Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Δύο νέα MiG-35


Το εδώ και αρκετούς μήνες το «μυστήριο» της έλλειψης πληροφοριών σχετικά με το MiG-35 και τη συμμετοχή του στο ινδικό πρόγραμμα MMRCA, λύθηκε με τη δημοσίευση σχετικού άρθρου στo ρωσικό «Take-Off» 22 Απριλίου, το οποίο ενημερώνει για δύο νέα πρότυπα MiG-35 που κατασκευάστηκαν 2009: Το № 961 και № 967, οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανάρτησή μας (Οι φωτογραφίες δείχνουν συμβατικά ακροφύσια - χωρίς TVS).


Το τελευταίο κατασκευάσητκε στη βάση του MiG-29KUB № 947. Πληροφοριακά, το πρώτο πρωτότυπο MiG-35 είναι το № 154.

Το συγκεκριμένο άρθρο επιβεβαίωσε επίσης ότι και τα δύο νέα αεροσκάφη έλαβαν μέρος στι δοκιμές στην Ινδία, τον Οκτώβριο του 2009. Στη συνέχεια, επέστρεψαν στη Ρωσία, όπου το ραντάρ Zhuk-AE έχει εγκατασταθεί στο MiG-35D (№ 967). Αυτήν την άνοιξη, τα δύο αεροσκάφη δοκιμάστηκαν εκτενώς στο Zhukovsky με πτήσεις με διαφορετικά φορτία, όπως και σε πτήσεις με διάφορα υποσυστήματα.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται ότι τα αεροσκάφη κατασκευάστηκαν στο Lukhovitsy – όπου αναπτύχθηκε νωρίτερα το MiG-29K/ KUB. Ο δεύτερο πιθανός κατασκευαστής του MiG-35 - εργοστάσιο Sokol - δεν συμμετείχε στην κατασκευή.


Η μη συμμετοχή του εργοστασίου της Sokol στο πρόγραμμα ωθεί στο συμπέρασμα ότι η συμμετοχή της εταιρείας MiG προσχεδιάζει τη μέγιστη ενοποίηση των προσφερόμενων MiG-35 με τα μαχητικά MiG-29K/KUB για το πολεμικό ναυτκό της Ινδίας. Πιθανόν δε, το παραπάνω να αντανακλά την επιθυμία του Ναυτικού της Ινδίας!

Αν το MiG-35 κερδίσει τον διαγωνισμό, ο συνολικός στόλος των ινδικών MiG θα ανέλθει σε 171 μονάδες. Σε μια τέτοια περίπτωση, η λογιστική επιβάρυνση θα μειωθεί σημαντικά, και η επένδυση στην κατασκευή του κιντήρα RD-33 στην Ινδία, θα ήταν δικαιολογημένη.


Τμημα ειδήσεων :elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.