμικών ενστίκτων του Ελληνικού Λαού από την ηττοπάθεια. Συνεπώς η Εθνική Ασφάλεια έχει πολύ ευρύ νόημα για τους Έλληνες.

Ολιστική προσέγγιση του πολέμου σημαίνει πόλεμο προς κάθε κατεύθυνση. Σημαίνει πόλεμο χωρίς τυφλά σημεία, χωρίς τυφλές γωνίες. Πεδίο μάχης δεν είναι μόνο το στρατιωτικό έδαφος, αλλά και ο πολιτισμός, η ψυχή, το διαδίκτυο, το διάστημα, το οικολογικό περιβάλλον, η φυλή, τα έθιμα, η θρησκεία, η παιδεία, η ιστορία, η γλώσσα, η οικονομία, η τεχνολογία. Όλα αυτά είναι πεδία πολέμου.

4. Αυτό σημαίνει επανακαθορισμό όλων των εννοιών του πολέμου. Το τί σημαίνουν οι όροι σύνορα, νίκη, ήττα, όπλα, στρατός, στρατιώτες, άμαχοι, πεδίο μάχης, τακτική, στρατηγική. Αφού έχει αλλάξει η φύση του πολέμου, η οποία περιλαμβάνει μη-στρατιωτικές μορφές πολεμικής δράσεως, αυτό σημαίνει ότι καταργείται η διαφορά μεταξύ στρατιωτών και αμάχου πληθυσμού. Οι πάντες είναι ένοχοι. Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ τους.

Χρειαζόμαστε αναβάθμιση της Ελληνικής πολεμικής σκέψεως και της πολεμικής θεωρίας. Ο όρος πόλεμος, για ωρισμένους απηρχαιωμένους Έλληνες στρατηγούς, περιελάμβανε μέχρι τώρα τους όρους όπλα, στρατιώτες, πεδίο μάχης, με την κλασσική στρατιωτική εικόνα που βλέπουμε στα περιοδικά και στις ταινίες. Ένας στρατιώτης με στολή και ένα αυτόματο όπλο στο χέρι, περιπολεί μέσα σε μία εχθρική χώρα.

Αλλά οι όροι όπλα, στρατιώτες, πεδίο μάχης, αλλάζουν συνεχώς το νόημά τους. Όπλο μπορεί να είναι και ένα συναίσθημα, μία εικόνα, μία είδηση, ή μία ιδέα, δεν χρειάζεται να είναι μόνο ένα πολυβόλο. Στρατιώτης μπορεί να είναι και ένας άοπλος πολίτης που διαδίδει συγκεκριμένες ιδέες, ή μία γυναίκα, ή ένας ηλικιωμένος, ή ένας εργάτης, ή ένας καλλιτέχνης. Και πεδίο μάχης μπορεί να είναι τα δελτία ειδήσεων, όπου ηττάται ο εχθρός σε ιδεολογικό επίπεδο.

Τα βασικά στοιχεία του πολέμου αλλάζουν συνεχώς, δηλαδή το τί σημαίνει στρατιώτης, το τί σημαίνει όπλο, το τί σημαίνει πεδίο μάχης. Το αυτό ισχύει και για τους όρους νίκη και ήττα.

Πώς μετράμε μία νίκη κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας; Αν σκοτωθεί το 90% των ταλιμπάν στο Αφγανιστάν από Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, αυτό επιτρέπεται να το θεωρήσουμε νίκη; Όχι. Διότι απλούστατα το ισλαμικό δόγμα των ταλιμπάν δεν θεωρεί ως ήττα τον θάνατο του 90% των μαχητών του.

Για να υπάρξει νίκη στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να μιλάμε για εξολόθρευση της ισλαμικής ιδεολογίας, του εργοστασίου που παράγει ταλιμπάν. Αν δεν καταστρέψουμε το εργοστάσιο μετά από μία 20ετία θα επανεμφανιστούν ταλιμπάν. Αυτό το λάθος κάνουν οι αμερικανοί στο Αφγανιστάν. Κτυπούν τα προϊόντα του εργοστασίου, και αδιαφορούν για το εργοστάσιο παραγωγής ταλιμπάν. Οι αμερικανοί πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες προσπαθούν να συμμαχήσουν με μετριοπαθείς ισλαμιστές, που διαβάζοντας το κοράνι το ερμηνεύουν μετριοπαθώς. Οι Έλληνες στρατηγοί πρέπει να αλλάξουν το κοράνι, να το ξαναγράψουν εξ αρχής. Αν αλλάξει περιεχόμενο το κοράνι, θα αλλάξουν προσωπικότητα οι Ταλιμπάν.

Το αναβαθμισμένο Ελληνικό πολεμικό δόγμα αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο μετράμε τις δικές μας απώλειες και τις εχθρικές απώλειες. Τί εννοούμε με τον όρο απώλειες; Μόνον τις υλικές και τις ανθρώπινες, όπως οι άλλοι στρατοί; Υπάρχουν και πνευματικές, ιδεολογικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές απώλειες. Ένα παράδειγμα: Όποτε μία σύζυγος αμερικανού προέδρου επισκέπτεται ισλαμική χώρα, οι ισλαμιστές της ζητούν να φορέσει την ισλαμική μαντίλα. Οι αμερικανοί το δικαιολογούν ως ένδειξη σεβασμού προς την ξένη χώρα, ενώ αποτελεί ένδειξη πολιτιστικής υποταγής. Οι ισλαμιστές όταν επισκέπτονται τις δυτικές χώρες οι γυναίκες τους δεν βγάζουν τις μαντίλες, ως ένδειξη σεβασμού προς τα κοσμικά καθεστώτα της Δύσεως. Ούτε οι δυτικοί ηγέτες απαιτούν να τις βγάλουν. Μία τέτοια κατάσταση στο Ελληνικό πολεμικό δόγμα ερμηνεύεται ως πολεμική απώλεια στο πεδίο του πολιτισμού.

Όποιος Έλλην έχει περιωρισμένους ορίζοντες, υποχρεωτικώς θα περιορίζει τους σκοπούς και τα μέσα του πολέμου. Για αυτό ηττήθηκαν και ηττώνται οι αλλόφυλοι πολυθεϊστές από τους μονοθεϊστές, επειδή είχαν περιωρισμένους πολεμικούς ορίζοντες. Θεωρούσαν ότι ο πόλεμος περιορίζεται στο στρατιωτικό πεδίο, και ότι δεν μπορούσε να διεξαχθεί στο θρησκευτικό πεδίο. Και ύστερα αυτοί οι ηττημένοι πολυθεϊστές εκλογικεύουν την καταστροφή τους με το σόφισμα, «εμείς δεν κάνουμε θρησκευτικούς πολέμους, εμείς δεν θα γίνουμε σαν τους ναζωραίους ή τους ισλαμιστές». Να όμως που έγιναν, αυτοί, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Έγιναν ναζωραίοι ή ισλαμιστές.

Το πόσο ανόητο είναι το σόφισμα των ηττημένων πολυθεϊστών αποδεικνύεται από την στρατιωτική ιστορία. Ως αιτίες πολέμου δεν εμφανίζεται μόνον η υπεράσπιση της γεωγραφικής πατρίδος, αλλά υπήρξαν αναρίθμητοι πόλεμοι για τον έρωτα μίας γυναίκας, για μπαχαρικά, για το ρούμι-αλκοόλ, για θρησκευτικές διενέξεις, για ναρκωτικά όπως ο πόλεμος για το όπιο που εξαπέλυσε η Αγγλία κατά της Κίνας.

Πόλεμος μπορεί να εξαπολυθεί για φυλετικές διαφορές, για την αναρρίχηση στην εξουσία μιάς μερίδος ανθρώπων, για ιδεολογικούς σκοπούς όπως ήταν η κομμουνιστική επανάσταση, για εμπορικές διαφορές. Εξαρτάται ποιά συμφέροντα προς στιγμήν επικρατούν. Έχει ξεπεραστεί εδώ και αιώνες η αντίληψη περί πολέμου των ηττημένων πολυθεϊστών, οι οποίοι ως αιτία πολέμου αναγνωρίζουν μόνον την υπεράσπιση της γεωγραφικής πατρίδος. Και θεωρούν ως όπλα αποκλειστικώς τα τυφέκια. Και στρατιώτες μόνον όσους ντύνονται στο χακί.

5. Πού είναι το πεδίο της μάχης; Το πεδίο της μάχης είναι τρισδιάστατο, παγκόσμιο, καθολικό.

Ένα πεδίο πολέμου που έχει ανακύψει και το υποβαθμίζουν ωρισμένοι Έλληνες στρατηγοί, είναι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο πολέμου με πλήγματα στους υπολογιστές και στα ηλεκτρονικά δίκτυα του αντιπάλου. Ένα πλήγμα στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά μας δίκτυα από μία ηλεκτρονική τρομοκρατική ενέργεια μπορεί να παραλύσει τα νοσοκομεία μας, οπότε δεν χρειάζεται να βομβαρδίσει ο εχθρός τα νοσοκομεία μας, ούτε τις βιομηχανίες μας.

Δεν υπάρχουν πιά διαχωριστικές γραμμές μεταξύ στρατιωτικής και μη-στρατιωτικής τεχνολογίας, μεταξύ επαγγελματιών στρατιωτών και αόπλων, μεταξύ πεδίου μάχης και ειρηνικού εδάφους. Όλα τα μέρη του εχθρού, προικίζονται με σημασία πολεμική. Ταυτίζονται με πεδία πολέμου. Τα παιδιά του, τα ύδατά του, η ψυχή του, το μυαλό του, οι ιδέες του, ο πολιτισμός του, η τροφή του, οι μεταφορές του, τα σχολεία του, η αναπαραγωγική του ικανότητα, το χρηματιστήριό του, η ιστορία του, τα δάση του, τα ηλεκτρονικά του δίκτυα, η ηλεκτρική του ενέργεια, η βιομηχανία του, τα ένστικτά του, τα μνημεία του, τα πάντα είναι στόχοι του πολέμου μας.

Από την στιγμή που μία μικρή ομάδα εξειδικευμένων πολεμιστών μπορεί να αρχίσει έναν πόλεμο μέσα από ένα δωμάτιο υπολογιστών ή σε ένα χρηματιστήριο, υπάρχει πουθενά στον κόσμο σφαίρα της κοινωνικής ζωής που δεν είναι πολεμικό πεδίο μάχης;

6. Η αναβάθμιση του Ελληνικού πολεμικού δόγματος καθιστά επιτακτική την ίδρυση στρατιωτικών ακαδημιών με εξειδίκευση στον ιδεολογικό, πολιτικό, θρησκευτικό, οικονομικό, συναισθηματικό, πολιτιστικό, δημογραφικό, ηλεκτρονικό πόλεμο.

Στις Ελληνικές στρατιωτικές ακαδημίες πρέπει να διδάσκεται το ερώτημα, «πώς μπορώ να υποτάξω την ψυχή του εχθρού;». Θα διδάσκεται άμυνα και επίθεση συναισθημάτων. Έλεγχος ιδεών και αντιδράσεων. Ανατίναξη πολιτισμών και κινημάτων. Εξέγερση και αντεπανάσταση. Δημοσιογραφικός πόλεμος. Κινηματογράφος, σενάριο, τηλεόραση, θέατρο, εικαστικές τέχνες. Τραγούδι, ποίηση. Μόδα. Εκεί θα διεξάγουν σκληρές μάχες οι νέοι Έλληνες αξιωματικοί.

Οι ευέλπιδες θα περνούν σκληρή πνευματική εκπαίδευση, όπως αντίστοιχα οι ειδικές δυνάμεις περνούν σκληρή σωματική εκπαίδευση. Αυτοί θα αποτελούν τις πνευματικές ειδικές δυνάμεις.

Στις ασκήσεις, ένας εύελπις θα περνά από σκληρή ψυχολογική, ιδεολογική, και συναισθηματική πίεση, αλλά θα πρέπει να αντέξει. Σε υποθετικά σενάρια πολέμου που θα προσομοιώνουν οι ασκήσεις, θα ζει ολόκληρα 24ωρα άυπνος, περικυκλωμένος από κομμουνιστικούς και ισλαμικούς εχθρούς, οι δικοί του θα τον προδίδουν, θα στέλνει οδηγίες και δεν θα εκτελούνται, όλα θα πηγαίνουν στραβά, ο Ελληνικός πληθυσμός θα είναι τρομοκρατημένος. Μόνος ο εύελπις πρέπει να αναλάβει δράση. Θα γράφει επιστολές, θα κάνει ομιλίες, θα τον απειλούν να τον δολοφονήσουν, θα οργανώνεις διαδηλώσεις και αντισυγκεντρώσεις, θα τον κτυπούν, θα συνεχίζει.

Ο εύελπις δίνει μάχη με τα συναισθήματα, με τα λόγια, με τις εικόνες. Πρέπει να μάθει να σχεδιάζει και να κατασκευάζει πολιτικά, ιδεολογικά, ψυχολογικά όπλα, και να κάνεις εκπαιδευτικές βολές με αυτά τα όπλα, όπως στον στρατό.

7. Σε κάθε πόλεμο των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, στις μάχιμες μονάδες προσκολλάται ένα συμβούλιο επιτρόπων: ένας πολιτιστικός επίτροπος, ένας οικονομικός επίτροπος, ένας ιδεολογικός επίτροπος, ένας δημογραφικός επίτροπος, ένας πολιτικός επίτροπος, ένας θρησκευτικός επίτροπος, ένας επίτροπος πληροφοριών και μμε. Οι επίτροποι διευθύνουν τον πόλεμο σε συνεννόηση με τον στρατιωτικό αξιωματικό, αλλά αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις για τα μη-στρατιωτικά πεδία πολέμου.

Επειδή ο πόλεμος κατά του μονοθεϊσμού είναι κυρίως ψυχοθρησκευτικός, κάθε Ελληνική στρατιωτική μονάδα εκτός από στρατιωτικό ηγέτη, πρέπει να έχει έναν θρησκευτικό ηγέτη, που θα είναι συγχρόνως προπαγανδιστικής, ψυχολόγος, και πολιτικός ηγέτης, για να καθοδηγεί την στρατιωτική μονάδα στον αιώνιο θρησκευτικό, πολιτιστικό, ψυχολογικό, πολιτικό πόλεμο που διεξάγουν οι Έλληνες.

Απαγορεύεται να παρατάσσεται Ελληνική μονάδα για πόλεμο χωρίς πνευματικό ηγέτη ειδικευμένο στον ψυχοθρησκευτικό πόλεμο.

Χρειάζεται αλλαγή στις ειδικότητες των στρατιωτών και αξιωματικών καθώς και στις ποσοστώσεις. Λιγώτεροι στον καθαρώς στρατιωτικό τομέα, περισσότεροι στον πολιτιστικό και προπαγανδιστικό τομέα.

