Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ξεκινά η ναυπήγηση της νέας κλάσης Γαλλικών υποβρυχίων της Βραζιλίας



Σε μια επίσημη τελετή, τα γαλλικά ναυπηγεία DCNS ξεκίνησαν την βιομηχανική διαδικασία παραγωγής του προγράμματος των βραζιλιάνικων υποβρυχίων, που αποτελεί το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ομίλου για ξένο πελάτη.

Την τελετή παρακολούθησαν περί τους 100 προσκεκλημένους στις εγκαταστάσεις της DCNS στο Σερμπούρ, όπου διεξήχθη επίσημα η «κοπή» των πρώτων φύλλων ατσαλιού για τα νέα συμβατικής πρόωσης βραζιλιάνικα υποβρύχια.

Η παραγωγή ξεκινά εντός 9 μηνών από την υπογραφή του συμβολαίου και αφού ολοκληρώθηκαν οι πρώτες σχεδιαστικές μελέτες, ενώ σε πρώτη φάση θα ναυπηγηθεί το εμπρόσθιο τμήμα του πρώτου υποβρυχίου στο Σερμπούρ.

Στη συνέχεια, θα μεταβούν στην Γαλλία 130 Βραζιλιάνοι μηχανικοί και τεχνικοί που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μεταφοράς τεχνογνωσίας για τη ναυπήγηση αυτών των υποβρυχίων στην Βραζιλία.

Το συμβόλαιο περιλαμβάνει την σχεδίαση και κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων συμβατικής πρόωσης με βάση συμφωνία μεταφοράς τεχνογνωσίας. Περιλαμβάνει επιπλέον και τεχνική βοήθεια για την σχεδίαση και κατασκευή των μη πυρηνικών τμημάτων του πρώτου πυρηνοκίνητου υποβρυχίου της Βραζιλίας καθώς και την σχεδίαση και κατασκευή ενός νέου ναυπηγείου και ναυστάθμου για το βραζιλιάνικο Ναυτικό.

Το πρώτο υποβρύχιο της κλάσης είναι προγραμματισμένο να μπει σε υπηρεσία το 2017. Όλα τα υποβρύχια θα χρησιμοποιούν σύστημα συμβατικής ή ντήζελ πρόωσης και θα έχουν πλήρωμα από 30 έως 45 ναύτες. Το μήκος τους θα φτάνει τα 75 μέτρα και το εκτόπισμά τους στην επιφάνεια τους 2.000 τόνους.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki

1 σχόλια:

Terror είπε...

Eμείς φυσικά προστρέξαμε να αποκτήσουμε τα υπερυποβρύχια των Γερμανών.....

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.