Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Καίγεται η Ανατολή. Τρεις νεκροί Τούρκοι στρατιώτες στο Μαρντίν.




Δύσκολη νύχτα και η χθεσινή για τις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας που δρουν στις κουρδικές επαρχές της Ανατολής.

Συγκεκριμένα, από έκρηξη τηλεχειριζόμενης νάρκης στη θέση Kovancılar της κωμόπολης Νουσάιμπιν, την ώρα που διερχόταν στρατιωτικό αυτοκίνητο, έχασαν τη ζωή του δυο μόνιμοι λοχίες και ένας στρατιώτης.

Κόντά στην περιοχή που έγινε η έκρηξη της νάρκης, Κούρδοι αντάρτες έκοψαν το δρόμο και έκαναν έλεγχο της κυκλοφορίας. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου σταμάτησαν δυο αυτοκίνητα που μετέφεραν μπετόν και τα έβαλαν φωτιά.

Το ίδιο βράδυ, Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν με ρουκέτες στο κτίριο της Ασφάλειας και στις κατοικίες των αστυνομικών, στην κωμόπολη Τάτβαν, του νομού Μπίτλις.
Επίσης, κατά τη διάρκεια διέλευσης στρατιωτικής φάλαγγας στο δρόμο Τούντζελι-Οβατζίκ, Κούρδοι αντάρτες ανατίναξαν βόμβα που ήταν θαμένη στην άκρη του δρόμου. Από την έκρηξη άνοιξε κρατήρας βάθους ενός και διαμέτρου τριών μέτρων. Δεν υπήρχαν νεκροί και τραυματίες.

Στην κωμόπολη Τζίζρε, του νομού Σιρνάκ, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας νεαροί έκλεισαν τους δρόμους και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.
Επίσης, οι έμποροι και οι καταστηματάρχες δεν άνοιξαν τα καταστήματά τους στις πόλεις Σιρνάκ, Ιντίλ, Τζίζρε και Σιλώπη, σαν εκδήλωση συμπαράστασης στα μέλη της Συνέλευσης Δημοκρατικής Κοινωνίας (Demokratik Toplum Kongresi, DTK) που συνεδριάζουν χθες και σήμερα στο Ντιγιαρμπακίρ με κλειστές τις θύρες, με κύριο θέμα την ανακήρυξη της Δημοκρατικής Αυτονομίας της περιοχής του Τουρκικού Κουρδιστάν.
(πηγή Infognomon)

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.