8. Δεν υπάρχουν αθώοι σε έναν μισελληνικό πληθυσμό. Δεν αναγνωρίζεται διαφορά μεταξύ αμάχων και οπλισμένων. Οι μη-οπλισμένοι εχθρικοί πληθυσμοί αν δεν εξουδετερωθούν, σύντομα θα οπλιστούν και θα εξολοθρεύσουν τους Έλληνες. Η Ελληνική άμυνα εναντίον πολυαρίθμων εχθρικών πληθυσμών στηρίζεται στην διαρκή μείωση της αριθμητικής υπεροχής του εχθρού, χωρίς την χρήση στρατιωτικών όπλων. Αρρώστιες, εμφύλιοι, εκτρώσεις, κιναιδισμός, κακή διατροφή, είναι μερικά από τα μη-στρατιωτικά όπλα που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις. Σημαντικό πλεονέκτημα αποκτάται όταν ο πληθυσμός του εχθρού εκμηδενίζεται σε παιδική ηλικία, ώστε να μην προλάβει να αναπαραχθεί, ή να μπορεί να χειρίζεται οπλικά συστήματα.

Για την εκπαίδευση σε μη-στρατιωτικές πολεμικές επιχειρήσεις οι παραδοσιακές στρατιωτικές σχολές πλαισιώνονται από σχολές συναισθηματικής, ψυχολογικής και κοινωνικής μηχανικής. Εκεί διδάσκονται μαθήματα πολεμικών τεχνικών εναντίον μη-οπλισμένων τμημάτων εχθρικών πληθυσμών.

9. Όλες οι μονάδες των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων εφαρμόζουν αυστηρές αρχές ευγονικής. Η ερωτική επαφή μεταξύ Ελλήνων στρατιωτών και ξένων πληθυσμών τιμωρείται βαρύτατα από τον στρατιωτικό κώδικα, και για τις δύο πλευρές.

Στα επίλεκτα σώματα των ενόπλων δυνάμεων οι σύζυγοι θα επιλέγωνται με αυστηρή διαλογή, και θα κάνουν πολλά παιδιά. Συγχρόνως θα στειρώνωνται οι κακής ποιότητος πληθυσμοί.

10. Όλοι οι Έλληνες στρατιώτες πριν λάβουν μέρος σε μάχη, θα αφήνουν αρκετό γενετικό υλικό σε ειδική τράπεζα αναπαραγωγής, με λεπτομερές γενεαλογικό ιστορικό, για την περίπτωση ατυχήματος, ή θανάτου στην μάχη, ώστε να μην χαθεί η αιματογραμμή τους. Πολλοί νεαροί στρατιώτες στο παρελθόν σκοτώθηκαν στις μάχες χωρίς να προλάβουν να αφήσουν απογόνους. Αυτό το έγκλημα δεν θα επαναληφθεί.

11. Ασχέτως του ποιός είναι ο εχθρός και οι στόχοι του πολέμου(εναντίον θρησκείας, φυλής, πολιτισμού, έθνους, κράτους, υπερεθνικού οργανισμού, μειονότητος, πλειοψηφίας), οι μέθοδοι πολέμου βασίζονται κυρίως στην δημόσια διπλωματία(=προπαγάνδα, στην οποία λαμβάνουν μέρος όλοι οι Έλληνες, ασχέτως ηλικίας και γνώσεων), στον πόλεμο δια αντιπροσώπου(ξένες οργανώσεις ή κράτη διεξάγουν πολέμους για λογαριασμό μας), στον παρατεταμένο πόλεμο γενεών(τα χρονικά όρια του πολέμου μετρώνται σε αιώνες ή και χιλιετίες).

Το στρατιωτικό πεδίο πολέμου θα συγκεντρώνει μόνο το 10% των πολεμικών προσπαθειών μας, το υπόλοιπο 90% θα δαπανάται σε προπαγανδιστικές επιχειρήσεις ανά την υφήλιο. Ο στρατιωτικός πόλεμος δεν κερδίζεται πιά στο πεδίο της στρατιωτικής μάχης αλλά στα δελτία ειδήσεων, στις οθόνες του κινηματογράφου, στα θέατρα των πανεπιστημίων, στις διαδηλώσεις, στα ιστορικά βιβλία. Μπορεί οι Έλληνες να κερδίσουν έναν πόλεμο στο στρατιωτικό πεδίο αλλά αν ηττηθούν στα άλλα πεδία, η διεθνής κοινότητα θα τους κατηγορήσει για βιαιότητες και τα θετικά αποτελέσματα θα αναστραφούν.

Προκειμένου να μην τραβούν την προσοχή των εχθρών, αρκετοί πόλεμοι πρέπει να διεξάγωνται δια αντιπροσώπων. Διεθνιστικές οργανώσεις, μειονότητες, ξένα κράτη, ανθρωπιστικές οργανώσεις πρέπει να χρηματοδοτούνται για να διεξάγουν όλους τους τύπους πολέμου για λογαριασμό των Ελλήνων εις βάρος των εχθρών τους.

Τα πολεμικά σχέδια εναντίον των εχθρών πρέπει να γίνωνται με ορίζοντα γενεών, αιώνων, χιλιετιών. Οι ηγέτες των Ελλήνων πρέπει να έχουν αντοχή, υπομονή, και επιμονή που θα εξασφαλίζει την πολεμική συνέχεια. Οι γρήγορες, σπασμωδικές πολεμικές ενέργειες, δεν εξασφαλίζουν το ποθητό αποτέλεσμα.

12. Για να διεξάγουμε τον πόλεμο με επιτυχία, πρέπει να αποκτήσουμε συναισθηματικό πλεονέκτημα έναντι του εχθρού. Αντιθέτως ο εχθρός πρέπει να βυθιστεί σε έναν συναισθηματικό βούρκο απογνώσεως και ηττοπαθείας. Οι Έλληνες αποκαθαρμένοι από το απάνθρωπο συναίσθημα του ραγιαδισμού, θα τσακίζουν αμείλικτα, χωρίς ενοχές τους εχθρούς των Πατρώων Θεών.

Το Ελληνικό στράτευμα χρειάζεται συναισθηματική, ηθική και ιδεολογική εξέλιξη. Έχουμε μείνει πίσω σε ζητήματα ηθικής και συναισθημάτων, με αποτέλεσμα μισέλληνες βάρβαροι να μας απειλούν με αφανισμό.

13. Πρέπει να μελετηθεί ιδιαίτερα η τεχνική του διαίρει και βασίλευε στο πολιτικό, κοινωνικό, φυλετικό, εθνικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό πεδίο πολέμου. Ετερόκλητα στοιχεία όπως κίναιδοι, ισλαμιστές, νέγροι, λαθρομετανάστες, ναζωραίοι, αριστεριστές, φεμινίστριες, πρέπει να εμποδιστούν από το να συσσωματωθούν εναντίον των Ελλήνων, σε έναν κοινωνικό πόλεμο. Χωρίς υποκίνηση της μιάς ομάδος εναντίον της άλλης οι Έλληνες θα αναγκαστούν να πολεμήσουν σε πολλαπλά μέτωπα ταυτοχρόνως. Η νίκη απαιτεί την διαίρεση των εχθρών. Πρέπει να γίνεται κολακεία και συνεργασία με τις πιό αδύναμες ομάδες, εναντίον της πιό δυνατής. Αφού εξοντωθεί η πιό δυνατή, στόχος θα γίνει η λιγώτερο δυνατή. Πρέπει να υποδαυλίζεται η αντιπάθεια και το μίσος μεταξύ των αντιπάλων ομάδων.

Μία τεχνική αλληλοσπαραγμού είναι αυτή της κοινωνικής προνοίας. Θα ανακοινώνωνται κάποια επιδόματα, αλλά με τέτοιες προϋποθέσεις και περιορισμούς που η μία ομάδα θα πρέπει να εξοντώσει την άλλη για να λάβει τις παροχές. Συγχρόνως θα φορολογείται εσκεμμένα η μία ομάδα για να λάβει παροχές η άλλη ώστε να δημιουργείται αντιπάθεια μεταξύ τους.

14. Η εξαπόλυση Ελληνικού προληπτικού πολέμου εκτός της αποτροπής επικειμένου κακού, έχει ως βασικό σκοπό τον θάνατο του προληπτικού κατευνασμού. Αρκετές φορές στην Ελληνική ιστορία όποτε εμφανίζεται εχθρός στον ορίζοντα, δειλές Ελληνικές ψυχές προσπαθούν να εξωραΐσουν το κακό. Χωρίς καν να έχει προηγηθεί μάχη προτρέπουν τους Έλληνες σε προληπτική παράδοση στις απαιτήσεις του εχθρού.

Χρειάζεται προληπτική κατάπνιξη όλων των ειρηνιστικών ιδεών και κινημάτων που αφοπλίζουν ψυχολογικώς τους Έλληνες, και αν δεν αρκέσει αυτό, προληπτική εξόντωση όσων ζητούν προληπτική υποταγή στις απαιτήσεις του εχθρού.

Ο προληπτικός πόλεμος κατά των εχθρών, πρέπει να αφορά κυρίως τον ιδεολογικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό, δημογραφικό, οικονομικό τομέα. Αυτά τα ήδη πολέμων θα έχουν αποδυναμώσει αρκετά τον εχθρό ώστε μετά από ένα προληπτικό στρατιωτικό πλήγμα να μην μπορεί να αντιδράσει.

15. Μισελληνικά έθνη-κράτη που αντιπαρατάσσουν ογκώδεις στρατιωτικούς σχηματισμούς αντιμετωπίζονται με υποκίνηση επαναστάσεων μέσα στο έδαφός τους. Η Ελληνική προπαγάνδα και κατασκοπεία θα βοηθούν τις επαναστατικές μειονότητες μέσα στο έδαφος του εχθρού. Θα είναι εγκληματική ανοησία από πλευράς Ελλήνων να προσπαθούν συνεχώς να κερδίσουν την κούρσα στρατιωτικών εξοπλισμών έναντι εχθρικών κρατών. Η διάλυση αυτών των κρατών κατά μήκος φυλετικών, θρησκευτικών, εθνοτικών γραμμών είναι η σωστή, μόνιμη λύση στο πρόβλημα Εθνικής Ασφαλείας των Ελλήνων. Απαιτεί βέβαια δεκαετίες προπαγανδιστικής, επαναστατικής και κατασκοπευτικής δράσεως στην εχθρική κοινωνία, αλλά είναι η πιό μόνιμη λύση.

Οι τάξεις των Ελλήνων κατασκόπων και προπαγανδιστών θα στρατολογούν υποψηφίους από τις καλύτερες Ελληνικές αριστοκρατικές οικογένειες. Η κατασκοπεία και η προπαγάνδα είναι στο αίμα των Ελλήνων. Ταυτίζεται με την ιδιοσυστασία τους για περιπέτεια και δράση.

16. Η οργάνωση ιεραποστολών ανά την υφήλιο, με θρησκευτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο είναι βασική τεχνική του Ελληνικού προληπτικού πολέμου. Οι ιεραποστολές πολιτιστικού και θρησκευτικού χαρακτήρος θα βοηθήσουν τους ντόπιους να ανατρέψουν την μονοθεϊστική δικτατορία. Ελληνικές ιεραποστολές θα στέλνωνται σε όλα τα μέρη του κόσμου όπου έχει επιβληθεί ο μονοθεϊσμός.

Αναλόγως των συνθηκών, θα ξεκινούν με συνθήματα υπέρ της ανοχής και της ελευθέρας διακινήσεως ιδεών. Αν χρειαστεί να εξαπατήσουν τον εχθρό, οι ιεραπόστολοι θα μεταμφιέζονται ως χριστιανικές ή μουσουλμανικές οργανώσεις. Στρατηγικός σκοπός είναι η διάδοση πολυθεϊστικών ιδεών σε όλους τους χώρους και ειδικώς στους χώρους επιρροής: πανεπιστήμια, δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί, πολιτικοί.

Θα σφυρηλατηθεί η διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των πολυθεϊστών προκειμένου να επιτευχθεί το τσάκισμα των μονοθεϊστικών ιδεών. Στόχος των ιεραποστολών είναι η παγκόσμια πολυθεϊστική επανάσταση που θα ανατρέψει και θα αφανίσει την μονοθεϊστική τυραννία. Συγχρόνως πρέπει να παταχθεί ανηλεώς ο καιροσκοπισμός στις διεθνείς τάξεις των πολυθεϊστών. Συνύπαρξη με τους μονοθεϊστές σημαίνει αποστασία από τους Αληθινούς Θεούς. Δεν υπάρχει χώρος για τον μονοθεϊσμό στην υφήλιο.

Ο πολυθεϊστικός επεκτατισμός θα γεμίσει όλα τα κενά που αφήνει ο μονοθεϊσμός.

17. Αν οι Έλληνες κινδυνεύουν από χριστιανικά και ισλαμικά κράτη, πρέπει να υποκινούν συγκρούσεις μεταξύ αυτών των κρατών για να αποδυναμώνωνται και να στρέφουν την προσοχή τους μακριά από τα Ελληνικά συμφέροντα.

18. Το Ελληνικό πολεμικό καθήκον προστάζει να μην αποκτήσει ο εχθρός συγκριτικό πλεονέκτημα σε θέματα υγιεινής, ευγονικής, παιδείας. Οι φυλετικές και ευγονικές θεωρίες πρέπει να καταπολεμηθούν αγρίως στις τάξεις των εχθρών. Η παιδεία του εχθρού πρέπει να βρίσκεται σε χέρια Ελλήνων αξιωματούχων οι οποίοι θα κατοικούν σε αυτό το κράτος. Θα φροντίζουν να διαγράφουν από τα σχολικά και ιστορικά βιβλία οι μισελληνικές απόψεις. Θα καταπνίγουν εν τω γεννάσθαι επιθετικές τάσεις εναντίον Ελληνικών συμφερόντων.

