Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Το T-50 PAK-FA θα παραδοθεί το 2015


πηγή:fox2mag

Το μαχητικό αεροσκάφος T-50 PAK-FA της Sukhoi θα παραδοθεί στους πελάτες το 2015, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρίας κ.Mikhail Pogosyan σε συνέντευξή του στο Farnborough Airshow International στις 20 Ιουλίου, παρά τους δυτικούς σκεπτικιστές που συγκρίνουν το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος με άλλα προγράμματα μαχητικών.

«Είναι ένα θέμα της εμπειρίας που έχουμε, το επίπεδο της προετοιμασίας και την λύση που έχουμε επιλέξει», είπε ο ίδιος. «Εμείς δεν περιμένουμε ένα νέο κινητήρα, αλλά εκσυγχρονίστηκε ο υπάρχων κινητήρας, και έχουμε πραγμτοποιήσει πολλές πολλές εργαστηριακές δοκιμές.»

«Τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε ετοιμάσει τέσσερα νέα αεροσκάφη - τα Su-30MKI, Su-34, το Su-35 και το Τ-50,» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν νομίζω ότι πολλοί ξένοι κατασκευαστές μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο.»

Ο αρχηγός της Sukhoi ανέφερε επίσης ότι περιμένει το Su-35 να παραμείνει στην παραγωγική διαδικασία παράλληλα με το T-50 «για κάποιο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον έως το 2020. Κάθε αεροσκάφος που έχει ένα 400-χιλιομέτρων ραντάρ ανίχνευσης, μπορεί να ζήσει για πολύ καιρό.»

Ο κ.Mikhail Pogosyan ανέφερε επίσης πως δεν είναι αντίθετος σε μία πώληση του κινητήρα RD-93 για το σινο-πακιστανικό μαχητικό FC-1/JF-17, αλλά ότι θα πρέπει να ρυθμίζεται από διμερή συμφωνία. Η στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική διαδικασία και οι δύο πλευρές πρέπει να τηρήσουν το γράμμα της συμφωνίας. Εάν δεν γίνει αυτό θα υπάρξει το χάος.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.