Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Κινδυνεύει με Χρεωκοπία και η Ιαπωνία!


«Κίνδυνος στάσης πληρωμών από την Ιαπωνία» λέει ο πρωθυπουργός της χώρας Ως κατεπείγον ζήτημα για τη χώρα χαρακτήρισε σήμερα ο Ναότο Καν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με την Τράπεζα της Ιαπωνίας για να σταματήσουν την πτώση των τιμών.

Επίσης ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός ζήτησε από τον ιαπωνικό λαό να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς την οποία, όπως είπε, δεν θα μπορέσει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

Ο Ναότο Καν μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας, προειδοποίησε για τον κίνδυνο η Ιαπωνία να κηρύξει στάση πληρωμών εάν συνεχίσει να αγνοεί το αυξανόμενο δημόσιο χρέος και χάσει την εμπιστοσύνη των αγορών.


"Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του δημοσίου με την έκδοση ομολόγων", δήλωσε ο Καν.

"Όπως μπορούμε να δούμε και με τη σύγχυση που επικρατεί στην ευρωζώνη, η οποία ξεκίνησε από την Ελλάδα, υπάρχει ο κίνδυνος στάσης πληρωμών εάν δεν προσέξουμε το αυξανόμενο δημόσιο χρέος και χάσουμε την εμπιστοσύνη της αγοράς ομολόγων" πρόσθεσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι το δημοσιονομικό χρέος της Ιαπωνίας είναι διπλάσιο του ΑΕΠ της χώρας.

Επιπλέον ο 63χρονος πρωθυπουργός επισήμανε ότι για να κυβερνήσει δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στους πολιτικούς αξιωματούχους ή στα κόμματα.

"Μπορώ να κυβερνήσω μόνο υπό την προϋπόθεση ο λαός να με εμπιστευθεί" τόνισε κατά την ομιλία του ενώπιον του κοινοβουλίου και πρόσθεσε ότι η Ιαπωνία έζησε στον υπερσυντηρητισμό τα τελευταία 20 χρόνια και πως αποστολή της κυβέρνησής του είναι να σταματήσει αυτή την κατάσταση αποτελμάτωσης και να ξαναδώσει στην Ιαπωνία τη ζωντάνια της.

"Ζητώ από τα βάθη της καρδιάς μου από το λαό να με στηρίξει ώστε να μπορέσω να γίνω ένας καλός πρωθυπουργός" υπογράμμισε ο Ναότο Καν.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.