19. Πριν ξεκινήσουν έναν πόλεμο οι Έλληνες, πρέπει να αναλύσουν ενδελεχώς τί θέλουν να επιτύχουν. Ποιός είναι ο θρησκευτικός, πολιτιστικός, δημογραφικός, οικονομικός, πολιτικός ή άλλος σκοπός του πολέμου;

Όταν απαντηθεί αυτό το ερώτημα, ύστερα πρέπει να αναλυθεί η κατάσταση του εχθρού. Τί ρόλο παίζει στην δύναμη του εχθρού η φυλή, η παιδεία, η ιστορία, η οργάνωση του στρατεύματος, οι τεχνικές πολέμου, η αριθμητική υπεροχή, η ευγονική, οι σύμμαχοι, η τεχνολογία, η συνολική βιομηχανία, η θρησκεία, ο πολιτισμός, η πολεμική πείρα, η ηθική, η υγιεινή, η διπλωματία, η γεωστρατηγική, ο επισιτισμός, η ηγεσία, οι πρώτες ύλες. Πρέπει να αναλυθεί το ψυχογράφημα και ο συναισθηματικός κόσμος του εχθρού. Το ασυνείδητο και το υποσυνείδητό του. Ποιές είναι οι ελπίδες και τα οράματά του. Ύστερα πρέπει να γίνει αντιπαραβολή με τα Ελληνικά δεδομένα για να εντοπιστούν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ύστερα θα καθοριστεί τί πρέπει να αλλάξει στον εχθρό(π.χ. ιστορία; ιδέες; παιδεία; ηθική; εθνική ομοιογένεια; κοινωνική συνοχή;) πριν δεχθεί πλήγματα από στρατιωτικά όπλα.

20. Η νίκη στο Ελληνικό πολεμικό δόγμα δεν ταυτίζεται με την στρατιωτική ήττα του εχθρού. Νίκη στον πόλεμο μπορεί να επιτευχθεί με την αποτροπή, και παράλληλη φθορά του εχθρού σε μη-στρατιωτικές μάχες. Δεν χρειάζονται στρατιωτικές μάχες για να ηττηθεί ο εχθρός. Αρκεί η εκ μέρους μας δημογραφική αύξηση και η αποτρεπτική στρατιωτική ισχύς, και η δημογραφική ελάττωση και στρατιωτική αποδυνάμωση του εχθρού για να επιτευχθεί το ποθητό αποτέλεσμα. Μέσα σε λίγες δεκαετίες οι απώλειες του εχθρού από εκτρώσεις, πείνα, αρρώστιες, θα ξεπεράσουν τις απώλειες από μία στρατιωτική σύγκρουση.

Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χάνωνται οι καλύτεροι Έλληνες σε συνεχείς στρατιωτικές συγκρούσεις. Πρέπει πάση θυσία να αποσυνδεθεί η έννοια του πολέμου από την στρατιωτική σύρραξη. Οι στρατιωτικές συγκρούσεις για τους Έλληνες, αν ακολουθείται πιστά το δόγμα, θα είναι πολύ σπάνιες και όταν δεν μπορούν να τις αποφύγουν.

Οι απώλειες στον εχθρό πρέπει να προκαλούνται με μη-στρατιωτικά μέσα, χωρίς να συνειδητοποιεί ο εχθρός ότι πρόκειται για πολεμικές απώλειες, και ει δυνατόν χωρίς να μπορεί να κατηγορήσει τους Έλληνες για τις απώλειες που υφίσταται. Ο πόλεμος κατά του εχθρού πρέπει να είναι αόρατος. Να μην μπορεί να αντιδράσει. Να μην ξέρει αν, πώς, ποιός και γιατί τον πολεμά. Να αρνείται ότι η χώρα του βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, ώστε να μην κινητοποιεί τις αμυντικές του δυνάμεις.

21. Εφ’ όσον ο κύριος εχθρός των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων είναι οι μισελληνικές ιδεολογίες, το στρατηγικό σχέδιο συγκρούσεως με μία εχθρική ιδεολογία ομοιάζει με ένα σχέδιο εμπλοκής κατά στρατιωτικών σχηματισμών. Πρέπει να καταστραφούν τα εργοστάσια παρασκευής αυτής της ιδεολογίας (πανεπιστήμια, μμε, βιβλιοπωλεία), πρέπει να καταστραφούν οι γραμμές ανεφοδιασμού του εχθρού με αυτή την ιδεολογία, πρέπει να καταστραφούν οι επιστήμονες του εχθρού που παράγουν αυτή την ιδεολογία. Πρέπει να τοποθετούνται κάθε είδους οδοφράγματα για να μην διαδοθεί αυτή η ιδεολογία στις μάζες.

Ο εχθρός θα παραπλανάται από Ελληνικές μονάδες που θα είναι ντυμένες με τα δικά του ιδεολογικά ενδύματα. Η ιδεολογία του εχθρού αντιμετωπίζεται ως ένας λοιμώδης ιός, ως ένα βιοχημικό όπλο, που δεν πρέπει να εξαπλωθεί με κανένα τρόπο. Για αυτό απαιτούνται στρατεύματα, αξιωματικοί ιδεολογικού πολέμου. Αστυνομία ιδεολογικού πολέμου. Η Ελληνική ιδεολογία που θα αντιπαραταχθεί για να τσακίσει τον εχθρό, θα είναι εφοδιασμένη με στρατιωτικά μέσα για να επιβληθεί. Με νόμους και αυστηρή πειθαρχία για τους αντιφρονούντες. Η πειθαρχία του ιδεολογικού στρατεύματος είναι απαραίτητη για την νίκη.

Η εχθρική ιδεολογία πρέπει να αναλύεται στα ιδεολογικά μας εργαστήρια σαν ένα μικρόβιο. Να εξετάζονται οι αναπαραγωγικές του ικανότητες, οι τεχνικές προσκολλήσεως σε υγιείς οργανισμούς. Αυτό πρακτικά σημαίνει να εξετάζεται αν η εχθρική ιδεολογία υπόσχεται παραδείσους, αν υποδαυλίζει την απληστία και την ανευθυνότητα, ποιά κίνητρα δίνει στους υποψηφίους οπαδούς, σε ποιά ένστικτα απευθύνεται η προπαγάνδα της. Μόνον με λεπτομερή ανάλυση τα Ελληνικά αντίποινα θα στοχεύσουν σωστά.

22. Ο ιδεολογικός αγών κατά του μονοθεϊσμού απαιτεί την σύσταση οργανώσεων που θα αποσκοπούν στην κατάπνιξη της δράσεως των πραγματικών ναζωραϊκών οργανώσεων.

Οργανώσεις με ναζωραϊκό προσωπείο θα δικαιολογούν τις Ελληνικές επιθέσεις κατά της αιρέσεως των ναζωραίων ή θα τις αποσιωπούν. Θα κάνουν προκλητικές ενέργειες κατά Ελληνικών στόχων με σκοπό να προκαλέσουν αντίποινα κατά ναζωραϊκών στόχων. Θα διαδίδουν την ηττοπάθεια στις τάξεις των ναζωραίων. Θα προάγουν την ιδέα ότι αν καταδιώξουν τους Έλληνες κάνουν κακό στην δική τους αίρεση και καλό στον Ελληνισμό. Θα διαδίδουν την ιδέα ότι δεν πρέπει να είναι φανατικοί διότι έτσι θα γίνουν σαν τους Έλληνες.

Για να κατεδαφιστεί η αίρεση των ναζωραίων πρέπει να ιδρυθούν προβοκατόρικες ναζωραϊκές οργανώσεις ελεγχόμενες από Έλληνες, που θα περάσουν στο ναζωραϊκό ποίμνιο τις ιδέες που συμφέρουν τον Ελληνισμό.

23. Παράλογος είναι ο πόλεμος αν στοχεύει μόνο στην άμυνα, χωρίς να ανταποδίδει τα πλήγματα. Αντιφάσκει προς την έννοια του πολέμου η θεωρία ότι η άμυνα είναι ο τελικός αντικειμενικός στόχος.

24. Το βασικό εργαλείο πολιτιστικού πολέμου είναι η διέγερση συναισθημάτων. Είναι εγκληματικό λάθος στον πόλεμο κατά του μονοθεϊσμού οι Έλληνες να χρησιμοποιούν λογικά επιχειρήματα, διότι ο μονοθεϊσμός δεν στηρίζεται στην λογική. Άρα δεν μπορεί να γκρεμιστεί αποδεικνύοντας το παράλογο των ισχυρισμών του. Η νίκη θα επέλθει όταν κυριαρχήσουμε στον συναισθηματικό πόλεμο. Όταν κυριαρχήσουμε στο υποσυνείδητο, στα ένστικτα, στις ορμές, στις ελπίδες, στην φαντασία των λαών.

25. Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα απαιτηθεί να κατέχουν υψηλό βαθμό συγχρονισμού. Να διεξάγουν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε διαφορετικά πεδία πολέμου. Συναισθηματικές, πολιτικές, θρησκευτικές, οικονομικές, στρατιωτικές επιχειρήσεις, ταυτοχρόνως εναντίον διαφορετικών στόχων. Οι στόχοι αναγκαστικώς θα είναι περιωρισμένοι λόγω περιωρισμένων υλικών δυνατοτήτων, αλλά οι ενέργειες στην διεξαγωγή του πολέμου θα είναι απεριόριστες.

Οι κοινές επιχειρήσεις και η ολική διάσταση του πολέμου είναι στρατηγικές που απεγκλωβίζουν τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από το καθεστώς των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Με τον όρο κοινές επιχειρήσεις κάποιοι απηρχαιωμένοι Έλληνες στρατηγοί εννοούν κοινές επιχειρήσεις στρατού, ναυτικού, αεροπορίας εναντίον κάποιου εχθρού.

Στο αναβαθμισμένο Ελληνικό πολεμικό δόγμα, οι κοινές πολεμικές επιχειρήσεις περιλαμβάνουν ταυτόχρονα πλήγματα στρατιωτικού, πολιτικού, θρησκευτικού, δημογραφικού, οικονομικού, πολιτιστικού, τεχνολογικού πολέμου, εναντίον του εχθρού.

Ολική διάσταση του πολέμου σημαίνει πόλεμο σε ολικό βάθος, σε ολικό μέτωπο, σε ολικό ύψος, σε ολικό χρόνο, σε ολική συχνότητα, με ολικές μεθόδους. Σε όλες τις σφαίρες της ανθρωπίνης συμπεριφοράς,όπου μπορεί να υπάρξει σύγκρουση.

26. Η ασύμμετρη απειλή είναι η καλύτερη θεραπεία για την χρόνια πάθηση της νωθρής στρατιωτικής σκέψεως. Η χρήση ασυμμετρίας πλήττει τον εχθρό εκεί που δεν το περιμένει. Σ’ ένα σχολείο, σε μία αγορά, σε μία δεξαμενή νερού, σε μία εορτή, σ’ έναν ναό, σε κάτι που προκαλεί τεράστιο κλονισμό στον εχθρό.

Ο εχθρός ποτέ δεν αντιμετωπίζεται εκεί που είναι δυνατός, ήτοι κατά μέτωπον με στρατιωτικά μέσα, εκεί θα ανταποδώσει τα πλήγματα. Το κέντρο βάρους στον τρομοκρατικό πόλεμο, είναι οι ανυπεράσπιστοι πολίτες. Εκεί προκαλείται ο μεγαλύτερος τρόμος. Η μεγαλύτερη παράλυση στο εχθρικό στρατόπεδο.

27. Για να κερδίσουμε έναν εθνικό πόλεμο πρέπει να συμμαχούμε με υπερεθνικούς, μη-κρατικούς, και διεθνιστικούς οργανισμούς. Σε αντίθεση με τον αρχαίο κόσμο όπου οι ηγέτες προσπαθούσαν να συμμαχήσουν με πόλεις-κράτη για να νικήσουν την αντίπαλη πόλη-κράτος. Τότε δεν συνδύαζαν μη-κρατικές οντότητες, ή υπερεθνικούς ή διεθνιστικούς οργανισμούς.

Στους υπερεθνικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβάνονται η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, τα Ηνωμένα Έθνη, η Ε.Ε., ο παγκόσμιος οργανισμός εμπορίου, ο ΟΠΕΚ, ο Ερυθρός Σταυρός, πολυεθνικές εταιρίες, θρησκευτικές αιρέσεις, ειρηνιστικές οργανώσεις, περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Σε όλα αυτά τα πεδία διεξάγουμε πόλεμο. Αποτελούν πεδία στρατολογήσεως προσωρινών συμμάχων.

28. Στην στρατηγική σκέψη πρέπει να είσαι έτοιμος να σπάσεις το φράγμα των ηθικών περιορισμών, για να εισέλθει το μυαλό σου σε κατάσταση ελευθερίας και να μπορείς να σκέπτεσαι ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, τις νέες μεθόδους πολέμου, και τις νέες μεθόδους ελευθερίας. Πρέπει να είσαι έτοιμος να σπάσεις τα φράγματα της ιδεολογίας, πριν σπάσεις τα φράγματα της δράσεως.

29. Τα στρατηγήματα στον πόλεμο είναι βασικό στοιχείο της Ελληνικής παιδείας. Από μικρά παιδιά τα Ελληνόπουλα θα διδάσκωνται την τέχνη της εξαπατήσεως του εχθρού. Θα ακονίζουν συνεχώς το μυαλό τους στο να ανακαλύπτουν και να εφαρμόζουν νέα στρατηγήματα.

30. Οι μάχες κατά του εχθρού, πριν αρχίσουν, θα προσομοιώνωνται σε εργαστήρια δοκιμών. Στα εργαστήρια θα καταγράφωνται προβλέψεις για την πιθανή εξέλιξη της μάχης, και θα γίνεται συγκριτική ανάλυση με παρόμοιες μάχες ώστε να μειωθούν οι απώλειες των Ελληνικών δυνάμεων.

Στα εργαστήρια προσομοιώσεως πολέμων θα γίνεται ανάπτυξη νέων πολεμικών δογμάτων, εξέλιξη οραμάτων για το μέλλον, ανάλυση μελλοντικών απειλών. Τα πολεμικά εργαστήρια πρέπει να στελεχώνωνται από επιστήμονες ειδικευμένους στην έρευνα, εξέλιξη και ανάπτυξη πολεμικών προγραμμάτων, συγγραφείς πολεμικών δογμάτων, εκπαιδευτές και οργανωτές στρατευμάτων.

31. Η ανάλυση μελλοντικών απειλών είναι απαραίτητη για την προληπτική εξόντωση κινδύνων κατά του Ελληνισμού. Οι περισσότερες απειλές που θα αντιμετωπίσουν οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι χαμηλής εντάσεως και μη-στρατιωτικές καθώς λίγοι εχθροί θα διακινδύνευαν έναν ανοικτό γενικό στρατιωτικό πόλεμο.

Πρέπει να εντοπίζουμε ιδέες, εθνότητες, θρησκευτικές αιρέσεις, διεθνείς οργανισμούς, οικονομικά συμφέροντα, φυλές, ήθη, έθιμα, που είναι ακόμη σε λανθάνουσα κατάσταση ή σε ανάπτυξη, και να προβάλλουμε στο μέλλον την πιθανή απειλή για τους Έλληνες.

Πρέπει να προβλέπουμε πιθανές αιτίες συγκρούσεων μεταξύ αντιμαχομένων πλευρών σε όλα τα σημεία του πλανήτου και σε όλα τα πεδία μαχών(από το διάστημα μέχρι το διαδίκτυο), και πώς αυτές οι αιτίες συγκρούσεων θα επηρεάσουν τα Ελληνικά συμφέροντα.

