Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

F-15 Silent Eagle για την Ν.Κορέα


Μετά το Ισραήλ, η Boeing επιδιώκει την απόκτηση άδειας εξαγωγής της Stealth έκδοσης του F-15E, «Silent Eagle» και σε μια σειρά άλλους πελάτες, ένας από τους οποίους είναι η Νότια Κορέα ενώ και η Σιγκαπούρη αναφέρεται στον σχετικό κατάλογο.

Να υπενθυμίσουμε, ότι το F-15SE, που παρουσιάστηκε επίσημα τον Μάρτιο του 2009, με εσωτερικές αποθήκες οπλισμού στις τροποποιημένες σύμμορφες «δεξαμενές», κεκλιμένα προς τα έξω κάθετα σταθερά πτερύγια και fly-by-wire, φέρεται από την Boeing σαν όπλο «first-day-of-war». Αεροσκάφος δηλαδή που θα μπορέσει να διεισδύσει στην εχθρική αεράμυνα και να καταστρέψει την εχθρική αεροπορία με την έναρξη των επιχειρήσεων. Έτσι αποκτώντας αεροπορική υπεροχή, θα επιτρέψει στη συνέχεια ανεμπόδιστες επιχειρήσεις «συμβατικών» (μη Stealth) μαχητικών.

Η Boeing βέβαια, στο συγκεκριμένο θέμα, έχει υπαναχωρήσει σε παλαιότερες απόψεις της, ότι δηλαδή το F-15SE είχε συγκρίσιμο μετωπικό ίχνος σε ραντάρ με αυτό του F-35 και περιορίζεται πλέον να υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο ίχνος του Silent Eagle είναι συγκρίσιμο με μαχητικά «πέμπτης γενιάς».

Η αλλαγή αυτή στάσης της Boeing έγινε μετά από εντονότατη κριτική τόσο της Lochkeed Martin όσο και των υπευθύντων της USAF για το πρόγραμμα JSF, κατηγορώντας την Boeing ότι εκμεταλλευεται το γεγονός ότι δεν έχουν αποδεσμευτεί στοιχεία για τις Stealth δυνατότητες του F-35.

Η Boeing σχεδιάζει τρεις πτήσεις δοκιμών του F-15SE στο τρίτο τρίμηνο του 2010, συμπεριλαμβανομένης και μιας βολής πυραύλου από τις νέες αποθήκες οπλισμού.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.