Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Εβραϊκό λόμπι ΗΠΑ: Να διώξουμε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ



Μια ομάδα Νεοσυντηρητικών προτείνουν στην αμερικανική κυβέρνηση να αποβάλλουν την Τουρκία από το ΝΑΤΟ

Ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ που είναι ενταγμένοι στο συντηρητικό χώρο και ηγετικά στελέχη των Νεοσυντηρητικών, μετά το αιματηρό επεισόδιο της 31 Μαιου στο Μαβί Μαρμαρά, πέρασαν στην αντεπίθεση εναντίον της Τουρκίας. Οι Νεοσυντηρητικοί, που επικρίνουν τις επιλογές του Ερντογάν και του κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ σε σχέση με τη Χαμάς αλλά και σε σχέση με την πρωτοβουλία που πήρε από κοινού ΜΕ τη Βραζιλία για το εμπλουτισμένο ουράνιο της Τεχεράνης, ζητούν ακόμα και την αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.
Το Ινστιτούτο Εβραικών Υποθέσεων Ασφαλείας JINSA, που διατηρούσε στενές σχέσεις με τον τουκρικό στρατό ήταν κάποτε από τους σφοδρούς υποστηρικτές της Τουρκίας, σε έκθεση που δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες, υπενθύμισε στους αρμοδίους ότι η Τουρκία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, έχει πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες που αφορούν τα θέματα του Ιράν και της (ισλαμικής) τρομοκρατίας.

Στην εν λόγω έκθεση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
"Αν η Τουρκία θέλει να γίνει όπως το Ιράν, η Χαμάς, η Βραζιλία (ή όπως και η Βενεζουέλα στο μέλλον), με τις οποίες διατηρεί στενές σχέσεις, αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες του ΝΑΤΟ στις οποίες έχει πρόσβαση είναι σε επικίνδυνα χέρια (όπως και τα οπλικά συστήματα δυτικής τεχνολογίας που διαθέτει η χώρα αυτή)."
Επίσης αναφέρεται στην έκθεση ότι θα πρέπει οι αρμόδιοι να αρχίσουν να σκέφτονται πολύ σοβαρά την αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, πριν από αυτό όμως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναθεωρήσουν το πάγωμα της στρατιωτικής συνεργασίας με την Άγκυρα.

Στη Συμβουλευτική Επιτροπή του JINSA συμμετέχουν ο Richard Perle (πρόεδρος), ο πρώην διοικητής της CIA James Woolsey και ο πρώην Μόνιμος Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, John Bolton, υποστηρικτές όλοι τους της επιχέιρησης εναντίον του Ιράκ, το 2003.
Από την άλλη πλευρά, εφημερίδες των Νεοσυντηρητικών, όπως η Wall Street Journal, η Weekly Standard και η National Review, συνεχίζουν τα επικριτικά άρθρα εναντίον του ΑΚΡ, αρθρα που ξεκίνησαν να δημοσιεύουν μετά την 31η Μαιου.
Ενδεικτικά, ο Stephen Schwartz, συντάκτης της Weekly Standard, αναφέρει σε άρθρο του ότι “Η Τουρκία έχει αναγορευθεί σε σημαντικό σύμβολο του παγκόσμιου ριζοσπαστικού Ισλάμ, ενώ ο Daniel Pipes, συντάκτης του National Review, επανέλαβε τις εκλήσεις του JINSA για αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.