Πρέπει να εκτιμούμε τις πιθανές μελλοντικές μαχητικές ικανότητες του εχθρού σε όλα τα πεδία. Η υπεροπλία του σε ωρισμένες τεχνολογίες μπορεί να εξισορροπείται από δημογραφικό εκφυλισμό. Οι σωστές εκτιμήσεις θα καθορίσουν το πόση δύναμη πρέπει να κατανείμουν τα Ελληνικά στρατεύματα σε κάθε πεδίο πολέμου.

32. Η προσαρμογή του Ελληνικού δόγματος σε δυναμικές καταστάσεις θεωρείται δεδομένη. Χρειάζεται προσαρμοστικότητα σε ένα τόσο ρευστό διεθνές περιβάλλον, και συνεχή εξέλιξη του Ελληνικού πολεμικού δόγματος.

Σε κάθε νέα κούρσα στρατιωτικών εξοπλισμών πρέπει να προηγείται μία κούρσα πνευματικών εξοπλισμών. Η προβολή Ελληνικής δυνάμεως ανά την υφήλιο δεν γίνεται μόνο με στρατιωτικά μέσα, κυρίως με πνευματικά.

Οι μελλοντικές συγκρούσεις θα περιλαμβάνουν ταυτόχρονες στρατιωτικές και μη-στρατιωτικές πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον πολλαπλών στόχων, σε διαφορετικά πεδία μαχών, με διαφορετικά πολεμικά μέσα.

Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες πρέπει να επενδύσουν σε ανάπτυξη πολεμικών μέσων που θα τους κρατούν εμπρός από τον πολεμικό βηματισμό των εχθρών τους.

33. Δεν μπορεί να διεξαχθεί επιτυχημένος πόλεμος κατά των εχθρών του Ελληνισμού, χωρίς την συνεχή αντιγραφή και κλοπή ξένης τεχνολογίας. Η Ελληνική κατασκοπεία πρέπει να εφοδιάζει συνεχώς τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με τα πνευματικά και υλικά επιτεύγματα των εχθρών.

Η Ελληνική ικανότητα στην καταστροφή των βάσεων δεδομένων του εχθρού, η χειραγώγηση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου του εχθρού, θα αποτελεί σημαντικό στοιχείο στις μελλοντικές μη-στρατιωτικές πολεμικές επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο.

34. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη συμμάχων όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Οι Ελληνικές δυνάμεις θα επωμίζωνται το βάρος της προστασίας των συμμάχων με κάθε κόστος. Σε αντίθετη περίπτωση δημιουργείται κακό προηγούμενο, οι εχθροί αποθρασύνονται και προκαλούν μεγαλύτερο πρόβλημα στις Ελληνικές και συμμαχικές δυνάμεις. Η δυσκολία έγκειται στα κριτήρια βάσει των οποίων επιλέγονται οι σύμμαχοι.

Θα μπορούσαμε να συμμαχήσουμε ανοικτά με τα δυτικά δημοκρατικά ναζωραϊκά κράτη στον πόλεμο κατά του ισλάμ την στιγμή που έχουμε εντελώς διαφορετική θρησκευτική, πολιτική, φυλετική, πολιτιστική, ιστορική, εθνική φιλοσοφία; Το ερώτημα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο για να απαντηθεί μέσω ενός γενικού δόγματος.

35. Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να εξασκηθούν σε τεχνικές ανταρτοπολέμου και καταστολής ανταρτοπολέμου. Στο να υποκινούν επαναστάσεις και να καταστέλλουν επαναστάσεις. Άλλες φορές θα χρειαστεί να προκαλέσουν επανάσταση και άλλες φορές να υποστηρίξουν την αντεπανάσταση.

36. Ο ρόλος της αγριότητος στον πόλεμο είναι πολύ σημαντικός διότι η πολεμική ικανότητα ενός αντιπάλου καθορίζεται από το γινόμενο δύναμη × θέληση.

Την περίοδο «1957-1962» οι αλγερινοί ισλαμιστές του FNL στον αγώνα τους κατά των γάλλων, έσφαζαν εσκεμμένα μικρά παιδιά γάλλων. Αντιθέτως η πολεμική συμπεριφορά των γάλλων στρατιωτών, κατά παραγγελία της γαλλικής κυβερνήσεως, ήταν συγκρατημένη. Με την συμπεριφορά της γαλλικής κυβερνήσεως και των γάλλων αριστεριστών που ζητούσαν κατευνασμό των ισλαμιστών, το αποτέλεσμα ήταν να πληρώσουν με την ζωή τους αθώοι αλγερινοί την συνεργασία τους με την Γαλλία. Μετά την αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων από την Αλγερία η γαλλική κυβέρνηση άφησε τους αλγερινούς συμμάχους της στο έλεος των ισλαμιστών που τους κατέσφαξαν. Το ίδιο έπραξαν και οι αμερικανοί το «1974» όταν αποχώρησαν από το Νότιο Βιετνάμ, άφησαν τους συμμάχους των να σφαγιαστούν από τους Βιετκόγκ.

Ο αρρωστημένος ανθρωπισμός έχει παραλύσει την Δύση, η οποία ηττάται από τριτοκοσμικούς βαρβάρους που δεν πιστεύουν ούτε σε ιερό ούτε σε όσιο.

Αποτελούσε στρατηγική των ισλαμιστών του FNL να σκοτώνουν μικρά παιδιά και ανυποψίαστους γάλλους για να τραβήξουν την προσοχή των μμε στον αγώνα τους, και να σπείρουν ανασφάλεια. Ποτέ δεν θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο σήμερα ένας δυτικός στρατιωτικός ως στρατηγική κατά του εχθρού.

Το FNL σκότωνε μεμονωμένους γάλλους αγρότες με την υποκίνηση των μουσουλμάνων εργατών τους. Καθοδηγούσε τους αλγερινούς ισλαμιστές να κάνουν ψεύτικα τηλεφωνήματα σε γάλλους ιατρούς για βοήθεια σε μουσουλμανικά χωριά και όταν πήγαιναν εκεί οι γάλλοι ιατροί, τους σκότωναν. Το FNL πέταγε βόμβες σε γαλλικά σχολεία και σκότωνε μικρούς γάλλους μαθητές για να προκαλέσει τυφλά αντίποινα από τους γάλλους κατά του μουσουλμανικού πληθυσμού ώστε να προκληθεί διάσπαση της συμμαχίας γάλλων και μουσουλμανικού λαού.

Το FNL υποχρέωνε τους μουσουλμάνους να κάνουν σαμποτάζ στις γαλλικές αρχές για να προκαλέσουν κυβερνητικά αντίποινα κατά των μουσουλμάνων γενικώς, πχ τους έβαζαν να καίνε τα γαλλικά σχολεία, επέβαλαν στον κόσμο να κόβει τις τηλεφωνικές γραμμές, να σκάβει επικίνδυνους λάκκους στους δρόμους κλπ. Έκοψαν τις μύτες σε μερικούς μουσουλμάνους που απείθησαν στις διαταγές.

Αυτό που έκανε ο Μπιν Λάντεν το «2001» το είχαν κάνει το «1956» οι ισλαμιστές στην Αλγερία. Έριχναν βόμβες σε πολυσύχναστους δρόμους και σκότωναν αθώους Ευρωπαίους με σκοπό να προκαλέσουν αντίποινα γενικώς κατά των μουσουλμάνων. Αυτό αποτελεί συνειδητή επιλογή και όχι τυφλό μίσος φανατικών.

Οι ταλιμπάν στο Αφγανιστάν καίνε και καταστρέφουν σχολεία για να μην πηγαίνουν τα παιδιά σε σχολεία που δεν τα ελέγχουν. Οι ταλιμπάν στήνουν ενέδρες και σκοτώνουν μικρά παιδιά και δασκάλους. Τέτοιους εχθρούς θα αντιμετωπίζουν συνεχώς οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Στους εμφυλίους πολέμους της Αγκόλας και της Σιέρα Λεόνε χρησιμοποιούνται όλες οι τακτικές τρομοκρατικού πολέμου, μεταξύ των οποίων η στρατολόγηση μικρών παιδιών. Οι αντάρτες άρπαζαν παιδιά, τα εξανάγκαζαν να σκοτώσουν τους γονείς τους, και μετά τους έλεγαν ότι τώρα αυτοί είναι οι αληθινοί γονείς τους, και τα έκαναν αντάρτες. Παιδιά ηλικίας 7-12 ετών. Τους έδιναν ναρκωτικά και αλκοόλ για να τα εξαγριώνουν ή να τα στέλνουν να πολεμήσουν.

Όταν οι Έλληνες έχουν να αντιμετωπίσουν τέτοιους εχθρούς με τέτοιες πολεμικές μεθόδους, οι περιορισμοί στην χρήση βίας ή σε μεθόδους βίας αποτελεί αυτοκτονία.

37. Όταν οι Έλληνες δυναμώσουν δημογραφικώς και ξεκινήσουν εισβολή και αποίκηση μη-Ελληνικών εδαφών δεν πρέπει να επαναλάβουν τα λάθη των ευρωπαίων αποίκων. Προσπάθησαν να κατακτήσουν την Αφρική και την Ασία με στρατιωτικά αγήματα, κάτι που καθιστά δύσκολο τον έλεγχο του τοπικού πληθυσμού. Οι Έλληνες πρέπει να στηρίζωνται στην λαθρομετανάστευση.

Δια της λαθρομεταναστεύσεως θα προετοιμαστεί μία ειρηνική κατάκτηση και αναρρίχηση στην εξουσία διότι στην δεύτερη γενεά οι μετανάστες θεωρούνται μέρος του τοπικού πληθυσμού, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολη την αναχαίτισή τους.

Σε αντίθεση με τους ευρωπαίους αποίκους που πάντα στηριζόντουσαν στην εξωτερική στρατιωτική βοήθεια από την μητρόπολη, οι Έλληνες πρέπει να στηρίζωνται στην ένταξή τους στις τοπικές κοινωνίες. Για να επιτύχει η συγκεκριμένη στρατηγική ο ακρογωνιαίος λίθος είναι οι Έλληνες να μην απορροφηθούν φυλετικώς και να μην αφομοιωθούν πολιτιστικώς από τις περιβάλλουσες πλειοψηφίες.

Η Ελληνική πολιτική, ιδεολογική, και προπαγανδιστική τεχνολογία πρέπει να είναι αιώνες εμπρός από τον τρόπο σκέψεως των μη-Ελλήνων.

38. Ο κύριος όγκος των Ελληνικών απελευθερωτικών επιχειρήσεων ανά την υφήλιο θα έχει στόχο τις κατακτημένες ψυχές και κατακτημένες συνειδήσεις. Σπανιότερα τα κατακτημένα εδάφη.

Η απελευθέρωση ψυχικών, ιδεολογικών και πολιτιστικών εδαφών είναι πολύ πιό σημαντική από την απελευθέρωση γεωγραφικών εδαφών.

Στον στρατιωτικό πόλεμο στόχος είναι η καταστροφή των εχθρικών στρατιωτικών δυνάμεων και η κατάκτηση μίας περιοχής. Στον ιδεολογικό πόλεμο στόχος είναι καταστροφή του εχθρικού πολιτισμού και η κατάκτηση της ψυχής και του πνεύματος του εχθρικού πληθυσμού.

39. Ο υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος για τα Ελληνικά στρατεύματα σε εκστρατεία δεν είναι οι λοιμώξεις, αλλά η φυλετική και πολιτιστική αφομοίωση από τους βαρβάρους που θα υποτάσσουν.

Οι Έλληνες απαγορεύεται αυστηρώς να έρχονται σε επαφή με τις γυναίκες των εχθρών, ούτε επιτρέπεται να υιοθετούν ξένα ήθη και έθιμα. Οι παραβάτες τιμωρούνται με την ποινή του θανάτου. Ούτε ενσωματώνουμε ξένους πληθυσμούς, ούτε ενσωματωνόμαστε σε ξένους πληθυσμούς. Ούτε εξισωνόμαστε μαζί τους, διότι θα αρχίσουν να αναρριχώνται μέσα στον Ελληνικό οργανισμό άτομα διαφορετικής φυλής και θρησκεύματος, και αυτό θα καταστρέψει την φυλή και τον πολιτισμό μας.

Η συμπεριφορά των γάλλων στην Αλγερία δείχνει πόσο ανόητοι είναι οι δυτικοί φιλελεύθεροι δημοκράτες. Πρότειναν ένωση και ενσωμάτωση γάλλων και μουσουλμάνων, με ίσα δικαιώματα για αναρρίχηση στην παιδεία, στον πολιτισμό, και στις πολιτικές θέσεις μέσα στην Γαλλία και στην Αλγερία. Δεν τους ενδιέφερε ούτε η δημογραφική δυναμική των ισλαμιστών, ούτε η πολιτιστική ταυτότητα, ούτε η φυλετική καταγωγή. Το γαλλικό δόγμα τους θέλει όλους ίσους. Το αποτέλεσμα μετά τόσα χρόνια εγκληματικής πολιτικής είναι ότι ενώ η Γαλλία ξεκίνησε με τα στρατεύματά της να κάνει την Αλγερία αποικία της, σήμερα οι Αλγερινοί μετατρέπουν την Γαλλία σε αλγερινή αποικία. Αλλά οι γάλλοι φιλελεύθεροι δημοκράτες δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν. Τους εμποδίζει το δόγμα της ισότητος.

Για τους Έλληνες δεν τίθεται ζήτημα ισότητος με κανέναν λαό, με καμμία φυλή, με κανέναν πολιτισμό, με καμμία θρησκεία.

40. Στις Ελληνικές απελευθερωτικές επιχειρήσεις πιό σημαντική είναι η καταστροφή προπαγανδιστικών στόχων από στρατιωτικούς στόχους.

Στις ισλαμικές δικτατορίες θα κτυπηθεί η ηγεσία των μουλάδων, οι ισλαμικές θεολογικές σχολές, η παραγωγή ισλαμικών βιβλίων, οι ισλαμικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, τα τζαμιά, οι ισλαμικές τράπεζες. Η καταστροφή τηλεοπτικών σταθμών είναι πολύ σημαντικότερη από την καταστροφή στρατιωτικών όπλων. Πρέπει να διεξάγουμε πολεμικές ενέργειες κατά ιδεών, συναισθημάτων, αρχείων, μνημείων, συμβόλων.

