Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

«Κατάρρευση του ευρώ μπορεί να προκαλέσει η Γερμανία» λέει ο Τζ. Σόρος



Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος δήλωσε πως δεν αποκλείει η σφικτή δημοσιονομική πολιτική μείωσης των δαπανών που εφαρμόζει η Γερμανία να προκαλέσει την καταστροφή του ευρωπαϊκού σχεδίου και την κατάρρευση του ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σόρος σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit "η γερμανική πολιτική αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη και μπορεί να διαλύσει το ευρωπαϊκό σχέδιο".

Ο Σόρος, ο οποίος το 1992 κέρδισε 1 δισ δολ στοιχηματίζοντας στην υποτίμηση της βρετανικής στερλίνας, συμπλήρωσε πως "δεν μπορώ να αποκλείσω τη κατάρρευση του ευρώ. Σήμερα οι Γερμανοί σέρνουν τους γείτονές τους στον αποπληθωρισμό ο οποίος απειλεί με μακροχρόνια στασιμότητα. Και αυτό θα οδηγήσει στον εθνικισμό, την κοινωνική αναταραχή και τη ξενοφοβία. Η ίδια η Δημοκρατία μπορεί να κινδυνέψει" τόνισε.

"Η Γερμανία είναι παγκοσμίως απομονωμένη...Γιατί δεν αφήνουν τους μισθούς να αυξηθούν ; Αυτό θα βοηθούσε τις λοιπές χώρες της ΕΕ να αναστηλωθούν".

Τμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.