Ο εχθρός πρέπει να πλημμυρίζεται από αίσθημα απογνώσεως. Πρέπει να σπέρνουμε αναρχία, καταστροφή, πανικό. Να δημιουργούμε κενό ασφαλείας στον εχθρό. Ο πανικός αυξάνεται πιό εύκολα όταν μεταφέρουμε τον πόλεμο στο πεδίο των μμε, της κοινής γνώμης, των εντυπώσεων, των συναισθημάτων, των ιδεών. Οι επιχειρήσεις πληροφορήσεως και παραπληροφορήσεως, αποτελούν βασική παράμετρο του πολεμικού μας δόγματος.

41. Στον επαναστατικό και αντεπαναστατικό πόλεμο ακολουθείται ο κύκλος: σχεδιασμός, εκμάθηση, επανασχεδιασμός των ενεργειών μας.

Οι σχέσεις μεταξύ των συγκρουομένων αλλάζουν συνεχώς και είναι περίπλοκες. Μεταξύ τους οι συγκρουόμενοι προσαρμόζονται και αντιδρούν συνεχώς. Επαναστάτες και αντεπαναστάτες ακολουθούν έναν κύκλο προσαρμογής που κάθε πλευρά προσπαθεί να καταστρέψει τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου, και να αποκτήσει έστω και προσωρινό πλεονέκτημα έναντι του εχθρού, πριν προλάβει αυτός να ξαναπροσαρμοστεί.

Η νίκη έρχεται όταν η μία πλευρά αποκτά ταχύτερο ρυθμό προσαρμογής από την άλλη πλευρά, η οποία δεν μπορεί να ακολουθήσει.

Η αρχιτεκτονική των πολεμικών επιχειρήσεων και η υποδομή των ενόπλων δυνάμεων πρέπει να στηρίζωνται σε ολιστικές προσεγγίσεις των πολεμικών προβλημάτων.

Το παράδειγμα αποτυχίας των αμερικανών στο Βιετνάμ είναι χαρακτηριστικό της ελλείψεως ολιστικής προσεγγίσεως. Οι αμερικανοί είχαν τεράστιες απώλειες στο Βιετνάμ από την τακτική search-and-destroyτου στρατηγού Γουεστμόρλεντ. Ουδέποτε οι αμερικανοί σκέφτηκαν να διεξάγουν αυτοί ανταρτοπόλεμο αντί να προσπαθούν να καταστείλουν τον ανταρτοπόλεμο των κομμουνιστών. Και φυσικά ούτε πέρασε από το μυαλό τους να διεξάγουν ιδεολογικό πόλεμο στον πληθυσμό του Βορείου Βιετνάμ.

Το σωστό θα ήταν οι αμερικανοί να τηρούν την άμυνα του πληθυσμού και συγχρόνως να στήνουν ενέδρες στους βιετκόγκ και να τους ανάγκαζαν αυτοί να ψάχνουν για να καταστρέψουν τους αμερικανούς αντάρτες.

42. Οι βιετκόνγκ είχαν έναν μυστικό πολιτικό και διοικητικό μηχανισμό, που ταυτοχρόνως έκανε στρατολόγηση, προπαγάνδα, κατασκοπεία, διοικητική μέριμνα, τρομοκρατία. Όπου πάντα ο βασικός πόθος και ελπίδα των βιετκόνγκ τρομοκρατών ήταν η κυβέρνηση να αντιδράσει με αδιάκριτα μέτρα κατά όλων των πολιτών και έτσι να επωφεληθούν οι τρομοκράτες.

Στις τρομοκρατικές επιχειρήσεις χρειάζεται αποκέντρωση, το κάθε γκρουπ να ακολουθεί το δικό του σχέδιο. Αντιθέτως στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις πρέπει να υπάρχει ενότητα, συλλογικό σχέδιο και λίγοι αρχηγοί διότι αλλιώς καταρρέει η αντιτρομοκρατική πολιτική μέσα στην πολυαρχία.

Η λαϊκή υποστήριξη μεταξύ επαναστατών και κυβερνήσεως είναι ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος. Κάθε υποστήριξη προς τους επαναστάτες αποτελεί απώλεια υποστηρίξεως για την κυβέρνηση και αντιστρόφως. Στην στρατηγική του παρατεταμένου επαναστατικού πολέμου, είναι δεδομένο ότι χρησιμοποιείται ο ανταρτοπόλεμος και τρομοκρατία, σε συνδυασμό με πολιτικές ενέργειες και κοινωνική πρόνοια.

Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να είναι όχι απλώς έτοιμες να διεξάγουν παρατεταμένο επαναστατικό πόλεμο, αλλά να αριστεύουν σε αυτό το είδος πολέμου.

43. Όπως ακριβώς χαρτογραφούμε την στρατιωτική και κοινωνική δομή του εχθρού, πρέπει να χαρτογραφούμε την πνευματική του δομή. Χρειαζόμαστε έναν χάρτη με συνειρμικούς άξονες που να δείχνουν πώς συνδέονται στο μυαλό του οι λέξεις και οι έννοιες. Πώς συνδέονται στο μυαλό του συγκεκριμένες εικόνες και λέξεις. Ποιά μονοπάτια σκέψεως ακολουθεί όταν αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα. Πώς συνδέονται στο μυαλό του οι λέξεις και οι αντιδράσεις. Πώς συνδέονται οι λέξεις με παραγωγή συναισθημάτων και συμπεριφορών. Χωρίς αυτόν τον χάρτη δεν γνωρίζουμε τίποτε για τον εχθρό μας. Πρέπει πάση θυσία να τον φτιάξουμε και να τον κρατάμε ενήμερο καθώς αλλάζουν οι ιστορικές συνθήκες.

44. Για να κατανοήσουμε τον ισλαμικό εχθρό χρειαζόμαστε τέσσερα διαφορετικά είδη στρατιωτικών αναφορών. Μία που θα αναλύει τί λέει το κοράνι, τα σούνα, τα χαντίθ και το σώμα βασικών ισλαμικών κειμένων. Μία που θα αναλύει την γλώσσα, ιστορία, πολιτισμό, ήθη και έθιμα της Μέσης Ανατολής και των ισλαμικών χωρών. Μία που θα αναλύει τους τρόπους σκέψεως, τα σχήματα και τις εικόνες στα μυαλά των ισλαμιστών. Και μία που θα αναλύει δημογραφικές τάσεις, στρατιωτική και τεχνολογική ικανότητα, πρώτες ύλες, βιομηχανία στις ισλαμικές χώρες.

45. Οι εχθρικές δοξασίες, τεχνουργήματα, συμπεριφορές, διαθέσεις, ταυτότητες, έθιμα, τελετουργικά, σύμβολα, αντιλήψεις, μύθοι, ηθική, μεταφυσική, αποτελούν τους στόχους του καθολικού πολιτιστικού πολέμου. Η ιεραρχία στην σημασία αυτών των ιδιοτήτων αποτελεί το σύστημα πίστεως του εχθρού, το οποίο πρέπει να κατεδαφίσουμε.

46. Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δραστηριοποιούνται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου. Δεν περιορίζονται από κρατικά σύνορα. Δεν αναγνωρίζουν κρατικά σύνορα. Μπορούν να κτυπούν σε οποιαδήποτε μέρος του κόσμου, χωρίς προειδοποίηση. Μονομερώς. Η γνώμη των διεθνών οργανισμών είναι δεκτή όταν συμφωνεί με τα Ελληνικά συμφέροντα, ειδάλλως παρακάμπτεται.

47. Η ευρωστία των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων καθορίζεται από την ευρωστία της Ελληνικής Θρησκείας, της Ελληνικής Φυλής, του Ελληνικού Πολιτισμού, της Ελληνικής Οικογενείας. Αυτός ο πυλών αξιών τροφοδοτεί με ενέργεια τις ένοπλες δυνάμεις. Η οικονομία, η δημόσια υγεία, το περιβάλλον, η τεχνολογία, είναι σύνολο αξιών που επηρεάζουν δευτερογενώς την ευρωστία του στρατεύματος.

Η καταπολέμηση των αρνητικών αξιών, είναι ο τρίτος πυλών απ’ όπου αντλούν ενέργεια οι ένοπλες δυνάμεις. Οι πολεμικές επιχειρήσεις περιλαμβάνουν την καταπολέμηση της φυλετικής επιμειξίας, της δημογραφικής εισβολής, των ναρκωτικών, των εκτρώσεων, του κιναιδισμού, της κακής διατροφής, της ηθικής διαφθοράς. Χωρίς την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προαγωγή της αρετής, σε όλους τους τομείς, δεν γίνεται να επικρατήσουν οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έναντι των εχθρών.

Η ευρωστία των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων βασίζεται στην γενική, δια βίου επιστράτευση όλων των Ελλήνων. Όλοι οι Έλληνες ασχέτως ηλικίας ή φύλου, υποχρεωτικώς στρατολογούνται στον θρησκευτικό, πολιτιστικό, φυλετικό, εθνικό πόλεμο. Λαμβάνουν μέρος σε όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις, στρατιωτικές ή μη-στρατιωτικές.

48. Στο Ελληνικό πολεμικό δόγμα δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ πολέμου και ειρήνης. Ο πόλεμος είναι συνεχής, χωρίς διακοπές. Απλώς αλλάζει η μορφή του, από περισσότερο σε λιγώτερο αιματηρές μορφές.

49. Ο ορισμός της ειρήνης είναι διαφορετικός για τους Έλληνες απ’ ό,τι στους εχθρούς. Όταν μιλάμε για ειρήνη, εννοούμε την Ελληνική ειρήνη. Ειρήνη σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στην λατρεία των Πατρώων Θεών, σημαίνει ότι πουθενά στον κόσμο οι Έλληνες δεν διώκονται, ότι οι Ελληνικές ιδέες διαδίδονται απρόσκοπτα, ότι οι μονοθεϊστικές δικτατορίες έχουν καταρρεύσει σε όλο τον κόσμο. Τότε μπορούμε να μιλάμε για Ελληνική ειρήνη.

Όταν οι εχθροί μιλούν για ειρήνη, εννοούν την υποταγή στον μονοθεϊσμό. Εννοούν την σκλαβιά όλης της ανθρωπότητος στην μονοθεϊστική δικτατορία.

Διεθνής ειρήνη είναι η κατάσταση κατά την οποία ο Ελληνισμός μπορεί να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του. Οποιαδήποτε άλλη κατάσταση είναι κατάσταση πολέμου.

Δεν αρκεί να έχουμε σκληρούς μαχητές που εκκινούν από το έδαφός μας, πρεπει να έχουμε ομάδες καταπολεμήσεως των δήθεν ειρηνιστικών κινημάτων στο εδαφός μας. Συγχρόνως δεν αρκεί να εξοντώνουμε τους μαχητές του εχθρού, πρέπει να δημιουργήσουμε ειρηνιστικά κινήματά μέσα στο έδαφός του.

50. Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πέρα και πάνω απ’ όλα είναι ένας ιδεολογικός στρατός.

Πρέπει να υπάρχουν αερομεταφερόμενες μεραρχίες από συγγραφείς, σεναριογράφους, κοινωνιολόγους, ανθρωπολόγους, εθνολόγους, ψυχολόγους, φιλολόγους, αρχαιολόγους, βιβλιοθηκάριους, ιστορικούς, κινηματογραφιστές, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, ζωγράφους, σκηνοθέτες, γραφίστες, τεχνικούς ειδικών εφφέ, ποιητές, αοιδούς, μουσικούς, που θα παράγουν ταινίες, μύθους, θεατρικά έργα, τραγούδια, ειδήσεις, εικόνες, σε μαζική παραγωγή για κατανάλωση από τον εχθρό και τους συμμάχους.

Στρατιωτικές βάσεις θα είναι τα εργαστήρια δημιουργίας πνευματικών όπλων. Θα έχουν δικά τους εργαστήρια πειραματισμών και εφαρμογής των καλλιτεχνικών τους έργων. Θα φορούν στρατιωτική στολή και θα έχουν στρατιωτικές αρχές.

Χωρίς την δημιουργία ενός υπουργείου αμύνης για την υπεράσπιση της ψυχής του Έθνους, που θα διεξάγει 24 ώρες το 24ωρο πόλεμο στα μέσα μαζικής ενημερώσεως, δεν γίνεται να κερδίσουμε τον πόλεμο κατά των εχθρών. Η κατάληψη ενός ξένου μέσου μαζικής ενημερώσεως ισοδυναμεί με την κατάληψη ενός φρουρίου, ισοδυναμεί με την εγκατάσταση μιάς στρατιωτικής βάσεως στο εξωτερικό. Χρειαζόμαστε πολλές τέτοιες στρατιωτικές βάσεις ανά τον κόσμο, που θα δίνουν την μάχη για την κατάκτηση της ψυχής του εχθρού.

Ο κύριος όγκος των μη-στρατιωτικών πολεμικών επιχειρήσεων θα αφορούν τα μμε, την παραπληροφόρηση, την ψυχολογία. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα αποτελούν βοηθητικό μέσο υποταγής του εχθρού, ποτέ το κύριο.

51. Η δομή των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων πρέπει να ισορροπεί τις εξής παραμέτρους: επιβίωση, ασφάλεια, ενότητα στην δράση, υψηλή απόδοση, ταχύτητα δράσεως, άμεση προσαρμογή στο ανθρώπινο και γεωγραφικό περιβάλλον.

Η υψίστη αξία που καθοδηγεί την πολεμική δράση των Ελληνικών δυνάμεων είναι η επιβίωση. Η άμεση προσαρμογή και εξέλιξη στα νέα δεδομένα καθορίζεται από το τί εχθρό αντιμετωπίζουμε.

Θα τοποθετούσαν οι Έλληνες βόμβα σε ισλαμικό τέμενος για να σκοτώσουν ισλαμιστές, και ύστερα θα επέρριπταν την ευθύνη στους ισλαμιστές τρομοκράτες; Το ερώτημα το απαντούν οι κομμουνιστές και ισλαμιστές.

Κινέζοι και ιρανοί δηλώνουν ανοικτά στα πολεμικά τους εγχειρίδια ότι μεταξύ άλλων τακτικών συμπεριλαμβάνουν και την τρομοκρατία. Έχουμε απέναντί μας εχθρό, τους ισλαμιστές, ο οποίος το «1994» στην Βοσνία έβαλε βόμβα σε μία αγορά, σκότωσε δικούς του ανθρώπους, και ύστερα κατηγόρησε για την βομβιστική ενέργεια τους σέρβους, για να προκαλέσει διεθνή συμπάθεια προς τους μουσουλμάνους. Έχουμε απέναντί μας έναν εχθρό που αρπάζει τα παιδιά του, και τα κάνει ασπίδα σε τρομοκράτες, ή τα ζώνει με εκρηκτικά και τα στέλνει κατά πάνω μας. Μπορούμε να πηγαίνουμε σε τέτοιο πόλεμο με δεμένα τα χέρια;

Ο εχθρός δεν έχει κανένα ενδοιασμό στο να διαπράξει γενοκτονία, να βιάσει γυναίκες και παιδιά, να αφανίσει τον πολιτισμό, να μας γυρίσει στον μεσαίωνα, ή ακόμη και να αφανίσει την ανθρωπότητα δια βιοχημικού και πυρηνικού πολέμου. Σε τέτοιες συνθήκες πρέπει να διεξάγουν πόλεμο οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

52. Όσα έθνη απέτυχαν να συνειδητοποιήσουν ότι η αίρεση των ναζωραίων ήταν μία ιδεολογική, πολιτική και πολιτιστική εξέγερση, με χρήση βίας ως βοηθητικό μέσο, δεν ανέπτυξαν τα κατάλληλα εγχειρίδια αντεπαναστατικού και επαναστατικού πολέμου. Δεν συνειδητοποίησαν τις τεχνικές κατηχήσεως και στρατολογήσεως του εχθρού. Δεν διεξήγαγαν καν επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου. Δεν χρησιμοποίησαν την επανάσταση, τον ανταρτοπόλεμο, την τρομοκρατία, και τον συμβατικό πόλεμο κατά του αντεθνικού εχθρού. Και τελικώς υπέστησαν επανάσταση, ανταρτοπόλεμο, τρομοκρατία, συμβατικό πόλεμο από την αίρεση των ναζωραίων. Έτσι αφανίζονται οι φυλές και οι πολιτισμοί, εξ αιτίας της ελλείψεως προνοητικότητος και καθαρού οράματος από τους ηγέτες.

53. Πόλεμος δια πληρεξουσίου. Ακόμη και χωρίς την εμπλοκή Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, πρέπει να ελέγχουμε ξένες ένοπλες δυνάμεις που θα πολεμούν για λογαριασμό των Ελλήνων. Πρέπει να εμπλέκουμε ξένους λαούς στον πόλεμο υπέρ μας και εναντίον των εχθρών που μας επιτίθενται.

54. Οι πολεμικές συνθήκες θα επιβάλλουν πολλάκις την διεξαγωγή Ελληνικού ανταρτοπολέμου. Οι αντάρτες διατηρούν την πειθαρχία στις τάξεις των με ωμά μέσα. Διατηρούν αμοιβαία καχυποψία, που καθιστά την αποστασία αδύνατη, απειλούνται ότι αν εγκαταλείψουν τον αγώνα θα τιμωρηθούν οι οικογένειές τους με θάνατο για την δική τους προδοσία. Οι αποστάτες θα κατακρεουργούνται από τους πρώην συναδέλφους των.

Οι αντάρτες για να πάρουν την εξουσία, συχνά διαπράττουν εγκλήματα στις περιοχές απ’ όπου προέρχονται ώστε να κόψουν κάθε γέφυρα επιστροφής προς την νομιμότητα. Ακόμη και αν οι εχθροί τούς συγχωρήσουν δεν μπορούν να γυρίσουν στον τόπο τους, θα τους σκοτώσουν οι συγγενείς των νεκρών θυμάτων.

Είναι έτοιμος ο αντάρτης να επιφέρει τον θάνατο ατόμων που πάνε σε σχολεία, κατηχητικά, ναούς των μονοθεϊστών; Οι τρομοκρατικές ενέργειες των ανταρτών ούτε ανόητες επιθέσεις είναι, ούτε τυχαίες. Επιλέγονται ώστε να έχουν το μέγιστο δημοσιογραφικό και πολιτικό αποτέλεσμα. Με την τρομοκρατική ενέργεια μπορεί να μετατραπεί ένας εχθρικός πληθυσμός, σε ουδέτερο.

55. Η ανατροφή των Ελλήνων πολιτικών ηγετών απαγορεύεται να είναι αυτή των δυτικών ηγετών. Οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να εκπαιδεύονται στα πεδία των μαχών. Είναι αξιωματικοί πολιτικού πολέμου. Επιτροπές πολιτικών θα συνεδριάζουν επί 24ώρου βάσεως για να λύνουν πολεμικά ζητήματα ανά την υφήλιο. Δεν νοείται πολιτικός ηγέτης χωρίς εμπειρία στον πόλεμο. Οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να ακολουθούν κοινό πολεμικό δόγμα, να θανατώνουν κάθε σκέψη για υποταγή στον εχθρό, να σβήνουν κάθε ελπίδα αντιστάσεως του εχθρού. Η δημοτικότητα του πολιτικού καθορίζεται από την επιτυχία στις μάχες. Ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, εκδουλεύσεις σε ημετέρους, ακηδία, ηττοπάθεια, αντεθνικό πνεύμα, αποτελούν ποινικά αδικήματα για τους Έλληνες πολιτικούς.

56. Η συνεχής ρίψη συναισθηματικών βομβών μέσα σε λίγες ημέρες αλλάζει την αντίληψη των ανθρώπων για το τί είναι ανθρώπινο δικαίωμα, για το ποιός φταίει για τα δεινά τους, για το ποιοί υποκινούν την διεθνή τρομοκρατία. Ο συναισθηματικός πόλεμος είναι το άλφα και το ωμέγα στην νίκη.

Για να κόψεις το λαρύγγι του εχθρού, χρειάζεσαι μία κάμερα, και μία ανθρωπιστική οργάνωση να σου ετοιμάσει μία διαδήλωση συμπαραστάσεως. Η κάμερα θα πολλαπλασιάσει το αποτέλεσμα της πράξης σου, και η ανθρωπιστική οργάνωση θα παραλύσει τις αντιδράσεις του εχθρού.

Ο στρατός μας θα αποτελείται από μεραρχίες ειρηνιστών. Από μεραρχίες διαδηλωτών.

Ο πόλεμος είναι περισσότερο στρατηγική, τεχνάσματα, αντοχή, παρά τεχνολογία.

57. Ο τρομοκρατικός πόλεμος δεν δεσμεύεται από κανένα κανόνα που ισχύει για τις κοινωνίες. Αντιθέτως οι εθνικοί στρατοί δεσμεύονται από ένα σωρό ηθικούς κανόνες. Αυτό δίνει φοβερό πλεονέκτημα στους τρομοκράτες. Για να αντιμετωπιστούν πχ 5.000 τρομοκράτες θα χρειαστούν 50.000 στρατιώτες.

Οι Έλληνες δεν μπορούν να διαθέτουν τόσους στρατιώτες, σε τέτοια αναλογία. Η λύση είναι να διεξαχθεί ο αντιτρομοκρατικός αγών μέσω δικών μας τρομοκρατικών οργανώσεων που δεν θα δεσμεύωνται από κανέναν ηθικό κανόνα. Ούτε σε ζητήματα βασανιστηρίων, ούτε στις απώλειες αμάχων. Αγών δια πληρεξουσίων τρομοκρατών. Έτσι δεν μπορούν να αποδοθούν ευθύνες στον Ελληνικό στρατό.

Δεν χρειάζονται 500.000 αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ για να ειρηνεύσουν την περιοχή. Χρειάζεται 50-100 «ειρηνιστικές» οργανώσεις για να τους διαλύσουν την θέληση για πόλεμο, και 5-10 τρομοκρατικές οργανώσεις να σπείρουν τον πανικό στους ισλαμιστές τρομοκράτες.

58. Υπάρχει η έννοια του οικολογικού πολέμου. Οι αντιμαχόμενοι προσπαθούν να επηρεάσουν την θερμοκρασία της γής, την ροή των ποταμών, την ανάπτυξη δασών, την ύπαρξη ζώων και φυτών, την καθαρότητα των θαλασσών, την ατμόσφαιρα, τους πάγους στους πόλους, την ξηρή επιφάνεια της γης με εξορύξεις, και το στρώμα του όζοντος. Μπορεί να έχουμε οικολογικό ολοκαύτωμα.

Χρειαζόμαστε την ίδρυση μεραρχιών οικολογικού πολέμου, που θα εκστρατεύουν σε όλο τον κόσμο για να προστατεύσουν τα άγρια ζώα και την φυτική ποικιλομορφία, πριν η Φύση αποφασίσει να εκδικηθεί το ανθρώπινο είδος.

59. Διαχείριση της αντιλήψεως και της πραγματικότητος σημαίνει να ορίζουμε εμείς τί θα αντιλαμβάνεται ως πραγματικότητα η κοινή γνώμη. Η διαχείριση της αντιλήψεως και της πραγματικότητος είναι πολύ βασικό όπλο των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Η νίκη στον δημοσιογραφικό πόλεμο μας εξασφαλίζει το να χειραγωγούμε αυτό που βλέπουν και ακούν οι άνθρωποι, ώστε να τους αποσπάμε την γνώμη που μας συμφέρει.

60. Ένας Έλλην στρατηγός ποτέ δεν πρέπει να βλέπει τον εαυτό του όπως οι αμερικανοί στρατηγοί του πενταγώνου, μέσα σε μεγάλα κτήρια με χιλιάδες αμερικανούς στρατιωτικούς υπαλλήλους, με άπειρα τεχνικά μέσα και με βοήθεια πολλών κυβερνήσεων. Πρέπει να βλέπει τον εαυτό του μόνο του, σε μία σπηλιά, χωρίς ούτε μία δραχμή στην τσέπη του, χωρίς δορυφόρους και υπερσύγχρονα όπλα. Το μόνο όπλο που έχει στην διάθεσή του είναι ένα σύνολο ιδεών. Έναν ιό ελευθερίας που πρέπει να διαδώσει σε όλον τον κόσμο.

Ένας Έλλην στρατηγός πρέπει να βλέπει τον εαυτό του ως αρχηγό ξένων στρατευμάτων υπό στρατολόγηση, ως αρχηγό ξένων τηλεοπτικών σταθμών και δημοσιογράφων που φέρνει στο πλευρό του δια της προπαγάνδας. Η στρατιωτική του δύναμη μετράται με το πόσες φιλανθρωπικές οργανώσεις έχει υπό την διοίκησή του οι οποίες στήνονται ως βιτρίνα για να χρηματοδοτούν τον Ελληνικό πόλεμο, με το πόσες εφημερίδες, πόσους ιερείς και θεολογικές σχολές ελέγχει που ριζοσπαστικοποιούν τα πλήθη, με το πόσα εργατικά συνδικάτα ελέγχει, με το πόσες επαναστατικές οργανώσεις ελέγχει, με το πόσα λαϊκά και φοιτητικά κινήματα ελέγχει, με το πόσους ξένους αντάρτες ελέγχει, με το πόσα ξένα όπλα κατέχει, με το πόσες ξένες μυστικές οργανώσεις έχει συστήσει, με το πόσα πανεπιστήμια και πόσους καλλιτεχνικούς χώρους ελέγχει.

Αυτός είναι ο Έλλην στρατηγός του μέλλοντος. Πολεμά χωρίς μία δραχμή στην τσέπη του, ακόμη και χωρίς έναν Έλληνα στρατιώτη στην διάθεσή του, κινητοποιώντας αποκλειστικώς ξένες πηγές και δυνάμεις δια της ιδεολογίας του.

61. Υπάρχει η έννοια του νομικού πολέμου. Ορίζεται ως η επιχείρηση επιβολής των κριτηρίων μας ως διεθνών κριτηρίων. Μέσα σε ένα κράτος ορίζεται ως η προσπάθεια μιάς μειονότητος να επιβάλλει την θέλησή της στην πλειοψηφία, μετατρέποντας το συμφέρον της σε νόμο.

Οι επιχειρήσεις νομικού πολέμου στο εξωτερικό αφορούν το ναυτικό δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την μόλυνση του περιβάλλοντος, τις επικοινωνίες, το εμπόριο, την μετανάστευση, τον καθορισμό συνόρων. Οι μάχες είναι σκληρές και απαιτείται ειδικό σώμα που θα πολεμά αποκλειστικώς με γνώμονα την μετατροπή των Ελληνικών κριτηρίων δικαιοσύνης σε διεθνή κριτήρια.

62. Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν πρέπει να διαπράξουν το λάθος των αμερικανικών που δεν μπορούν να κατανοήσουν την διαφορά μεταξύ ισλαμικής τρομοκρατίας και ισλαμικής ιδεολογίας. Οι αμερικανοί κτυπούν την ισλαμική τρομοκρατία που είναι το hardware, αλλά αφήνουν ανέπαφο το software, την ισλαμική ιδεολογία. Οι αμερικανοί κτυπάνε τα ισλαμικά προϊόντα, αλλά αφήνουν ανέπαφο το ισλαμικό εργοστάσιο παραγωγής, δηλαδή την ισλαμική ιδεολογία.

Το βασικό ενωτικό δόγμα των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων δεν είναι αμερικανικού τύπου, πχ ποιό σώμα(ναυτικό, στρατός, αεροπορία) θα υπερισχύει στις μάχες. Αυτό εξαρτάται από τον αντίπαλο, το έδαφος, την περίσταση, την μέθοδο που ακολουθεί ο εχθρός.

Το ενωτικό μας δόγμα δεν είναι να έχουμε περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους όπως θέλουν αρκετοί αμερικανοί που βρίσκονται σε απόγνωση μπροστά στην ισλαμική τρομοκρατία. Το ενωτικό δόγμα επιχειρήσεων προστάζει να αλλάξει η αντίληψη, η συμπεριφορά, οι ιδέες των δικαστών, των δικηγόρων, των ανθρωπιστικών οργανώσεων, των ΜΜΕ, και των εγκληματιών. Να αλλάξει η αντίληψή τους για το έγκλημα. Να ζητούν δίκαιες τιμωρίες, αντί να υποθάλπουν τους εγκληματίες. Να τιμωρούν προληπτικώς το έγκλημα στην φαντασία του κοινού μέσω της λαϊκής κουλτούρας. Το έγκλημα τιμωρείται εν τω γεννάσθαι, μέσα από τα σενάρια των τηλεοπτικών σειρών. Πριν διαπραχθεί στην πραγματικότητα.

Όταν αντιθέτως οι αμερικανοί παροτρύνουν το έγκλημα στην λαϊκή φαντασία και συγχρόνως πάνε μέσω της αστυνομικής και δικαστικής οδού να το αναχαιτίσουν, φυσικά δεν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα.

Το Ελληνικό επιχειρησιακό δόγμα απαιτεί αλλαγή ιδεών, συναισθημάτων, αντιλήψεων, συμπεριφορών, συνειρμών και μνήμης του εχθρού. Εκεί πολεμάμε. Οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας δαπανούν τεράστιους ανθρωπίνους πόρους και υλικά μέσα για να κυνηγούν πυρηνικά και βιοχημικά όπλα, ενώ δεν έχουν ένα προπαγανδιστικό πρόγραμμα για να αλλάξουν την αντίληψη, τα συναισθήματα, τις ιδέες του εχθρού. Μόνον έτσι αναχαιτίζεται η τάση για απόκτηση όπλων μαζικής καταστροφής.

Αν δεν τιμωρούμε ιδέες, συναισθήματα, συμπεριφορές, μνήμες, αντιλήψεις, και κυνηγάμε τους ανθρώπους-φορείς αυτών των αντιλήψεων, είμαστε καταδικασμένοι σε χίμαιρα, σε ήττα.

Οι Ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας πρέπει να έχουν ιστοσελίδες, περιοδικά, εφημερίδες στα αραβικά, ισπανικά, κινεζικά, ρωσσικά και σε όλες τις γλώσσες, και να διεξάγουν ιδεολογικό, πολιτιστικό, και ψυχολογικό αγώνα ώστε να δημιουργήσουν συμπαθούντες στο εξωτερικό που θα μας εφοδιάσουν με πληροφορίες για την διακίνηση όπλων μαζικής καταστροφής.

Οι ιστοσελίδες των Ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας πρέπει να παρουσιάζουν επιτυχίες κατά του εγκλήματος, να ηρωοποιούν τους πράκτορες που έπεσαν στο καθήκον, ώστε οι πράκτορες που υπηρετούν να αισθάνωνται υπερήφανοι. Συγχρόνως πρέπει να αντιμετωπίζουν τον πόλεμο συκοφαντίας που τους γίνεται από φιλομονοθεϊστικές ανθελληνικές «ειρηνιστικές» οργανώσεις.

Κάθε Ελληνική υπηρεσία ασφαλείας πρέπει να έχει δική του ιστοσελίδα που να ενημερώνεται καθημερινώς με νέα, ειδήσεις, ιδεολογικά άρθρα, ιστορίες από επιτυχημένες επιχειρήσεις, ψυχολογικό πόλεμο κατά του εγκλήματος, προβολή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών με σκοπό την προληπτική τιμωρία του εγκλήματος στο μυαλό και την φαντασία του κοινού, ώστε το έγκλημα να μην αποκτήσει υλική υπόσταση.

Η λανθασμένη στάση των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας λέει, «ας περιμένουμε το έγκλημα να συμβεί και μετά με την χρήση ιατροδικαστικών στοιχείων, DNA κλπ, θα βρούμε τον δολοφόνο». Άλλωστε εκεί στηρίζεται το βασικό θέμα όλων των αμερικανικών αστυνομικών τηλεοπτικών σειρών. Αλλά αυτές ακριβώς τις πρακτικές που διαφημίζουν οι πρωταγωνιστές των τηλεταινιών, τις αντιγράφουν το FBI και η CIA.

Αλλά με αυτή την στάση πάντα οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται όχι ένα αλλά πολλά βήματα πίσω από τους εγκληματίες και τους τρομοκράτες.

Οι Ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας πρέπει να δρουν κυρίως με προληπτικό αντί κατασταλτικό τρόπο. Δεν θα περιμένουν πότε κάποιος πληροφοριοδότης θα τους ενημερώσει ότι επίκειται τρομοκρατική ενέργεια. Είτε θα δημιουργήσουμε συμπαθούντες στις τάξεις του εχθρού αντί να περιμένουμε πότε θα υποκλέψουμε πληροφορίες από τους δράστες, είτε θα αποτρέψουμε την δημιουργία τρομοκρατικών ενεργειών δια της προπαγάνδας. Πριν προλάβει και μπει η ιδέα στο μυαλό του εχθρού.

63. Ο ισλαμιστής τρομοκράτης πρέπει να εξοντώνεται σε εμβρυακό στάδιο, στην κούνια του, όχι ένα βήμα πριν τοποθετήσει την βόμβα όπως κάνουν οι αμερικανοί. Ο ισλαμιστής τρομοκράτης δεν πρέπει να περάσει από κανένα σημείο ελέγχου της ισλαμικής τρομοκρατίας. Ούτε από τις γεννήσεις, δηλαδή δεν έπρεπε να έχει γεννηθεί(επιβολή εκτρώσεων), ούτε να σχηματίσει ισλαμική ταυτότητα(απαγόρευση της ισλαμικής προπαγάνδας), ούτε να φοιτήσει σε ισλαμικό σχολείο, ούτε να πάει στο πανεπιστήμιο, ούτε να μεταναστεύσει στην Δύση, ούτε να βρει εργασία σε ξένη χώρα, ούτε να έχει δικαίωμα ψήφου, ούτε δικαίωμα οργανώσεως μέσα στον Δυτικό κόσμο, ούτε δικαίωμα αναρριχήσεως στην εξουσία, ούτε δικαίωμα προσηλυτισμού αλλοθρήσκων, ούτε δικαίωμα να κάνει πολλά παιδιά. Αν ο ισλαμιστής τρομοκράτης περάσει από όλα αυτά τα σημεία ελέγχου, μετά είναι πολύ δύσκολο να αναχαιτιστεί.

64. Η συνεργασία κομμουνισμού και ισλάμ είναι θανατηφόρος συνδυασμός. Οι ανθρώπινοι τύποι που λόγω φθόνου και αρνητισμού στρατολογούνται στα ανατρεπτικά κινήματα, αποδεικνύουν ότι ο κομμουνισμός δεν αντιμετωπίζεται με την θεραπεία της πτώχειας, ούτε ότι το ισλάμ αντιμετωπίζεται με την συνεργασία μετριοπαθών ηγετών.

Όσοι αφελείς δεν έχουν μελετήσει τον κομμουνισμό και το ισλάμ πιστεύουν ότι ο κομμουνισμός και το ισλάμ δεν έχουν κάτι εγγενώς φονικό μέσα τους. Αλλά ότι η τρομοκρατία που ασκούν είναι σύμπτωμα κάποιας κοινωνικής παθογένειας.

Το πρόβλημα με την ισλαμική τρομοκρατία είναι το ισλάμ. Όσοι δεν μελέτησαν ποτέ τους ψυχοπολιτική ούτε ισλαμική θεολογία, δεν πρέπει να θολώνουν την κρίση των λαών σχετικά με το ισλαμικό πρόβλημα.

65. Η στρατηγική της αποτροπής όπως εφαρμόστηκε κατά του σοβιετικού συνασπισμού, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στους ισλαμιστές. Για τους ισλαμιστές είναι παντελώς αδιάφορο αν πεθάνουν ή αν αφανιστεί μία ολόκληρη χώρα. Πιστεύουν ότι εδώ στην γη είναι ήδη νεκροί, και ότι θα αρχίσουν να ζουν όταν πάνε στον παράδεισο. Έχουν πάθος με τον θάνατο. Σε μία τέτοια ιδεολογία δεν έχει νόημα η αποτροπή. Μία τέτοια ιδεολογία αντιμετωπίζεται με έναν μόνο τρόπο: με την αντικατάστασή της από μία άλλη φανατική ιδεολογία που θα στοχεύει στον ολοκληρωτικό αφανισμό των υλικών μέσων που εκφράζουν τον ισλαμισμό και των ανθρώπων που τον υποστηρίζουν.

66. Ο βασικός στόχος των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων είναι να αιχμαλωτίσουν την ψυχή και τον νου των εχθρών. Το σώμα τους θα πεθάνει έτσι και αλλιώς. Πρέπει να εξουδετερώνουμε προληπτικώς και την επομένη γενεά δια της μεταδόσεως δοξασιών που συμφέρουν εμάς, ώστε να μην χρειαστεί να ξαναπολεμήσουμε και την επομένη γενεά που θα φέρουν στον κόσμο οι γυναίκες των εχθρών
.


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Στενή συνεργασία με την Ρωσία για τον πετρελαιαγωγό


Το νομοσχέδιο που καθορίζει τη διαδικασία απαλλοτριώσεων και αποζημίωσης των ιδιοκτητών ακινήτων στις περιοχές από τις οποίες θα διέλθει ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη παρουσιάστηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε για "σημαντικό έργο" και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο καταδεικνύει πως η Ελλάδα το επιθυμεί ειλικρινώς και δεν θέτει προσκόμματα για την υλοποίησή του. Προς αυτήν την κατεύθυνση, είπε ο πρωθυπουργός, υπάρχει στενή συνεργασία με τη ρωσική πλευρά.

Με το νομοσχέδιο καθορίζονται:

1) Το καθεστώς περιορισμών κυριότητας που πρέπει να επιβληθούν στους ιδιοκτήτες, νομείς ή κατόχους των ακινήτων από τα οποία θα διέλθει ο αγωγός.

2) Το καθεστώς των απαλλοτριώσεων των απαραιτήτων εκτάσεων.

3) Το καθεστώς των αποζημιώσεων προς τους ιδιοκτήτες, νομείς ή κατόχους των εκτάσεων αυτών.

Η αποζημίωση ίση με το 25 % της εμπορικής αξίας των ακινήτων κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού, για τους περιορισμούς που επιβάλλονται στη δόμηση και την εκμετάλλευση σε ζώνη πλάτους 5 μέτρων, δεξιά και αριστερά από τον άξονα του αγωγού.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

NATO unhappy with Turkey hosting Chinese Su-27s and MiG-29s for joint air exercises.



NATO is not happy with Turkey hosting Chinese Su-27s and MiG-29s last weeks, for joint air exercises. NATO, especially the U.S., felt that this event allowed China to familiarize themselves with NATO air tactics and operations. Previously, these yearly Anatolian Eagle exercises involved Turkish, American and Israeli aircraft.

But Turkey is cozying up to China, and other Islamic states, and pulling away from Israel and the West. For the last decade, a reform government, with Islamic roots, has ruled the country. While the corruption certainly needed attention, turning towards Islamic nations and away from Israel was not popular with Turkey's Western allies, or many Turks for that matter.

China has pledged to quickly increase trade between the two countries from the current $17 billion a year, to $50 billion. Despite this economic incentive from China, Turkey did pay attention to complaints from its fellow NATO members, and only used its older American F-4 aircraft for the exercises, rather than their more numerous F-16s. But Turkey has said it would increase military cooperation with China. Turkey has also held joint training exercises with neighboring Syria, a sworn enemy of Israel.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Ο Wikileaks σπέρνει πανικό στο Πεντάγωνο και την CIA δημοσιεύοντας 400.000 απόρρητα έγγραφα για το πόλεμο στο Ιράκ


newsroom Δολ

Το Πεντάγωνο ετοιµαζόταν χθες για να αντιµετωπίσει τη µεγαλύτερη διαρροή απόρρητων πληροφοριών στην ιστορία του, καθώς ο ιστότοπος Wikileaks αναµενόταν να δηµοσιοποιήσει 400.000 απόρρητα έγγραφα για τον πόλεµο στο Ιράκ.

Ο Wikileaks αναµένεται ότι θα δηµοσιοποιήσει τα έγγραφα ταυτοχρόνως µέσω τριών εντύπων – της αµερικανικής εφηµερίδας «Νιου Γιόρκ Τάιµς», της βρετανικής «Γκάρντιαν» και του γερµανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ». Η επιχείρηση σχεδιάζεται εδώ και εβδοµάδες και το Πεντάγωνο ζήτησε χθες από τα έντυπα να µη δηµοσιεύσουν, ούτε να δηµοσιοποιήσουν στους ιστότοπους τα απόρρητα έγγραφα. Ο όγκος των απόρρητων πληροφοριών είναι τουλάχιστον τετραπλάσιος του όγκου του υλικού για τον πόλεµο στο Αφγανιστάν που ο ιστότοπος είχε δηµοσιοποιήσει τον Ιούλιο µέσω των ίδιων εντύπων. Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε την Κυριακή πως δεν είναι σαφές πότε θα δηµοσιοποιηθούν τα απόρρητα έγγραφα, αλλά το υπουργείο εκτιµούσε πως η αποκάλυψή τους θα γινόταν χθες ή σήµερα. Ωστόσο, άλλες πηγές που επικαλούνταν χθες η βρετανική εφηµερίδα «Ιντιπέντεντ» έλεγαν πως µπορεί να περάσει ακόµη τουλάχιστον µια εβδοµάδα.

Τα έγγραφα για το Ιράκ αναµένεται ότι θα είναι ακόµη πιο αποκαλυπτικά απ’ ό,τι ήταν τα έγγραφα για το Αφγανιστάν και, ενόψει της δηµοσιοποίησής τους, το Πεντάγωνο δηµιούργησε µια οµάδα 120 προσώπων η οποία θα εξετάσει τις εν δυνάµει επιπτώσεις της διαρροής. Οι ΗΠΑ έχουν καλέσει τον Wikileaks να επιστρέψει τα έγγραφα υποστηρίζοντας ότι η αποκάλυψή τους θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. Ο ιστότοπος – ο οποίος ιδρύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια και είναι µη κερδοσκοπική οργάνωση– είχε δικαιολογήσει τη δηµοσιοποίηση των εγγράφων για το Αφγανιστάν επικαλούµενος το συµφέρον της τεκµηρίωσης της ιστορίας του πολέµου. Ο ιδρυτής του ιστότοπου, ο 39χρονος Αυστραλός Τζούλιαν Ασάνζ, είχε δηλώσει πως όλα τα ντοκουµέντα ελέγχθηκαν ώστε να µην περιλαµβάνουν ονόµατα πληροφοριοδοτών των δυτικών δυνάµεων. Για τη διαρροή των εγγράφων για τον πόλεµο στο Αφγανιστάν κατηγορείται σήµερα ο στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος εργαζόταν ως αναλυτής πληροφοριών. Ο Μάνινγκ βρίσκεται ήδη στη φυλακή κατηγορούµενος για τη διαρροή ενός απόρρητου βίντεο που έδειχνε το πλήρωµα ενός αµερικανικού ελικοπτέρου να επιτίθεται και να σκοτώνει δέκα αµάχους στο Ιράκ.

Κατηγορίες

Μετά την αποκάλυψη των εγγράφων για το Αφγανιστάν, ο Ασάνζ κατηγορήθηκε στη Σουηδία για βιασµό και σεξουαλική παρενόχληση. Αρχισαν έρευνες, µετά ήρθη η κατηγορία για βιασµό και µετά διατυπώθηκε και πάλι, όλα µέσα σε διάστηµα µιας εβδοµάδας. Ο Ασάνζ αρνήθηκε τις κατηγορίες, όµως χθες ανακοινώθηκε πως η σουηδική υπηρεσία µετανάστευσης απέρριψε την αίτησή του για άδεια διαµονής. Ο Αυστραλός επεδίωκε να δηµιουργήσει µια βάση για τον Wikileaks στη Σουηδία ώστε να επωφεληθεί από τους σουηδικούς νόµους που προστατεύουν αυτούς που αποκαλύπτουν πληροφορίες για το δηµόσιο συµφέρον.




Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Ξεπουλάνε την ΕΛΒΟ στους Γερμανούς της Rheinmetall.Απαιτούν να πάρουμε τα παμπάλαια Marder αντί για τα νέα BMP-3


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

Στα αζήτητα 2 δις ευρώ Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων από το ΥΠΕΘΑ

Την παραχώρηση της ΕΛΒΟ (το Δημόσιο κατέχει το 51%) στη γερμανική εταιρεία Rheinmetall εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να συνεχίσει το περιβόητο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των ζημιογόνων εταιρειών του Δημοσίου, με αμφίβολα πάντως αποτελέσματα για το δημόσιο συμφέρον. Η πρόταση της Rheinmetall βρίσκεται ήδη από τον Ιούνιο στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του Πενταγώνου και εκείνο που απομένει πλέον είναι η τελική έγκρισή της.

Ο σχετικός φάκελος έχει προωθηθεί και στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη, ο οποίος και έχει την ευθύνη για τις ξένες επενδύσεις στη χώρα μας. Η κατάσταση της ΕΛΒΟ, η οποία βρίσκεται αρκετά ψηλά στις προτεραιότητες του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου λόγω εντοπιότητας, περιγράφεται ως δεινή, με αποτέλεσμα να διατυπώνονται αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στη μισθοδοσία των 450 υπαλλήλων της τους προσεχείς μήνες και βεβαίως να καλύψει και τις οικονομικές της υποχρεώσεις έναντι των προμηθευτών της. Η πρόταση της Rheinmetall εστιάζει σε πέντε διαδοχικά στάδια με απαραίτητη προϋπόθεση, για να ξεκινήσει κάθε στάδιο να έχει ολοκληρωθεί το προηγούμενο. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με την πρόταση της γερμανικής εταιρείας, θα πρέπει η χώρα μας πρώτα να αγοράσει τα Marder και μετά να γίνουν όλα τα υπόλοιπα που προβλέπει. Πιο συγκεκριμένα:

1) Η Rheinmetall προσφέρεται να δώσει τη τεχνογνωσία (know how) για το Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης (TOMA) Marder (δεκαετίας 1980!!) στην ΕΛΒΟ ή σε κάποιο στρατιωτικό εργοστάσιο, υπό την προϋπόθεση ο Στρατός θα το υιοθετήσει ως όχημα μάχης. Η Rheinmetall δεν θα χρεώσει το know how αλλά το Άμυνας θα πρέπει να πληρώσει 200 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τα Marder. Με αυτό τον τρόπο, θεωρητικά, η ΕΛΒΟ θα μπορεί να συμμετάσχει σε όλα τα συναφή προγράμματα και τις δραστηριότητες της Rheinmetall στο εξωτερικό, όπως π.χ. το πρόγραμμα Marder του Περού και της Αργεντινής.

2) Η Rheinmetall προσφέρεται να δώσει τη τεχνογνωσία για οργάνωση ενός κέντρου υποστήριξης για κάθε είδους προϊόν οπλισμού και συστημάτων της που έχει δώσει σε Ελλάδα και εξωτερικό. Να σημειώσουμε ότι μόνο στο Στρατό και στην Πολεμική Αεροπορία είναι αυτή τη στιγμή ενεργά περί τα 1.000 συστήματα της εν λόγω εταιρείας.

3) Μία γενική συμφωνία με τη Rheinmetall -MAN για χρήση της ΕΛΒΟ ως τοπικού εταίρου στην ανάπτυξη κόμβου παραγωγής στρατιωτικών φορτηγών για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

4) Συμμετοχή της Ελλάδας με μικρό κόστος (10 εκατ. ευρώ) στην ανάπτυξη του νέου τροχοφόρου 8×8 οχήματος της Rheinmetall. Έχοντας υπόψη την τεχνογνωσία που θα έχει αποκτήσει η ΕΛΒΟ από τα παραπάνω στάδια, θα έχει πιθανότητες, σύμφωνα με την πρόταση, να επιλεγεί από τη Rheinmetall ως εργοστάσιο παραγωγής.

5) Εφόσον θα έχουν υλοποιηθεί τα παραπάνω στάδια, η ΕΛΒΟ –ή το τυχόν στρατιωτικό εργοστάσιο– θα είναι έτοιμη πλέον για να αναπτύξει με τη βοήθεια και την τεχνογνωσία της Rheinmetall, από το πρόγραμμα Puma του Γερμανικού Στρατού, το μελλοντικό τεθωρακισμένο όχημα για το πεζικό του Στρατού.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση σχετίζεται με μία παλαιότερη προσπάθεια που έγινε στις αρχές του έτους και αφορούσε την προμήθεια μεταχειρισμένων γερμανικών TOMA Marder-1A3 από τον Ελληνικό Στρατό και παράλληλη εργοστασιακή αξιοποίησή τους από την κρατική εταιρεία της Βόρειας Ελλάδας. Το αρχικό πρόγραμμα των Μarder-1A3 αφορούσε 415 οχήματα. Τότε η πρόταση απορρίφθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με το επίσημο αιτιολογικό ότι «Δεν υπάρχει εντολή προμηθείας για ΤΟΜΑ, πλην αυτής των ρωσικών BMP-3HEL».

Αντισταθμιστικά Ωφελήματα

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και στη συγκεκριμένη υπόθεση σημαντικός είναι ο ρόλος των λεγόμενων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (ΑΩ). Στο ενδεχόμενο που η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου διεκδικούσε τα ΑΩ από τις αμυντικές εταιρείες που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με οπλικά συστήματα κερδίζοντας δισεκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα του ελληνικού λαού, θα αρκούσαν για να δώσουν, μεταξύ άλλων, δουλειά στην ΕΛΒΟ για να σωθεί και να ορθοποδήσει, ώστε μετά να τη μοσχοπουλήσουν. Η αξία των ΑΩ που οφείλουν στη χώρα μας οι προμηθευτές των Ενόπλων Δυνάμεων αγγίζει τα 2 δις ευρώ. Να επισημάνουμε ότι το ποσό αυτό οφείλεται στην Ελλάδα και όχι αποκλειστικά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάτι που σημαίνει ότι, π.χ., θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη και άλλων αναγκών της χώρας, όπως για την προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων, νοσοκομειακού εξοπλισμού κ.ά.

Οι συγκεκριμένες οφειλές μένουν ανεκμετάλλευτες προς όφελος των εξοπλιστικών εταιρειών, αφού όσο δεν τα αποδίδουν γίνεται απαξίωση της οφειλής καθόσον άλλο είναι να χρωστάς, π.χ., 1.000.000 ευρώ το 2000 και άλλη αξία έχει να χρωστάς το ίδιο ποσό το 2010. Στο πλαίσιο αυτό, οι πολεμικές βιομηχανίες που προμηθεύουν με οπλικά συστήματα τη χώρα μας προτιμούν να πληρώνουν τις οικονομικές ρήτρες που υπάρχουν, παρά να δίνουν άμεσα όλο το ποσό. Παρά το παραπάνω, τεράστιο για τα οικονομικά δεδομένα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ποσό, εντούτοις η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον ώστε να κινηθεί άμεσα και να το εισπράξει.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Βασιλής Μαρκεζίνης:Νέο δόγμα για την εξωτερική πολιτική


Ο ακαδημαϊκός σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης παρουσίασε χθες το νέο του βιβλίο και ανέλυσε τη σχέση μεταξύ εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής. «Οι μισθοί», τόνισε, «και αν χαθούν μπορούν να επανέλθουν.Τα κυριαρχικά δικαιώματα όχι.


Γιώργος Πίκουλας "Ε"


Στην ανάγκη εφαρμογής ενός νέου δόγματος για την ελληνική εξωτερική πολιτική, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνά η χώρα, επικεντρώθηκε η χθεσινή ομιλία του ακαδημαϊκού σερ Βασίλειου Μαρκεζίνη, τίτλος που του απονεμήθηκε το 2005 από τη βασίλισσα της Αγγλίας για τις εξαίρετες υπηρεσίες του στις διεθνείς νομικές σχέσεις.

Κατά την παρουσίαση του νέου του βιβλίου, με τίτλο «Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Λιβάνη»), που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», ενώπιον τουλάχιστον δύο χιλιάδων ατόμων, μεταξύ των οποίων ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, επιχειρηματίες, καθώς και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο συγγραφέας ανέλυσε την παρούσα συγκυρία και τη σχέση εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής, ενώ έβαλε κατά του τρόπου διαχείρισης των δύο αυτών κομβικών ζητημάτων για τη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι στο οικονομικό πεδίο «η Ελλάδα δεν έχει ακόμα πιάσει πάτο».

Εσπευσε, μάλιστα, να τονίσει ότι «στην παρούσα φάση η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι της ιστορίας της, το κράτος δεν δουλεύει, ο πολιτικός κόσμος έχει κουραστεί και εν τέλει μπορεί όλοι να φάγαμε, αλλά άλλοι έφαγαν ψίχουλα, ενώ άλλοι έφαγαν τον αγλέουρα», ενώ σημείωσε ότι «οι Ελληνες δεν θέλουν εκδίκηση και εξεταστικές επιτροπές, αλλά δικαιοσύνη για εκείνους που διέπραξαν ποινικά αδικήματα».

Οπως υποστήριξε στην εισαγωγή του ο κ. Μαρκεζίνης, «τα οικονομικά, τα εξωτερικά και τα ηθικά προβλήματα της χώρας μας συνδέονται μεταξύ τους, με τη διαφορά ότι τα οικονομικά προβλήματα πονάνε σήμερα, ενώ τα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική θα πονάνε αύριο».

Σημείωσε δε ότι «ο 13ος και ο 14ος μισθός μπορεί να επανέλθει με μια απλή απόφαση για τους εργαζομένους, ενώ, αν προχωρήσουμε σε οποιουδήποτε είδους απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, αυτά δεν μπορούν να επανέλθουν». Οι προβλέψεις του για το οικονομικό μέλλον της χώρας ήταν ιδιαίτερα δυσοίωνες, λέγοντας ότι «η χώρα δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο», αποδίδοντας τα τελευταία θετικά σχόλια των ξένων επιτελών στο γεγονός ότι «οι πρώτοι που θα ζημιωθούν, αν η Ελλάδα... βαρέσει κανόνι, είναι οι Γερμανοί και οι Γάλλοι τραπεζίτες».

Η σύνδεση εξωτερικών και οικονομικών θεμάτων, σύμφωνα με τον κ. Μαρκεζίνη, είναι δεδομένη, αφού «όπως και στο θέμα της οικονομίας η πολιτική ηγεσία (υπό τον Κ. Καραμανλή), προ επέκτασης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, μιλούσε για θωρακισμένη οικονομία (έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα σπατάλης τα 500 εκατ. ευρώ που δόθηκαν ως ενίσχυση στους αγρότες) και δεν συζητούσαμε για τις άμυνες που πρέπει να αναπτύξουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε το μέλλον, έτσι και στην εξωτερική μας πολιτική βρισκόμαστε ante portas (προ των πυλών) με εξωτερικές απειλές και ενδεχόμενους συμβιβασμούς, αλλά και πάλι δεν συζητάμε γι’ αυτό και κυρίως δεν προετοιμαζόμαστε για το μέλλον».

Βολές εξαπέλυσε και κατά των νυν κυβερνώντων, λέγοντας ότι «φταίνε γιατί καθυστέρησαν, αρνήθηκαν να δουν την πραγματικότητα, είπαν ότι υπάρχουν χρήματα, ενώ δεν υπήρχαν».


Η εξωτερική πολιτική να αποφασίζεται από εμάς
«Να δώσουμε χώρο στην ευρω-ρωσική συνεργασία»


Ο κ. Μαρκεζίνης, αναφερόμενος στο θέμα του βιβλίου του για μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα, υποστήριξε ότι «η σωστή εξωτερική πολιτική εξαρτάται από το όραμα, την εσωτερική ωριμότητα και την αποφασιστικότητα», επισημαίνοντας ότι «αυτές είναι πολύ ωραίες λέξεις, αλλά δεν τις βλέπω στην πράξη...», ενώ έκανε λόγο για «διαχρονική παραπλάνηση του λαού από τους κυβερνώντες».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «η χώρα μας δυστυχώς δεν μπορεί να ασκήσει την εξωτερική πολιτική που θέλει ή έχει τη δυνατότητα να ασκήσει και αυτό οφείλεται τόσο στις εξωτερικές πιέσεις όσο και στα εσωτερικά μας προβλήματα».

Κι αφού προέβαλε βίντεο του χαρακτηριστικού διαλόγου το 1977 στη Βουλή μεταξύ του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με τον δεύτερο να λέει ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν» και τον πρώτο να απαντά ότι «ανήκομεν στους Ελληνες», τόνισε ότι η εξωτερική πολιτική πρέπει να αποφασίζεται από εμάς και όχι από το «πραιτόριο της οδού Κηφισίας», «δείχνοντας» προφανώς την αμερικανική πρεσβεία.

Εφερε δε ως παράδειγμα τη Βρετανία όπου και η Θάτσερ και ο Μπλερ, σε συνεργασία με τους υπουργούς των Εξωτερικών, έκαναν θετικά βήματα, «ενώ εδώ στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης Καραμανλή (με υπουργό Εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη), η συνεργασία αυτή δεν υπήρχε». Ο κ. Μαρκεζίνης επεσήμανε ότι «πρέπει να δώσουμε στον εαυτό μας περισσότερο χώρο στην ευρω-ρωσική συνεργασία», την οποία «de facto» προωθούν Γερμανοί και Γάλλοι, ώστε «καίτοι μικρή χώρα να διαδραματίσουμε ρόλο», τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των δεσμών μας με την Κίνα, ενώ είπε πως «πρέπει να καλύψουμε τις προ έτους ψυχρές σχέσεις μας με τη Γερμανία, διότι χρειαζόμαστε τη συγκεκριμένη δύναμη».

Τάχθηκε μάλιστα αναφανδόν υπέρ της «πολυδιάστατης ελληνικής εξωτερικής πολιτικής -»πολυγαμική» είναι ο όρος που χρησιμοποίησε-, διότι -όπως είπε- έχει το άρωμα της ανηθικότητας που ταιριάζει απόλυτα με την ιδέα της εξωτερικής πολιτικής». Σε ό,τι αφορά τα Ελληνοτουρκικά, τόνισε ότι «για μένα, η οικονομική συν-εκμετάλλευση του Αιγαίου ισοδυναμεί με παραχώρηση», ενώ εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του τόσο στον τρόπο διαχείρισης των λεγόμενων «μυστικών κονδυλίων» όσο και στη χρηματοδότηση των ΜΗΚΥΟ.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki